СВЕДОК, број 615, Београд 6. мај 2008. године, страна 25; ИСТИНА број 200, Беч, 6. мај 2008.
 

Петар Милатовић, познати српски интелектуалац и књижевник  у Бечу, оснивач и уредник ИСТИНЕ,  о својој новој Голготи

ИСТИНА ЈЕ НА МОЈОЈ СТРАНИ!

Тужићу редакцију бечког листа ''Естерајх'', то сам изјавио на саслушању. Сада је њихов највећи проблем како да се извуку из целе ситуације,  коју су сами замрсили, а ја посустати нећу - каже Петар Милатовић
Истакнути српски интелектуалац, књижевник Петар Милатовић коментарише новонастале непријатне околности након интерјуа, који је недавно дао  бечком  листу„ Естерајх”. Његове речи крајње злонамерно истргне су из контекста у тексту под називом ''Српски бос прети крвопролићем''. На тај начин су медији смишљено и перфидно испровоцирали власт у овој земљи. Против њега је планиран судски процес, а прете му и  затворском казном у трајању од 10 година!

Разговарала: БИЉАНА ЖИВКОВИЋ

      - Ово је трећи пут за последњих 25 година да се у Бечу исценира судски процес против мене. Први и други пут сам катастрофално поразио своје тужиоце и то је 1991. и 1993. године прошло непримећено, односно сакривено је од народа у отаџбини, што довољно говори о моралној и националној посрнулости српске журналистике. Сада су прибегли отвореном фалсификату, што значи да је паника урадила своје, а ја ћу то искористити да истерам истину на чистину.  Подсећам, Беч је у Загребу 1908. године иницирао такозвани ''велеиздајнички процес'' 53 оптужених и после 10 година распала се Аустроугарска империја, ондашњи НАТО пакт! Тачно после сто година, иницирали процес против мене и одговорно тврдим да ће се 2018. године распасти ЕУ-таназија и НАТО пакт! Ја немам чега да се плашим у овом процесу јер су правда и истина на мојој страни. Отказао сам митинг у Бечу, после претњи албаснких екстремиста да ће ликвирати мене и мог пријатеља Хајнца Кристијана Штрахеа и у писменој форми отказао надлежним аустријским органима и свим медијима. Некоме је  било криво што није било крвопролића. Уместо да ми буду захвални покушавају да ми суде на основу њихових фалсификата. По среди је неколико мотива. Прво мој неоспоран утицај јер ја сам човек који има вишемилионску читалачку империју у целом свету. Друго, чињеница је да на јавном митингу мобилишем  све српске патриоте. Знао сам да од 100 хиљада бечких Срба изведем испред аустријскох парламента, ОЕБСС-а и америчке амбасаде 50 хиљада, математичким речником 50 одсто. Математички језик уплашио је многе у Аустрији и Србији – каже  Петар Милатовић.

     У „Естерајху” ваше речи крајње су лицемерно злоупотребљене,  па је Служба за заштиту уставног поретка Аустрије и аустријско Јавно тужилаштво против вас покренуло процес.Прво саслушање било је 1. априла.Шта сте тада изјавили  аустријском правосуђу?

     – Чињеницама сам побио све њихове лабаве произвољности, а детаље не желим да саопшатвам пре него добијем завршну реч јавног тужилаштва. Сада су они на потезу и у складу с тим ћу се и понашати,  али у сваком случају они су губитници и на крају ћу тужити редакцију листа ''Естерајх'', што сам и изјавио на саслушању. Сада је њихов највећи проблем како да се изваде, извуку из целе ситуације коју су сами замрсили, али ја посустати нећу!

      Неко се боји што сте борећи се за КиМ, у време тзв. самопроглашења сарађивали са Хајнцом Кристијаном Штрахеом, лидером Слободарске партије Аустрије који одлично разуме косметску кризу.

     – У самој Аустрији одиграо сам кључну улогу у повезивању истинских српских и аустријских патриота .Страх владајуће коалиције у Аустрији од гласова Срба са аустријским држављанством , који ће ићи у корист Слободарске партије Аустрије на челу са Хајнцом Кристијаном Штрахеом, урадио је своје . Лично ме засмејава толика дубина људске малоумности и површности. Уосталом, организовао сам прву политичко-привредну посету Хајнца Кристијана Штрахеа Србији 2. и 3. априла и то је излудело, просто разјарило неке у Аустрији, али  и у Србији, али то је њихов проблем,  а не мој!

      Дакле, сметате политичарима у Аустрији, али и овде у Србији ??

    – У крајњем случају, уколико дође до судског процеса искористићу судницу као трибину да целу Аустрију, која има мање становника од Москве, прекријем историјским чињеницама о аустријској србофобији за последњих 300 година, што ће бити својеврстан бумеранг баш онако како хашкој инквизицији ради мој кум др Војислав Шешељ. Међу нама је, изгледа,  сличност као код близанаца. Власт у Аустрији још није свесна да ће упасти у рупу коју су за мене ископали . Не треба заборавити да се и сада сам браним,  иако нисам правник и да сам увек био победник. Ту има и умешаних прстију српских дежурних издајника да ме склоне као незгодног сведока , јер прилично тога знам о криминалу професионалних антисрба! Аустријски правосудни органи сада ће се наћи на удару неприкосновених чињеница. Али и ови у Србији. Не био у кожи ни једних, ни других .

       Очигледно је да је реч о политичкој позадини хајке на вас.Објасните?

     – Тачно је да постоји дубока политичка позадина овог исценираног процеса. Већ сам раније рекао нешто о тој мрачној позадини. О томе сам јавно писао аустријском председнику Хајнцу Фишеру који ми је коректно одговорио и захвалио што је увек на сваком митингу за последњих 25 година у Бечу под мојим вођством владао максимална мир и достојанство.Управо моја сарадња са Штрахеом дирнула је осињак зла. Британски шпијуни, америчке обавештајне службе, титоисти, хитлеристи, јудео-масонски црни мапокројачи, разне агентуре из црне католичке интернационале, разне сецикесе из редова мафијашке финасијске олигархије у свету, сви су се они сада узнемирили због мене и удружено кидисали. Заборављају да сам најефикаснији кад се браним. Немам шта да изгубим, а они ?!

         Водили сте битку за КиМ много успешније него неке угледне медијске куће у Београду, али  и српски политичари.

       – Да нисам тако радио застидео бих се пред српским потомством. Овако савест ми је мирна за разлику од многих који ће на себе примити презир будућих поколења.. Да су тако сви радили никоме на свету не би пало на памет да са Србима ради ово што нам данас раде! Нису српски непријатељи уопште толико јаки колико је ово поколење Срба раслабљено изнутра. Учинак српских политичара не бих коментарисао јер сам човек који држим до лепог укуса.

      Објавили сте 28 књига, уредник сте српских интернетских новина„Истина”. Познато је да сте због ваше правдољубивости три пута робијали у време титоистичког једноумља.

     – Док неки други покушавају да живе од Српства, ја живим за Српство и тај морални императив је основни темељ човека који је склоп мисаоних констелација по мери Бога, за разлику од неких других чији је мисаони склоп по мери Сатане! Кад бих се опет родио изабрао бих исти пут бескомпромисне борбе за правду, слободу, достојанство. Изван те категорије за мене не постоји други систем моралних вредности! Робијао јесам док је зликовац Броз био на врхунцу моћи. Нисам чекао да се комунизам уруши сам од себе, већ сам на ту тврђаву зла јуришао кад је била најтврђа. Робијао сам због свог националног антикомунизма у оно време кад су скоро сви данашњи српски лидери тада писали молбе за пријем у комунистичку партију – антисрпску мафију! Последњи пут због тога, како пише у диспозитиву пресуде што сам ''тврдио да је југословенско друштво труло, да га воде неспособни и настрани људи, да је Устав из 1974. године школски пример правне обмане српског народа''. После треће робије емигрирао сам из отаџбине која крнички прогони одане и сервилно устоличава пробисвете и продане душе. Емигриарао сам 29. новембра 1983. године кад је жалосно Српство славило парастос Српству, јер на 29. новембар (дан смрти Марије Терезије) зликовац Броз је, у вртлогу грађанског рата, повампирио све аустроугарске снове о брисању свега српског на Балкану и ово данас што се ради није ништа друго до завршна етапа у испуњавању Брозовог и Хитлеровог тестамента. Да направим дигресију: обојици је Беч 1915. године доделио одликовања – и Брозу и Хитлеру!

       Окупљате српску интелектуалну елиту дијаспоре, који нису ничији плаћеници и народу не „продају маглу”.

      - А ко каже да нису ничији плаћеници? Јесу! Плаћа их Служба коју су основали: Свети Саво, Стефан Немања, Свети Кнез Лазар, Његош, Карађорђе, Дража, Свети Николај и будући српски светац Јустин! Цена је голготских размера, али то је најхристоликији пут у овом сатанистичком (зло)времену!

Истинске патриоте под лупом

     - ЕУ-таназија саму себе укида, зликовачки НАТО је поражен од једног другог српског пакта, од пакта Срба са Богом, јер шта је НАТО пакт у односу на онај пакт који Срби имају, па зато се и наша српска химна зове„ Боже правде”! Америка постаје властита Јамерика која саму себе ујамљује! С обзиром да су сви који бране српске виталне интересе на мети керберских очију мој савет је: искорачите са геслом –све за истину, истину, ни зашта! Само таквом одлучношћу, која у себи носи синтетизовано начело: хтети, смети, умети нероду служити, сви ће морати да устукну.

Милатовићу велика подршка

     – Имам подршку свих патриотских Срба у целом свету. Свакодневно примам по неколико хиљада писама подршке. Чак и немам времена да све прочитам јер сам преокупиран другим обавезама. Људи осећају да преко мене данашњи политички Беч и Брисел и Вашингтон вежбају начин сламања непокорних интелектуалаца који су у стању да иза себе повуку масу!

почетак