Виолета Милићевић
ИЗ РУСИЈЕ С ЉУБАВЉУ

путопис, прво издaњe; димензије: 30Х21; корице: меке, пластифициране; страна: 160; тираж: 300

Издавач:
Словенско Слово

Уредник:
Душан Тодоровић

Рецензент:
Jуриј Максимов, предавач на Московској Духовној Академији

Техничка обрада:
Ненад Живковић

Корице:
Зоран С. Шестић

Штампа:
Драслар партнер, Београд, 2008.

    РЕЦЕНЗИЈА:
    Православна вера је за руски народ више од хиљаду година највеће благо и највиша вредност. Да би ову истину суштински разумели, неопходно је да посетимо света места Русије, која су живо сведочанство о томе како су најбољи људи љубили Бога, и како се Бог пројавио кроз њих, и како делује до данашњих дана.
    Вера и све што је повезано са њом - то није благо које треба сакрити, него управо поделити са ближњима. Нарочито са онима које волиш. Српски народ је најближи и навољенији од православних Руса. Зато се радујем књизи проф. Виолете Милићевић која ће послужити овом благословеном делу братске љубави - откривања за чиста српска срца руских светиња.
    Благодарни смо Богу што се у последње време у Русији издаје много књига о српским светињама, као и у Србији о руским светим местима. Захвљујући овоме заједно ћемо прославити Господа у нашим братским народима, и кроз ово познање боље разумети и волети једни друге у Господу Христу.
    Књига проф. Виолете Милићевић може послужити овом светом циљу.
Jуриј Максимов, предавач на Московској Духовној Академији

ВИОЛЕТА МИЛИЋЕВИЋ
Белешка о аутору

    Виолета Милићевић рођена је 18. новембра 1968. године у Петровцу на Млави.
    У основној школи освајала је награде на конкурсима часописа "Мале Новине", Дечје Новине" и "Змај".
    Године 1987. постаје студент Филолошког факултета у Београду (група: југословенске књижевности и српскохрватски језик), а након завршених студија проналази своје место под сунцем у граду који сматра пупком света, у коме једино живи у правом и пуном смислу те речи, иако јој дух радо залази у неке временски и просторно удаљене градове.
    Прву збирку песама "Трг чуда" објавила је 2005. године. Заступљена је у збирци "Хало, Авала - песници за авалски торањ", коју су приредили Бранко О. Томић и Ненад Живковић, а објавило 2006. године УКС.
    Ради као професор књижевности и језика у средњој школи.