У оквиру издавачке делатности Удружења писаца Поета објављена је књига РАПОРТ КОМАНДАНТУ, у библиотеци Специјална издања. Аутор књиге Љиљана Булатовић овим је заокружила целину својих истраживања о српском хероју, генералу Ратку Младићу, о којем је писала у неколико раније објављених књига. Многи детаљи из живота Команданта, као и неке фотографије, представљени су јавности први пут.

Књига је луксузно опремљена, формат Б5, обима 470 страница, све су штампане на сјајном кунстдруку. Колор додатак са фотографијама Команданта, његових сабораца, рођака и пријатеља има 32 стране. Књига је прошивена, пластифицираних тврдих корица,  округла рикна, показна трака... 

Уводним текстом господина Момира Булатовића ''Ода часном српском генералу'' почиње ово дело које садржи ауторитативан избор чињеница и записа из живота и ратног пута генерала Младића, његових експозеа, говора и интервјуа. 

Међу ауторима прилога или цитираних  текстова су генерали: Пјер-Мари Галоа, Славко Лисица, Манојло Миловановић, Петар Шкрбић, Трипо Вучинић, Радован Радиновић и бројни други блиски саборци Младићеви.

На крају књиге поређано је 40 имена сабеседника о генералу, међу којима су и: Ремзи Кларк, Сергеј Бабурин, Јелена Јурјевна Гускова, Смиља Аврамов, Раде Рајић, Драгомир Пећанац, Неђо Попара, бројни Младићи и Лаловићи из Калиновика...

Такође, у оригиналу је објављен говор генерала Младића на чувеној Санској скупштини, као и многи интервјуи које је генерал дао медијима. Ово сведочанство о херојској и часној борби српског народа заслужује место у сваком српском дому коме је стало до поноса и достојанства.

Књигу можете наручити на:
Удружење писаца Поета, Радничка 5д-1, 11030 Београд
телефон: 0112545872, 062252598
e-mail: redakcija@poetabg.com

Председник УО Поета
Веселин Џелетовић Павлов


У џепу ништа – у души богатство
Помозимо да се њихов глас далеко чује