Светозар Ђ. Радишић
КОСМИЧКИ ДОДИР

Од прве странице књиге читалац и аутор учествују у величанственом, посвећеном послу – заједно са Творцем мењају космос. Ако се схвате непрестани догађаји у „пољу нулте тачке”, биће јасно да је сада све другачије него што је било пре читања књиге. Покренута је енергија која би требало да освести и оплемени све ствараоце у окружењу, јер скоро сви здрави људи су мисаоно свемоћни.
Иако је све речено највероватнија истина, и после читања књиге биће незадовољних, будући да ће наизглед све остати неизмењено.
Међутим, уколико људи схвате да они стварају космос и да живот није позоришна представа намењена за безбрижно посматрање, него су сви појединачни умови у њему главни јунаци – сва будућност биће у њиховој режији.

www.svetozarradisic.com


Проф. др Светозар Ђ. Радишић
Рођен је 20. јуна 1949. године у Лесковцу. Основну школу похађао је у Брежицама (Словенија), Белој Цркви и Вршцу, где је и завршио (1964) и гимназију је (1968) завршио у Вршцу. Војну академију противваздушне одбране (1972) завршио је у Задру. Командно-штабну академију КоВ ЈНА (1983), последипломске студије (1990) и докторат о теми „Управљање системом за изградњу борбене готовости” завршио је (1994) у Центру високих војних школа ОС „Маршал Тито” (односно у Центру војних школа Војске Југославије) у Београду.
Највиша дужност у Војсци била му је – портпарол Војске Југославије. Обављао је високе функције у Гардијској моторизованој бригади, у Кабинету ССНО, затим у Управи за обуку и школство, Управи за информисање и морал Генералштаба Војске Југославије и Управи за стратегијске студије Савезног министарства одбране. Био је више година главни и одговорни уредник општевојног теоријског часописа „Војно дело”. У пензију је отишао (2005) са дужности помоћника за стратегије и доктрине у Кабинету начелника Генералштаба Војске Србије и Црне Горе. Предавао је у Школи националне одбране, на Последипломским студијама (смер – ратна вештина) у Центру војних школа Војске Србије и на Факултету безбедности у Београду, а сарадник је Факултета за борбену уметност у Пожаревцу. Запослен је као предавач на Факултету за економске и политичке студије у Београду. Предавао је, по позиву, на бројним факултетима. На листи је експерата за стратегије и доктрине, сведимензиону одбрану, „психолошки рат”, „нови светски поредак”, неоружане облике агресије и борбену готовост.
Објавио је више стотина новинарских геополитичких анализа, десетину фељтона и више десетина научних, прегледних и стручних написа у часописима, зборницима радова и прилозима књига. Имао је више од 380 јавних наступа на трибинама, промоцијама, предавањима, у радио и ТВ емисијама. У штампи је објављено више од 570 написа, а на Интернету је представљено више од пет стотина прилога о његовој личности, истраживањима и научним ставовима.
На основу оцена експерата из области теорије ратовања и методологије ратне вештине, у теорију ратне вештине унео је: нову класификацију ратова; научно објашњење ратова у ванфизичкој и ванвојној сфери (неоружани облици агресије); дефиниције савршених и тоталних ратова; научно објашњење неокортикалног рата и сведимензионе одбране; организационе моделе (симулације) за усавршавање борбене готовости; научно објашњење у вези с применом електромагнетног и вибраторног оружја и заштите од тих врста оружја; предвиђања ратова будућности у којима ће нестати простор као фактор рата.
Поред научно-истраживачког рада бави се књижевношћу и публицистиком. Његови радови превођени су на немачки, руски, француски, италијански, енглески, бугарски и јерменски језик, а осим на просторима Југославије објављивани су у Немачкој, Бугарској, Шведској, Аустралији и Јерменији.
Објавио је научно-популарне књиге Неокортикални рат („Војна књига”, Београд, 1999), Неокортикални рат 2 („Војна књига”, Београд, 2001), Сатана се више не крије – Неокортикални рат против будућности („Евро”, Београд, 2002), Скривено мисаоно оружје, („Мирослав”, Београд, 2003), Рат свих против свих („Мирослав”, Београд, 2004), Магија у неокортикалном рату („Мирослав”, Београд, 2005), Док мисли стварају космос („Пан-Пласт”, Београд, 2006), Нестанак великог брата 2012 („Пан-Пласт”, Београд, 2007), ...Или нас неће бити („Пан-Пласт”, Београд, 2008), Гушење истине („Пан-Пласт”, Београд, 2009), Космички додир („Пан-Пласт”, Београд, 2010) и две књиге из области белетристике Тренуци истине („Народни лист”, Задар, 1969) и Мирује чемпрес („Народни лист”, Задар, 1971).
Добитник је десетак домаћих и иностраних награда за литерарне, публицистичке и стручне радове.