MARIJANA MLADENOVIĆ
DNEVNIK JEDNE LJUBAVI

Izdavač: Udruženje pisaca „Poeta“
ISBN: 978-86-86863-26-3
Broj strana: 195
Povez: broširan
Format: 12x17 cm

Distribucija knjige: www.poetabg.com
marijanamlad @sbb.rs , 063 693 801 http://marijanamladenovic.scriptmania.com


Vreme ljubavi i kiša
Mišljenje o rukopisu Marijane Mladenović
DNEVNIK JEDNE LJUBAVI

Nakon čitanja izuzetno uspešnog rukopisa „Dnevnik jedne ljubavi“ autora Marijane Mladenović, shvatite da samo ljubav i bolest mogu brzo i korenito promeniti ustaljene ljudske navike. Upravo te dve odrednice provejavaju stranicama ovog teksta koji je na momenat zbirka poezije, antologija predivnih SMS poruka i najviše romansirani dnevnik jedne ljubavi.
Sudbina glavnih junaka, Anđele i Igora, isprepletana je sličnim životnim usudima, gubitkom voljenog supružnika i posvećenosti deci. Prepušteni ustaljenom načinu života i svakodnevnim obavezama nespremno dočekuju ljubav koja ih baca u kovitlac strasti i davno zaboravljenih osećaja. Susret sa Igorom budi u Anđeli snažna osećanja i ona odjednom postaje svesna činjenice da „ako vam život postane mirna reka, bez i najmanjih talasa, to nije život, to je plutanje do konačnog kraja“. Uzburkani tok, dotadašnjeg mirnog života, nagoveštava sreću i Anđela, sve do tog trenutka proračunata i razumna, kao kakav hazarder kaže: „Idemo u njen zagrljaj, pa šta bude i koliko god trajalo!“. Svesna da ljubav donosi i vreme kiša (kako je zvala dane koji su bili potopljeni njenim suzama) i zbilje da je zbog ljubavi postala pesnik, ipak joj se prepušta bezuslovno i do kraja.
Na trenutak, kada čitalac pomisli da sreći glavnih junaka ništa ne može stati na put, ispostavi se da nije u pravu. Na njihovom putu ljubavi ispreči se - ljubav. Ljubav prema voljenoj osobi nasuprot ljubavi prema deci.
I da li će ljubav pobediti, čitaoci će odlučiti sami. Marijana Mladenović je dozvolila čitaocu da sam odabere kraj romana, da odluči želi li posle „happy end“ da nastavi dalje ili ne.

Izvod iz recenzije Veselina Dželetovića Pavlova