vrati se na sadrzaj arhiva root@hc-zin.cjb.net

Hellysanje (Impressum?)

     
Drugi o nama
       

Helly Cherry - web fanzin posvećen andergraund kulturi
Godina VI, Izlazi mesečno
(uglavnom)

* Svi tekstovi su LIČNO mišljenje autora teksta i ni u kom slučaju ne predstavljaju zajednički stav redakcije.

* List nije nigde registrovan i verovatno neće ni biti. Ne izdaje nas niko. Mi izdajemo sami sebe.

* Redakcija: Za ovih par godina postojanja za zin je pisao veliki broj ljudi, i deo HC porodice je postao svako ko je na bilo koji način doprineo da ovaj zin zaživi. Ekipa se lagano vremenom menja i ko je trenutno u igri možete naći u Impressumu svakog broja. Zin je uvek otvoren za nove ljude!

* Kontakt
e-pisma šaljite na HELLYCHERRY A GMAIL.COM
Diskove, fanzine, i ostalo na: Popović Nenad (za HC zin), ul. Karađorđeva 75/4, 35230 Ćuprija, Srbija (Napomena: nakon slanja javite se mailom)

* Hvala Bureku i Tvorcu Grada na pomoći

Kratko slovo o postaniju

HC veb zin je pokrenut maja 2003.godine, iz pepela istoimenog portala (nastalog još 1999.), na kome su objavljivane razne stvari i bio je neka vrsta portala ljudske gluposti, bizarnosti,... Posle više od četiri godine od njegovog nastanka sajt menja formu i počinje da funkcionise kao webzine. Od početka je bio zin koji je podržavao sve vidove alternativnog i andergraund izražavanja. Stalne rubrike se bave muzikom, stripom, književnošću i filmom ali svoje mesto mogu naći i tekstovi iz drugih oblasti.

Pozivamo Vas da šaljete zanimljive tekstove, priče,... Svi vaši predlozi, kritike i ideje biće detaljno razmotreni!

Ukoliko podrzavate rad zina, pomozite i postavite nas baner na vas sajt.


     

Čvaka Svak - pilot broj
Ispod ovog lako prepoznatljivog URL-a krije se web-zine „Helly Cherry“,  čiji je dvobroj 36/37 (vau!) ovih dana postavljen na mrežu. Unutra se nalaze tekstići taman toliki da ih svako može pročitati bez gubljenja dragocenog internet vremena, informativni i zgodni, kano da pripadaju novinarskoj filozofiji „jedne šlajfne“. Sadržaj novog broja je sledeći: intervjui sa Stronghold, Lira Vega, The Antals, Nevermind, Lude Krawe, svirke, fanzini, recenzije muzičkih izdanja, stripovi, filmovi, pričice... Sve u svemu, puno punog teksta, zanimljivo i pregledno. Ako ste na mreži, HC je mnogo primamljiviji od svih tih silnih pornića i mahinacija za izbegavanje plaćanja ionako skupog seksa...
-------------------------

Roargh.org

Mangupi poput nas mogu si dozvoliti mišljenje zaista o svemu. Nije nam preporučljivo vjerovati oko većine stvari, no za fanzine se ne damo zajebavat. Krvavo smo isfotokopirali previše papira u rijetkim i preskupim provincijskim fotokopiraonama s curama koje nikako da nauče pravilno okrenut A4 stranicu i obostrano je iskopirat kako valja. U svih jebenih 50 primjeraka. Danas na duši interneta leži i katastrofalan prirodni prirast fanzina koji se donekle očekivano smanjio. Buletine s informacijama i vijestima o sceni potpuno su zamijenili forumi, novosti o bendovima i koncertima saznat ćete na MySpaceu, a karakteristične emo i osobni fanzini preselili su se među blogove. Zapravo, nema pojma što je na papiru još uopće ostalo. Već se tjednima obilazimo koncerte i trudimo se kupiti najobičniji pankerski vulgaris fanzin. Za početak bi voljeli naći distribuciju, ali i to će čini se biti izazov dostojan posebnog istraživačkog odjela kojeg ćemo s tim ciljem morati oformiti. Pronađi scenu or die!
No dobro, dok ne propadnemo skroz u patetično blato undergrounda recimo kako će scena, barem dok je ne pronađemo, živjeti u našim srcima te na internetu. O forumima ćemo neki drugi put, a sada ćemo započeti novu eru roarghove rubrike recenzije fanzina: Fanzini na struju! Nisam dugo razmišljao tko će biti prvi gost. Ne znam je li najstariji, ali sigurno jedan od pionira web fanzinarenja – helly cherry veb zine. Još više od tog slatkastog imena za privlačenje maloljetnih pankerica osvojio nas je njegov radni staž – pazite sad, kao đabalebaroški portal otvoren je još 1999., a probučen u web zine radi od 2003! Primjera radi, upravo u tom razdoblju Roargh! se još naveliko baktao s obostranim kopijama. Tekstovi su prilagođeni vašem kratkom vremenu, zdravlju  i štetnom buljenju u ekran - što kraći to čitljiviji. Ne kao ovdje kod nas na Roarghu gdje i dalje pišemo tekstove iz obijesti, a ne zbog vas.
Meni na stranici jedino malo nedostaje neslužbenog i osobnog štiha tako da mi nekad sve djeluje prehladno i objektivno. Što dakako nije loše, jer zaboga – pogledajte kakvu altenativu upravo čitate. Da ne postoje ovakvi pedantni sajtovi možda bi i Roargh! zapao taj rudarski posao što bi bilo pogubno za nas koji se radije držimo hrane, mode i žutila. Radije se zato vratite na sigurnije linkove pravovjernih provjerenih snaga. 
Odgovoriti iz prve na to što ćete zateći na helly cherry potpuno je nemoguće. Radije pitajte za ono što nećete naći. Ali ne nas jer mi to sve još nismo stigli pročitat. A čitamo još od vremena kada smo se sat vremena spajali na mrežu, a računala su nam imala hard disk manji od jedne gige. U 60 brojeva objavljene su stotine recenzija i tekstova o svemu što bi trebalo zanimati jednog hardkor pankera koji drži do sebe. Mi kao takvi uz frizuru i kul panky obleku ne propuštamo čitati helly cherry u čijem ćete najnovijem broju naći i intervju s Ivanom Mučnjakom jr-om, dobrim duhom hrvatskog fanzinaštva. Svako tko se namjerava baviti fanzinima trebao bi pročitati barem jedan njegov uradak prije nego se odvaži načiniti svoj. Ne da vidi kako se to radi već da proba shvatiti zašto se to radi. A Helly cherry crew sve to kuži zato toplo preporučamo da ih klikate i dalje.
Niptuck detalj broja 60: Svjesno ili ne, u samo tri intervjua uspješno su napravili jeben presjek svekolike hrvatske scene posljedjih 100 godina – Franjić-Mučnjak-Moonlee.
Ocjena: čista ko suza zaslužena petica (5) 

-------------------------

AkuPUNKtura #13
"Helly cherry" # 28 (web zine)
     Ovo je još jedan u nizu brojeva koji je uradio Nenad, i koliko se može videti, dobro mu ide. Nisam baš neki ljubitelj ovakvog vida prezentacije, jer treba vremena i vremena da bi se ceo broj pročitao, ali ovde je olakšavajuća okolnost to što mi je sve stiglo na kompakt disku, pa mi konektovanje na net nije ni potrebno.

     Dakle, po dvadeset osmi put se susrećemo sa ovim 'zinčetom i moram da priznam da je napredak više nego očigledan. Veći broj saradnika rezultirao je time da ima izveštaja sa raznoraznih muzičkih ili kulturnih dešavanja. Sviđa mi se što ima dosta izveštaja sa koncerata u Hrvatskoj, što se javljaju ljudi sa svih strana prilažući neke svoje textiće. Da krenem sa suštinom jer oko nje obilazim k'o mače oko popare J .

     Dakle, ovde mo`ete naći intervjue sa: DIE TOTEN HOSEN, (SKA) RINGIŠPIL-om, ZVONCEKOVOM BILJEŽNICOM, DOY MeKOKOSH, ANUS DEI, BRUCE BANNER (ovo je neprevedeno, čemu ne vidim svrhu, jer nije neko složeno komuniciranje, pa bi bilo jako lako uraditi i prevod za one kojima engleski nije (bio) u programu školstva). Tu su infosi THEYSUCKS!, LOST PROPELLEROS (evo, upravo im preslušavam demo J ), HUSKER DU (retro info), ANGUISH SUBLIME. Pored toga, naći ćete i kolumne, scene raport iz Belorusije, recenzije najnovijih izdanja
(fanzina i muzike), izveštaje sa koncerata. Meni je ovo sasvim O.K., ne treba tražiti nešto preterano, jer 'zin izlazi na svaka dva meseca, pa je i ovoliki trud za cenjenje. Za sve zainteresovane da kažem da mislim da se već pojavio broj 30, tako da je očigledno da ja malo kasnim J . Ipak, evo adrese na kojoj možete naći i ovaj, kao i sve prošle i novije brojeve. Izvinite na konfuznoj recenziji, ali 38 sa 8 je trenutno previše za moje slabašno teleso J . www.hc-zin.co.sr
Gaca

-------------------------

Hard & Heavy - Online Metal zine
www.hardandheavy.net

Helly Cherry webzine #36,37
Ovaj web-zine (koji btw. izlazi mesecno) sam ranije stalno zaobilazio jer me ono “HC MAGAZINE” na prvoj strani uvek odbijalo jer nisam ljubitelj hc/punk mjuze. Ali jednog dana ipak resih da ‘zavirim’ unutra, and surprise! Ovaj 36/37 broj pored gomile stvari I novosti iz punk/hc underground sveta donosi I gomilu malo drugacijeg I raznovrsnog materijala. Krenimo od pocetka (jok, od sredine..).
Uvodna rec + 2 godine zinea, onda su tu novosti iz NS scene,…bla bla bla….Tu je I jedna akcija koju je skoro pokrenuo HC webzine, a to je “Biramo naj-pankerku”. Svaki broj ce donositi 10 novih kandidatkinja, a citaoci svojim glasovima odlucuju o pobednici. 10-ak raporta sa live gig-ova, neki od njih su : Hardcore fest, Novi Sad; Paradise Lost; Moto Fest 2005; Eyesburn na Gradilistu…..and stuff. Skoro isto toliko I intervjua, spomenimo neke : Paul DIANNO; Lude Krawe; Lira Vega; Stronghold…..Steta sto ima ovako malo recenzija albuma, ali dobro. Polako dolazimo I do mog najomiljenijeg dela ovog sajta, “No zine – no scene !”. Znaci recenzije fanzina “Fanzan #1”, “Fanzzila #1”, “Putan ina mo #4”, “Thrash it away #1”, “Try To Wake Up… #1”, “Vox #2”, and stuff. Onda sledi rubrika “S-trip n’ art”. Da vidimo sta ona ima da kaze: Novi Stripburger #40, Komikaze #11 su online, Najveci festival fanzina, ...Then, gomila prica, pa film “Ratovi Zvezda : Epizoda III” + jos goooomila stvari. Odmah na www.hc-zin.co.sr !!!!!
P.S. Pokrenut je I forum koji mozete naci na adresi hellycherry.proboards49.com
Monarch of the Mighty Darkness

vrati se na sadrzaj
      arhiva