vrati se na sadrzaj arhiva root@hc-zin.cjb.net

Koncert Reflections of Internal Rain, Ground Zero

       
piše Mihajlo

ROIR - promocija albuma (22.april - 2009)
Eto, posle vise od 4 godine rada i raznih snimaka kucne produkcije, RoiR su konacno usli u studio, snimili album i objavili ga za novosadsku nezavisnu izdavacku kucu SKCNS. Promocija albuma bila je odrzana u CK13. Iako je najavljeno da ce koncert poceti u 22h i da ce Ground Zero zagrejati masu pred RoiR ispalo je da sve mora da se zavrsi do 23h zbog politike kluba i policije.
Kada smo dosli tamo bilo je vec oko 22:30 a Ground Zero je tek poceo. Svirali su nekih pola sata pred 80-tak ljudi koliko je bilo prisutno. Preglasan zvuk, masa standardno kilava a Ground Zero odsvirali jedva 25 minuta. Oko 23:05 izlaze RoiR sa nacrtanim gusarskim brkovima na licima i pocinju energicno da prase. Brzi ritmovi i preglasne gitare unose adrenalin ali samo u nas nekolicinu dok ostatak i dalje mrtvo stoji i bleji u bend zbog koga su i dosli. Bend pocinje najavom nove pesme koja se ne nalazi na albumu ali zato pravi odlicnu uvertiru u ono sto predstoji. Nekoliko pesama mi odmah upada u usi, a to su RoiRova himna "What are the moments that never die" i sjajna pesma "Sunset of the End". Na zalost, do samog kraja koncerta masa nije odreagovala ama bas nista, pevac Dule se nekoliko puta bacio u masu verovatno zeleci da ih malo pokrene, ali ne vredi, novosadska publika i dalje pokazuje da je najgora. Koncert se zavrsio posle 23 minuta bas pri pocetku kulminacije i na zalost ostali smo uskraceni za jos neke pesme sa albuma "Last Flood".
RoiR su ove godine imali drugu turneju u inostranstvu, bili su u Italiji, Austriji, Sloveniji a kazu mi da ce sredinom godine krenuti i na trecu turneju koja ce sadrzati gradove u Francuskoj i Nemackoj. Ukoliko budete u prilici, dodjite na RoiR koncert, necete pozaliti. 

vrati se na sadrzaj
      arhiva