vrati se na sadrzaj arhiva root@hc-zin.cjb.net

3opt - revija XOPOP filmova (14)

       
piše Mihajlo

JAWS 4 (1987)
Dakle, ovu "Ajkulu" nikad pre nisam pogledao. Kod nas su se prikazivala samo prva tri dela a ova cetvorka nekako pala u zaborav a zamislite jos glumi i Michael Kane. Dakle, cetvorka prati majku (zenu Roy Sheiddera u prva dva dela) kojoj mama Ajkula dolazi da se osveti zbog smrti svoje "dece". Dakle, ova mama ajkula bi trebala da bude mnogo veca od svih onih ajkula iz prva tri, ali avaj - ajkula je prosecne velicine. Scene su potpuno pokradene iz prva tri dela i napravljena je jedna fina kompilacija koja je na momente zanimljiva, ali samo na momente. Finalna scena je katastrofa a da ne spominjemo i scene pre. Dakle, ukoliko ovu "ajkulu" niste gledali do sada predlazemo vam da je preskocite i uzmete da pogledate neki film tipa "Piranha".

MEAN CREAK (2004)
E ovo je jedan odlican psiholoski horor. Ovo je stvarno film koji moze da stoji rame uz rame sa filmom "Deliverance" na koji i asocira u velikoj meri. Dakle prica je odlicna, gluma je prebrutalna a sam film i dramaturgija su sjajno vodjeni. Prica ide ovako - mladog momka prebije debeli priglupi skolski siledzija. Da bi mu se osvetili, momkov stariji brat i njegovi prijatelji pozivaju debelog siledziju na splavarenje po obliznjoj reci. Sve je navodno u okviru rodjendanske zabave za mladog momka. Resili su da debelog siledziju negde na kraju splavarenja isprebijaju i ostave golog u vodi. Kako prica ide dalje i splavarenje krene, tenzija postaje sve veca a ono sto je naizgled izgledalo kao vazno sada postaje nevazno i neki drugi cinioci se ukljucuju u pricu. Ovaj film odmah nabavite i pogledajte.

FRANKENSTEIN: THE TRUE STORY (1970)
Dakle, jos jedna ekranizacija cuvenog gotskog romana Meri Seli "Frankenstein". Isprva su mi ambijent kao i "zulufi i lepa kosica sedamdesetih" glumci bili odbojni i pomislio sam, kakav je ovo Frankenstajn? Kako film traje preko 3 sata posle nekih 40 minuta bilo je jasno da se ovde radi o jednoj od najboljih ekranizacija Frankenstajna. I pored dosta vizuelnih (najvise tehnickih) propusta koje film ima, ovaj film je pored "Frankenstein:Unbound" jedna od stvarno najboljih verzija. Prvo, cudoviste Frankenstajna je tako invertno napravljeno u odnosu na sve ostale verzije da je prosto fantasticno, sam sklop price je dosta modifikovan te su tu ubacene jos neke zanimljive podprice i delovi kojih nema u knjizi ali koji savrseno drze liniju osecanja odbacenosti u svom toku. Film odise svim elementima + pokazuje potpuno drugu stranu shvatanja Frankenstajna kao dela i opravdava i jednu i drugu stranu daleko bolje od Kenet Braninog "Merry Shelly's Frankenstein" gde se cudoviste (Robert De Niro) bukvalno krevelji poput nekog deteta. Ovu verziju defintivno pogledajte, ma koliko u pocetku izgledala odbojno i nekonvencionalno.

THE EYE (2008)
Sranje da vece ne moze biti. Ko je imalo normalan neka pogleda originalnu japansku verziju. Na ovo ne treba gubiti reci.

SNAKEHEAD TERROR (PIRANHA II)
Dakle, nastavak cuvenih Piranha. Ovaj put, ribe postaju velike i jedu ljude! Da! Dobro ste procitali, ribe izadju iz vode pa malo pojedu par nepazljivih studenata i onda se vrate u vodu. Jedna velika papazjanija koja ukljucuje sve poznate elemente Piranhe 1 kao i podvodnih kadrova iz Ajkule i slicnih ostvarenja. Za ljubitelje B produkcije dragulj.

vrati se na sadrzaj
      arhiva