vrati se na sadrzaj arhiva root@hc-zin.cjb.net

Consecration, Hesus Ator, Plug n Play

       
piše VoivodBG foto HC arhiv

Svirka je trebala da pocne ravno u 21h, ali po obicaju je kasnila, bendovi su tada tek radili probe, a ni ljudi nije bilo puno. Negde oko 22h su poceli da pustaju ljude,i taman dok sam cekao da ubijem vreme,pregledao sam malo muzicki distro koji su sa sobom poneli momci iz Hesus Attor-a.

Oko pola 22:30h Plug'n'Play nastupaju prvi put u Beogradu. Odsvirali su oko 5-6 pesama, veoma ubezbano i bez ikakvih problema sa opremom. Pevac je mozda najsvetlija tacka benda, ima veoma dobar glas koji moze da parira samom Chris Cornell-u (Soundgarden, Audioslave), cak ga malo i kopira sa pokretima, ali neka sve je to rock'n'roll...

Drugi bend su bili Hesus Attor, zbog kojih sam dosao da se uverim da li su toliko dobri kao i muzika im sa myspace-a. Ono sto je usledilo, je bilo nesto veoma magicno i mocno, uticaj Mike Patton-ovih bendova Mr.Bungle i Fantomas, i mali uticaj mathcore benda Dillinger Escape Plan-a je bio evidentan. Bend je prakticno hipnotisao publiku svojim energicnim nastupom i muzikom, koja se najbolje moze okarakterisati kao muzika za ludake (pevac benda je ovo rekao).

Odsvirali su nesto novijih pesama koje nemaju na njihovom ep izdanju, u jednoj od njih su prozivali nekog nacistu koji je promenio pol, ostatak pesama sa ep-a, He-Bill Eviskus (o poznatom meskickom glumcu koji se nagojio pa je i tako izgubio posao i poceo da radi u nekom restoranu u kuhinji iz koje nikada nije izlazio), u sustini njima je glavna inspiracija u pesmama klopanje. Zavrsivsi svoj nastup koji je publika propratila salvom tapsanja.

Consecration su bili poslednji bend, sto je neobicno za njih, posto uvek sviraju zbog bubnjara koji je levoruk, nisam primetio da li je bubnjar Hesus Attora levoruk, a mozda se njima nije ni zurilo. Odsvirase dosta pesama i publika ih je lepo popratila cak i kroz par tehnickih problema. Evo i setliste u neodredjenom redosledu: Idiot Glee, Somna, Mercury Room, Rinasek, Aligator, Avi, Passage, Cliffhangers i Djavo Nije Urban. Kao bonus na kraju je Danilo (pevac/gitarista) izveo akusticni Passage i Cliffhangers.

     Ova svirka moze samo da ide kao bonus Living Room-u koji je postao mesto veoma dobrih domacih i stranih koncerata.

vrati se na sadrzaj
      arhiva