vrati se na sadrzaj arhiva root@hc-zin.cjb.net

Svirke FINAL APPROACH, SCREWED UP, PINHEADS VICTIM

       
piše Goran

29.4.2007. Zajecar, Klub “Akt” , upad 100 din, 60 dusa

Na ovu svirku nisam racunao zbog ispita od 900 strana koji me je polako ubijao…Pismeni deo je bio u ponedeljak a svirka u nedelju. Usmeni se mogao ocekivati minimin nedelju danan posle pismenog dela ali posto se to padalo za prvomajske praznike profesorka odluci da nam usmeni bude u petak. Polozio-nepolozio svirka jet u kao eliksir od 900 str….

Desilo se da sam ovim ispitom popravio prosek te je svirka bila jagoda na tortu (post one volim slag)…

Krenusmo put Zajecara Salce I ja I pivo stadnardnim vlakom u pola cetiri. Kad mi tamo a ono medjutim! Nemci, momci iz Screwed up, I Becki kocijasi iz Aprouca stigli! Svi se nabili kod Nemce Victima krkaju I ne znaju naziv drugog albuma Joy Division!

Od nemce odosmo do kluba oko 19 I 30h. Standardno, radilo se ozvucenje, tonska, zajebavalo, pilo, razgledao distro gostiju ali I pazario prvi broj Nemcinog fanzian “Dobar dan!” sto je bila neka vrsta njegopve promocije I to je dalo posebnu car svirci I celokupnom utisku, tj nema lepseg osecaja kada se vratis san eke svirke sa novim fanzinom…

Gig je mogao da krene oko 23-23 I 30

Prvi je bio PHV, domacin. Angazovani, brzi, hcpunk. Ova svrika se razlikovala od prethodnih jer je Nemca izvodio samo kratke brze thrash stvari. U pevanju je dosta napredovao, zvuk je bio ok. Pale su I dve obrade. Sve u svemu nikad nabrijaniji nastup PHV!

E, drugi su bili nemci Screwed up. Mnogo smo se napalili kada smo videli da se pevac zagreva, rasteze pred pocetak, sto je znacilo d a ce biti…. I nema tu, prvi rif pevac pobesne, gori od Koraca! Trci ovamo, trci onamo, upada u publiku, ripa, cupa, besne ko da je drogiran, inace je sxe. I mi u publici ne ostadosmo duzni, dajvinzi, kruzni pitovi, pevanjelongovi. Oko nas par gromada od obezbedjenja, ipak su popustili kada su videli da je sve pod kontrolom, a pevac ih je zajebavao, unosio im se u facu sas mikrofonom I na kraju poljubi jednog, pa sam ocekivao da ga icepe… Bas je bilo energije, par minuta nisam mogao da dodjem do daha posle svirke, ali neka posle onolikog ispita! Inace no osnovu stereotipa mozete zakljuciti da je u pitanju youhcrew thrash fast core I da bubnjar je jebao kevu!

     


Sa svirke


Za uspomenu i dugo sećanje

Drugi si bili Becki kocijasi iz Krska, slovenija. Posle A.propagande I oni nam dodjose. Oni sviraju jednu manje besniju I manje brzu varijanjtu hca, ima tu I oldschoola I youth crewa ali I melodije u svemu tome. I na njih nima nije bilo nista manje veselo. Bese tu u jedan Shonov shesir koji kruzio po bendu, svako ga je nosio po par pesama. Naravno this is krsko not la svi otpevasno, a kad htedose da pobegnu naterasmo ih za kraj I gonna stay young until I die! I kraj! Vise I ne treba, brzo besno, kratko jasno!

Posle giga odmeh u po noci zapalise za skoplje. Pre polaska je palo grupno slikanje od pola sata, glupiranje I zajebancija totalna. Slovenci tupsoni I ne znaju da su Becki kocijasi… I odose si!

Jedan njihov frendac Nik podje sa nama kod Nemce jer mu je istekao pasos, tamo rezanje muzike, muzike, muzike….voz, voz, voz, kuca, kuca, kuca…

vrati se na sadrzaj
      arhiva