vrati se na sadrzaj arhiva root@hc-zin.cjb.net

Svirke AFTER THE MASSACRE / DAŽD / NAKOT

       
txt Goran

30.5.2007. Beograd, klub Gavez, upad 200 din, oko 70 ljudi

Ovu svirku cu da pamtim po dve izuzetno lepe stvari ali I jednu losu, jer naime ovo je bio poslednji, oprostajni gig u Gavezu. Nadam se samo da ce to mozda I nesto dobro doneti, ali sigurno da jedan deo punk istorije odlazi u secanje…

A sad ono lepse… Konacno mi je stigao punkpostom dugoocekivani lp “Tribute to Amebix”- jebote deka! Jos lepsa stvar je sto sam imao priliku da predstavim plod saradnje PMK rec I benda DAZD, bend na koji secem vene! U pitanju je bilo sedmo po redu izdanje, live album spomenutog pagan stoner stenchcore benda iz Bga.

Upravo je Dazd otvorio svirku… Sada se vise I ne secam redosleda pesama, ali su uglavnom odsvirali svoj standardni repertoar, I uglavnom sve pesme. Ovo im je prva svirka od dobrih par meseci pauze tako da se to moglo osetiti. Ali isuvise iskusna ekipa tako da su opet otkinuli. Shvatio sam da im je preko potrebno dobro ozvucenje da bi bend izvukao maksimum, koje na ovoj svirci nije bilo. Prvi put na poseban nacin sam odslusao stvari “Duboko, duboko pod zemljom”, “Buducnost tamom sja” I onaj stonerrock instrumental, pesme koje su se po prvi put objavljene tj kojih nije bilo na prvom demou.

     

Zvuk nije lako definisati, dosta davno se isti svirao ali je takodje izmesan sa ovim novim naletom stoner rifova. Amebix+Pentagram+Deviated Instinct, tu negde… (tj tamo dole)

Drugi su bili Nakot, naravno nova postava, umesto Borisa za bubnjevima tu je sada neki novi lik koga ne znam, valjda je iz sente, mislim da je losiji od Borisa ali je I Nakot uprostio zvuk, presavsi na finski hc + dbeat, tako da se to nesto posebno I neoseca. Umesto Straleta na gitari I nekog lika na basu, sada su tu Ivan I Oluja (ovo mi je posebo lepo dok pisem, Oluja!) Bas su lose zvucali, Od sve buke samo se Nesa za vokalom cuo, ali su bili finci nema sta, kome je pa buka mogla da smeta, tj ljudi su dobru atmosferu napravili. I za kraj Englezi, iz grada Liverpula. Nisam bas nesto bio rasplozen za raspad crust posle Dazda tako da I nisam bas zapamtio kako zvuce. Bitniji detalji su da su dve cure na vokalu I da je gitarista imao puno rock solaza. Mislim I da je ovo ljudima prijalo jer odavno ovakav zvuk nije dolazio kod nas. Dakle neki anarchopunk+crust.

Eto, zavrsila se svirka, time je Gavez nestao kao jedne lepo punk uporiste poslednjih par godina… Valjda cemo biti pametniji sledeci put…

I da puno, puno, vinila na svirci, izmedjuostalog Fuck on the beach I Muckspreader….

vrati se na sadrzaj
      arhiva