vrati se na sadrzaj arhiva root@hc-zin.cjb.net

Šta smo čitali u prethodnom periodu
       
Fanzine čitao Nenad

AkuPUNKtura #14
Po 14 /a u stvari 15/ put je Gaca opet sa nama. Zin malko kasni ali je zato kao I uvek stigao sasvim fino “ugojen” sa pregrst informacija. Intervjui sa sastavima Lude Krawe, K-Mob, Pinheads Victim, I Promasena Investicija, info Nevermind,… Kolumne su nesto cega je sada malko vise. Dosta se odnose na neka lokalna pitanja medjutim situacije su ipak univerzalne a kolumne kriticki nastrojene. Baka Bakin kutak je postao vec zastitni znak fanzina kao I sale koje su na sredini pa bas dobro dodju kao odmor od muzike I problema kojima se Gaca bavi. Sav sadrzaj je kao salata promesan pa nije dosadan za citanje. Materijala je dosta pa je zin bolje citati u par navrata. Mane su sitniji font I tamnije pozadne koje otezavaju citanje ali sam ja dobio dobru kopiju pa je ok uz malo muke. Iz uvoda I izvoda se vidi da je Gaca malo razocarana ponasanjem bendova kod nas I moram se sloziti jer isti su postali neverovatno nezainteresovani za promovisanje svog rada. Ono cega se treba pribojavati je da je ovo mozda I poslednji broj ako sam dobro razumeo. Inace AkuPUNKtura je usla u 11. /da jedanaestu/ godinu svog postojanja pa ne dozvolimo da se ovako nesto ugasi. Zin je nabavljiv na nochoice@ptt.yu .

24A #7
Već ste imali prilke da se upoznate sa ovim zinom preko naših stranica i Ivan nas je obradovao novim izdanjem. Onima koji se prvi put susreću sa ovim zinom rekao bih da ni sam ne znam gde bih ga svrstao. Radi se o jednom zaista specifičnom glasilu koje više podseća na dnevink i govori o osećanjima, razmišljanjima, događajima autora i sve to možda pisano pomalo neobično. Zanimljivo je da je naslovna strana ovog zina služila kao inspiracija umetničkoj koloniji. Zašto? Zato što praktično dizajn ne postoji i sve je vrlo sirovo. Ovde je do sada najmanje slika, samo jedna. Minimal. Znači specifičan zin koji se može nabaviti na ivan.mucnjak @zg.htnet.hr

     

Immigrant #3
Trojka malo kasno dolazi do mene, but who cares…Stari recept za scenski zin “od recenzija intervja po koja kolumna” i ovde je isproban. Opet na engleskom i grckom vise na ovom poslednjem /60% circa/ ali engleskog dela je skoro pa dovoljno da vas zadovolji. Mane – grcko pismo /za nas/ + malo kontaktara uz recenzije. Vrlina – zin je besplatan samo posaljite markice ekipi. immigrant_zine@yahoo.com.

Guzobris #1
Uf malo mi je bilo nezgodno kada sam video da se zin ovakvog imena bavi ozbiljno jednom teškom temom a to je Holokaust. Moram priznati da mi je to malo i smetalo jer je više vuklo na neku zajebanciju. Srećom Kiki je to ispravio u sledećem broju promenivši mu ime. Radi se o još jednom nesvakidašnjem zinu koji nije toliko vezan za scenu, više je licno-edukativnog karaktera. Holokaust je tema koju je Kiki odabrao za maturski te predpostavljam da je veći deo tog rada ovde predstavljen. Zaista teška tema sa puno podataka i meni novih informacija te je ovaj deo baš upotpunio neka moja dotadašnja znanja. Ne treba propustiti ni uvodni text ni kolumnu o patrijarhalnom društvu gde se dotiče i religije. Kiki je već preko godinu dana sXe te se i o njegovim razmišljanjima na ovu temu i temu današnje omladine možete informisati na kraju broja. Znači CEO broj mi se jako svideo i momak samo guraj...

Viva la Evolution #2
Zin gorepomenutog autora kako sam i pomenuo je promenio ime. Tema ovog broja je Inkvizicija. Tema nešto slabije obrađena nego Holokaust ali dovoljno informativna. Kako je ova tema kraće obrađena više je ostalo mesta za Kikijeva razmišljanja opet po pitanju religije, higijene, ljubavi, sXe-a, hc-a i još brdo stvari. Da ne dužim dalje, broj još bolji od jedinice. Oba se mogu nabaviti na davorkristijan @yahoo.com.

Zakasneli #3
Zakasneli zin, zakasnela recenzija ali sta da se radi. Zin I dalje ima svoj prepoznatljiv izgled, raspad seci lepi nacin izrade. Promene su sadrzinskog tipa mada ne toliko uocljive. Naime sada je vise arta I crteza zastupljeno a od muzickog dela tu su intervjui sa Faul I Mikrofonija, koncerti I recenzije od kojih su neke sad I bas zastarele zbog kasnjenja zina. Tu su jos I kolumne,…aj ko ce se sad jos setiti, ko me terao da vracam zin… Svejedno broj je nabavljiv na docaska@yahoo.com.

vrati se na sadrzaj
      arhiva