vrati se na sadrzaj arhiva root@hc-zin.cjb.net

Intervju Mikorfonija


Intervju je radila Iva (Rescue zine), a na pitanja je odgovarao Tuna (Antun).

Možete li malo opisati povijest Mikrofonije kroz nekoliko rečenica, kada ste se okupili, s kojim ciljem... i sl.? Bend je nastao početkom '95. bez nekih posebnih ciljeva u samom početku jednostavno željeli smo svirati. Naravno s vremenom je to postajalo ozbiljnije i nešto više od samo muzike. Članovi benda su se mijenjali tako da je prvo iz benda otišao bubnjar Gordan i umjesto njega došao Plajo koji i sada svira, a zatim nakon nekog vremena odlazi tadašnji basista i vokal Mario s kojim smo '98. snimili prvi demo. Zamijenio ga je novi basista Bubić. U toj novijoj postavi (tuna-vokal i gitara, bubić-bas, plajo-bubanj i prateći vokal) snimili smo u 11. mjesecu '02. stvari nastale između '99. i '02. Album se zove «Svoga tijela gospodar» i može se nabaviti na distribucijama!  

Što svaki od vas radi osim što se bavi glazbom? Ja sam završio faks i nedavno se zaposlio, a ostali članovi benda studiraju.  

Sudjelujete li u kakvim anarhističkim akcijama? Moram priznat da kao bend ne sudjelujemo u nekim posebnim akcijama, ali u Zagrebu imamo priliku indivindualno sudjelovat u raznim akcijama, kojih uglavnom ima, ali na žalost odziv nije kakav bi mogao i trebao biti. Uglavnom ista, većinom pankerska ekipa i tu i tamo neko zaluta.

Što za vas znači glazba, tj. posao koji radite? Kao prvo, nikako to ne bi nazvao poslom. Za mene je to nešto što volim, nešto preko čega se izražavam i obraćam drugima. Vjerujem da takav ili bar sličan stav imaju i drugi članovi benda.


Koliko se punk scena u ZG-u razlikuje od ostale punk scene u Hrvatskoj? Što mislite o tome? Pank je svugdje isti, ekipa slično razmišlja, isti su im ciljevi. Mislim da je jedina prednost Zagreba što je velik grad s puno ljudi, pa tako i više mogućnosti, bendova, aktivnosti......  

Odakle ideja da svoje mišljenje iskazujete kroz glazbu? Probali smo i shvatili da nam taj način odgovara, pa smo nastavili.......  

Da li bend radi na novim materijalima za album? Trenutno ne, ali trebali bi početi, jer ipak ne bi bilo loše uskoro odsvirat i koju novu stvar.

Kako vidiš budućnost benda?
Ovo je preteško pitanje, stvarno ne znam jer ipak nisam toliko vidovit!  

Kako objašnjavate pojam kapitalizma? Iskorištavanje siromašnih i nerazvijenih zemalja da bi se one bogate što više obogatile!

Što mislite o napadu Amerike na Irak? Hoćete li napisati pjesmu o tome, pošto već imate pjesmu o amerima... ? A što možemo mislit, sve je jasno, terorizam-kapitalizam na djelu, pitanje je samo tko je sljedeći. Kada bi napisali pjesmu o amerci svaki put kada nekog napadne ili napravi neko slično sranje imali bi materijala za 100 albuma. Moram napomenuti i to, za one koji ne znaju da je pjesma Amerika s našeg prvog dema obrada od Džukela.  

Kako vidite hrvatsku politiku, tj. stanje u HR za 10 godina? Ovo pitanje je još teže od osmog. Nisam pesimist, ali ne baš dobro za sada!  

Možemo li vas očekivati ove godine u Slavoniji? Mislim da da, vjerojatno u Osjeku. Bili su neki dogovori.  

Nešto za kraj! Pozdrav i hvala svima koji podržavaju scenu na bilo koji način!

KONTAKT: Antun Krajinović Ščitarjevska 20 10000 ZAGREB TEL: 01/230-2678 GSM: 091-788 3692 e-mail: mikrofonija@graffiti.net
vrati se na sadrzaj
arhiva