Prvo cu malo podsetiti citaoce - pratioce teme na sudske vestake.
Malo cu se vratiti na "slavnog" Cihlarz Zdenka, takozvanog "dzokera" (bar ga tako zovu u Tuzli), bivseg zaposlenika UKC-a Tuzla, a onda cu nastaviti sa sledecim... opet tuzlanskim!
nevenkagaragic пише:nevenkagaragic пише:
"Dnevni avaz", 22.01.2011.
Pokusava li ovo Admir Arnautovic, portparol Kantonalnog tuzilastva TK opravdati (oprati) strucnost njihovog glavnog saradnika Zdenka Cihlarza?
Kao, Cihlarz nije imao "dokaze koji su naknadno prikupljeni..." ccc providno, providno Admire.
Kako portparol Tuzilastva TK ZNA da su nalazi iz Novog Sada "apsolutno pouzdani"?
Kako veliki strucnjak Cihlarz nije video "lom vratne kicme"?
Ali je zato znao napisati da bi moj Denis svakako umro, cak i da doktori nisu pogresili dijagnozu...
Cihlarzu, Cihlarzu, u normalnim i pravNim drzavama ostao bi bez licence...da, normalnim i pravNim!
Istina, ovde cuvate ledja jedni drugima (UKC-sudski vestak-Tuzilastvo TK), jako, jako i odavno poznata tuzlanska prica.
06.12.2008.
SRAMNA REAKCIJA TUZILASTVA TK
Eh, kad sam vec kod medicinskih "strucnjaka", tuzlanskog tuzilastva i sudskih vestaka, ne mogu da zaobidjem ovog "slavnog" tuzlanskog vestaka Zdenka Cihlarza kojeg inace u Tuzli zovu "DZOKER"!
Ciji je on dzoker zna se - isto tako "slavnog" UKC-a Tuzla i tuzlanskih tuzilaca...
Samo takav jedan dzoker moze izigravati boga i reci da bi pacijent svakako umro - moj sin Denis Garagic, bez obzira na pogresnu dijagnozu, bez obzira sto nisu ni pokusali spasiti zivot 26-ogodisnjaku nakon sto su se UKC-ovi diletanti 3 dana igrali doktora - prokleti da su!
Sada, posle toliko godina, pitam se: KO je i koliko (mozda, sto da ne?) platio i Cihlarzu? UKC?
Ne bih se iznenadila posle svega sto sam saznala, a posebno iz razloga sto su KRILI nalaz komisije toliko godina, cak i od suda, sve do pismenog zahteva suda u parnicnom postupku!
Da li je tuzilac Ivo Iveljic (i Slaven Koval) VIDEO taj nalaz? ZASTO je angazovao Zdenka Cihlarza? Ah, da, "dzoker" je odradio posao na zadovoljstvo UKC-a, a i tuzilaca... PROKLETNICI!
DENIS I SRAMNA REAKCIJA TUZILASTVA TK
I jos malo o "slavnima" , da se ne zaboravi:
STRANA 2
STRANA 12
STRANA 18
STRANA 23
STRANA 24
STRANA 27
I sve do STRANE 46
Sve sami HOROR "SLAVNI PROFESIONALCI"!
Posebno u tuzlanskoj KUCI MRAKA!
Cini se da u toj bransi bas TUZLANSKI VESTACI prednjace, nazalost ima ih jos... ko bi to sve evidentirao! Ali eto, bar ponesto neka ostane zapisano. A ja NIKADA NECU ZABORAVITI niti oprostiti jer "PRAVDA ZA DENISA" je moj zivotni put i cilj! Do moje smrti...
nevenkagaragic пише:A KAKO se zataskava i kako se stiti "zasticena vrsta" kad sam vec spomenula?
Primera je u BiH inace BEZBROJ !
Primer sudskog vestaka iz Tuzle Cihlarz Zdenka s druge teme :nevenkagaragic пише:nevenkagaragic пише:U Tuzli, eto, i doktori ubijaju! Nekaznjeno – za sada. A Denisov slucaj nije prvi, ni jedini, nazalost.
Ko je od cetiri lekara (za tri dana) najodgovorniji za pogresnu dijagnozu? Mario Krizic i Salih Azapagic? Samira Hasic? Fahir Barakovic?
Latinska poslovica kaze : "Gresiti je ljudski, ali u greskama ustrajati obelezje je ludaka".
Oni su ustrajali i te kako!
U Tuzli i sudski vestaci prilagodjavaju svoje vestacenje u korist svojih sadasnjih ili bivsih kolega. Vrlo "profesionalno" Zdenko Cihlarz kaze: "cak i da je bolest BILA dijagnosticirana u periodu od 23.-25.07.2005.godine ne bi se mogao spreciti smrtni ishod". A ZASTO bolest nije bila dijagnosticirana? To se vrli, poznati "profesionalac" nije upitao.
To se nisu upitali ni "profesionalci"- tuzioci Ivo Iveljic i Slaven Koval, vec se pridruzuju sudskom vestaku u zastiti lekara, ne ukljucujuci svoje mozdane vijuge, ako ih imaju uopste. A i zasto bi? Pa sta njima znaci zivot jednog "obicnog" tuzlanskog mladica, koji nije pripadao ni jednoj stranci, ni jednoj kriminalnoj grupi, kao ni njegovi roditelji? Pokazali su da im NISTA ne znaci, ni profesionalno, ni ljudski, jer im od porodice Garagic ne preti opasnost za NJIHOVU sigurnost!? Da li?
Neka Tuzla cuti i dalje. A dok cuti, tako ce biti i dalje, i jos gore. Ja NECU da cutim i sigurna sam da cu istrajati, te da ce PRAVDA ZA DENISA ipak biti zadovoljena, kad-tad.
Deo odgovora Kantonalnog tuzilastva TK na prijavu protiv lekara Interne klinike:
Odbijanje provodjenja istrage tuzilac Ivo Iveljic zasniva na nebuloznim, navijackim zakljucima sudskog vestaka Zdenka Cihlarza koji u svom nalazu zanemaruje trodnevne PREPOZNATLJIVE SIMPTOME (bol iza grudne kosti i tesko disanje), vec drsko tvrdi da bi Denis svakako umro, cak da lekari i nisu pogresili u dijagnozi! Da li je ovaj krivokletnik (i prethodna cetiri) ikada cuo za Hipokratovu zakletvu? Odakle mu pravo da tvrdi da bi Denis svakako umro?
Kaze : adekvatno lecen! Od cega? Koja je dijagnoza upisana crno na belo? POGRESNA!
Nikad sebi necemo oprostiti POVERENJE prema Hipokratovim sledbenicima. Nikada necemo zaboraviti reci: "NE BOJ SE SINE, SAD SI NA SIGURNOM, U SIGURNIM SI RUKAMA". KAKVA ZABLUDA! KAKO SEBI OPROSTITI TU LAZ?!
Pomenuti tuzioci u svom poslu izgleda stvarno ne ukljucuju SVOJ mozak? Nije im ni palo na pamet da ispitaju lekara koji je doveo Denisa i koji je rekao da se radi o TESKOM KARDIOLOSKOM slucaju? I laiku je jasno o cemu se ovde radi. Vrana vrani oci ne kopa.
Varaju se ako misle da cu se ja umoriti! Pa cilj mog zivota je dokazati istinu, dokazati da "ruka ruku mije", dokazati ovdasnju spregu kriminala i pravosudja, jer ovo je kriminal. Ovo je nekaznjeni ZLOCIN.
Ja cu ustrajati, ako pozivim. Predstoji mi jos uvek duga, duga borba, s obzirom da VSTV daje sebi rok od 2 godine da bi slucaj tek dosao na red. Bice da i tamo sve "funkcionise" kako (ne)treba!
Evo i jednog primera – clanka iz novina.
"Divan" tekst, da se najezis od ove "slike i prilike"!
https://s26.postimg.cc/p8zgexcjd/20-3-2 ... 8.2007.jpg
Ko zeli "isterati" pravdu u ovoj drzavi, mora se dobro "naoruzati" strpljenjem i istrajnoscu u ovoj borbi "na zivot ili smrt" (s vetrenjacama = pravosudjem), odnosno borbi do samog kraja, koliko god taj kraj izgledao nedokuciv, beskonacno dug.
Ja sam potpuno svesna u sta se upustam, ali i odlucna da sve dovedem do pravednog kraja. Moj Denis je to zasluzio, ja mu to dugujem, obecala sam.
Ne treba spominjati koliko su svi oko mene skepticni kad je u pitanju konacan ishod. Ne bez razloga. Svima je dobro poznata sprega "dobra" i "zla" u ovom korumpiranom, jadnom i trulom drustvu. Ne zanima me misljenje okoline, ja znam svoj cilj i odlucna sam stici do njega, po bilo koju cenu. Naravno, prvo cu ispostovati LEGALNU proceduru …
Ne mogu da verujem sopstvenim ocima!
NEVEROVATNO - nakon toliko godina Zdenko Cihlarz prakticno PRIZNAJE da je bio „dzoker“ kako ga, kazu, zovu u Tuzli!
CIJI? Tuzlanskih tuzilaca koji su ODBACILI KRIVICNU PRIJAVU pre 10 godina (na osnovu njegovog "strucnog" vestacenja) ili UKC-ov?
Oh, da, bivsi zaposlenik, penzioner UKC-a, a tek UHODANA SPREGA S TUZILASTVOM...!
Sam je sebi "skocio u usta"... i DEMANTOVAO SVOJ "nalaz i misljenje" vestog sudskog vestaka!
Pronadjoh njegov tekst:
"Pravna odgovornost ljekara osnovna sudsko medicinska načela osnovna sudsko medicinska načela vještačenja ljekarske odgovornosti"
"Zdenko Cihlarž - Časopis Vještak, iz oblasti teorije i prakse vještačenja, na području Bosne i Hercegovine
Volume 1 No. 2 March 2015. pp. 214-218
Prof dr sc , specijalista sudske medicine i specijalista patolog, Tuzla, Bosna i Hercegovina, zdenko.cihlarz@bih.net.ba"
https://s26.postimg.cc/ho2jtubax/Cihlar ... na_216.jpg
Dakle, sta SADA kaze Cihlarz? Nakon 10 godina od njegovog SRAMNOG "nalaza" tipicnog za "dzokera" ("u rukavu"???) - SVE ONO STO (NI)SU URADILI DENISU, ali je nekome/mnogima bilo JAKO STALO da se KRIVICNO gonjenje krivaca NE SPROVEDE:
"Nesavjestan postupak ljekara, odnosno njegova krivicna odgovornost za postavljanje pogresne dijagnoze i nastanak stetne posljedice ce postojati , ako je njegov pregled bio povrsan ili nije ni postojao, iako je mogao biti izvrsen; ako su propusteni bitni dijagnosticki postupci (laboratorijski , MTG, CT, MRI) a koji su se prema stanju pacijenta trebali izvrsiti i kada nije bilo objektivnog razloga da se to ne ucini, te na koncu, ako se pri interpretaciji nalaza postavi pogresna dijagnoza radi grubog neznanja."
I STA DA MU COVEK RADI???
Ne verujem u boga, ali bi volela da ipak postoji za Cihlarza, Ivu Iveljica, Koval Slavena i jos mnoge...
"Krasan" stvarno VESTAK Cihlarz...
ZAR NE?
O DVOJCU tuzlanskih tuzilaca vec sam sve rekla... i PONAVLJALA...
Ne, necu vas ostaviti na miru!
ETO KAKVA "etika" i kakvi "moralni" likovi ODLUCUJU o zivotu i smrti, istini i pravdi?!
Srecom (za mnoge druge pacijente) NISU svi isti.
Nazalost, moj Denis je imao strasnu nesrecu da naleti na Hipokratove krivokletnike...
DENIS – 11 godina i 3 meseca …
Nismo se jednom uverili u "pravdu" u ovoj zemlji bedaka (i sire) na brdovitom Balkanu...
Sa "strucnjacima" u belim mantijama i vestim "vestacima" poput ovih:
Piše: Centar za istraživačko novinarstvo - Kupovina vještačenja
Nisu ova dvojica (iz teksta CIN-a) vestih "strucnjaka" usamljeni , ima njih jos i u FBiH i u Tuzli.
Zdenka Cihlarza su u Tuzli prozvali "dzoker"... da, zna se ciji - tuzlanskog tuzilastva i UKC-a Tuzla!
A "dzokera" izgleda ne MANJKA!
Pa vi verujte ovim "vestim" vestacima i pravosudju uopste – svi su oni iz istog "kalupa" izliveni (cast vrlo retkim izuzecima)...
Sto se BiH tice, evo primera koji se oteze u nedogled, poput igre macke i misa, a radi se o izgubljenom mladom zivotu:
NERASVIJETLJENO UBISTVO - U slučaju Memić država protiv žrtve
...Pravni stručnjaci upozoravaju da je ovaj slučaj paralizirao pravosudni sistem u Sarajevu. Građani su izgubili i minimalno povjerenje u pravosuđe...
I jos jedan izgubljeni mladi zivot sa cudnim okolnostima smrti:
Otac Davida Dragičevića: Samo želim istinu i pravdu
Nova obdukcija tijela Davida Dragičevića potvrdila staru
PROŠLOST ŽELJKA KARANA: Patolog koji je radio Davidovu obdukciju iznuđivao novac, osuđen i pomilovan
Tesko, tesko se ovde dolazi do istine i pravde sa ovakvim tuziocima, vestacima... itd!
Hmmm... bas "uzori svetli"... gotovo pa REDOVNO - FUJ, FUJ, FUJ!
MORADOH SE VRATITI NA OBJAVU, UPRAVO VIDEH MALI "JUBILEJ" - 1.000 ODGOVORA!
Nastavak sledi s novim imenom tuzlanskog vestaka...