Zdravlje Žene

Уредници: nevenkagaragic, Moderatori

Корисников грб
Mustra
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 30309
Придружен: 26 Сеп 2005, 14:52
Контакт:

Порукаод Mustra » 28 Јун 2006, 17:51


Корисников грб
Mustra
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 30309
Придружен: 26 Сеп 2005, 14:52
Контакт:

Порукаод Mustra » 28 Јун 2006, 17:53


Корисников грб
Mustra
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 30309
Придружен: 26 Сеп 2005, 14:52
Контакт:

Порукаод Mustra » 28 Јун 2006, 17:54


Корисников грб
Mustra
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 30309
Придружен: 26 Сеп 2005, 14:52
Контакт:

Порукаод Mustra » 28 Јун 2006, 17:55


Корисников грб
Mustra
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 30309
Придружен: 26 Сеп 2005, 14:52
Контакт:

Порукаод Mustra » 28 Јун 2006, 17:56


Корисников грб
Sky Seeker
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 20429
Придружен: 26 Сеп 2004, 23:50
Место: Beograd
Контакт:

Порукаод Sky Seeker » 10 Јул 2006, 18:41

BRUSHALTER NEZDRAV ZA GRUDI

Слика
Veoma malo žena je spremno da uradi nešto za poboljšanje izgleda svojih grudi uglavnom nošene predrasudom da su grudi takve kakvima ih je priroda stvorila i da se promene mogu ostvariti samo plastičnom hirurgijom. Prvi korak ka suzbijanju ovakvih predrasuda jeste upoznavanje minimuma ljudske anatomije. Dakle, grudi čine žlezde i masno tkivo (arterije, vene i limfa), za čije stanje je važna cirkulacija. Ispod grudi se nalaze mišići i ligamenti, pa se, shodno tome, promene na grudima, verovale ili ne, mogu postići masažom i vežbanjem.
Količinu masnog tkiva koje će biti uskladišteno u grudima odredjuju geni, težina, zdravstveno stanje i starost žene, pa se na oblik i veličinu grudi ne može uticati direktno, već posredno: delovanjem na vene, limfu, ligamente i mišiće one postaju veće, čvršće i lepše oblikovane.


Слика
Brushalter, suprotno opšte prihvaćenom mišljenju, uopšte ne pomaže zdravlju grudi. Jedina korist od njega je što grudi vizualno izgledaju bolje. Brushalter obavlja posao grudnih mišića (podupiranje grudi), što mišiće može da opusti.
Važno je imati na umu i da je rizik za oboljevanje od raka dojke najveći kod žena koje nose grudnjak 24 sata dnevno, a najmanji kod onih koje ga ne nose, što se objašnjava njegovim pritiskom na tkivo. Stalni pritisak onemogućava limfnom sistemu da izbaci sve toksine koji se zadržavaju u tkivu, a direktna posledica toga je lošiji izgled i lošije zdravlje grudi.
Savetuje se da brushalter, ukoliko ne možete bez njega, za promenu nosite manje od 12 sati dnevno.
Izbor brushaltera je isto tako veoma važan: iako je većini žena prilikom kupovine donjeg rublja najvažnije kako im grudi u brushalteru izgledaju, mnogo je važnije da Vas on ne steže, da nije pretesan, tj. da bude takav da ga skoro i ne osećate prilikom nošenja. Ako ste tokom dana zbog stezanja i pritiska dugo i često svesni da ga imate na sebi, vreme je da nabavite novi model držača grudi.
Cirkulacija grudi, a i čitavog tela, može se poboljšati naizmeničnim tuširanjem toplom i hladnom vodom.
Ishrana je takodje veoma bitna, jer se putem krvotoka i limfe hrani tkivo i iz njega izbacuju toksini. Istraživanja pokazuju da se zadržavanje odredjenog dela toksina očitava u izgledu grudi, ali i povećava šanse za rak dojke. Ukratko, zdrava i izbalansirana ishrana donosi zdravlje i grudima i celom telu.
Ipak, pošto su grudi specifične, možemo im pomoći i – vežbama i masažom.

MAZAŽA

Слика
Svrha masaže je poboljšanje protoka fluida (tečnosti) iz grudi, kako venama, tako i u limfi, povećanje elastičnosti i opšteg zdravlja ligamenata i mišića koji drže grudi.
Prvi korak je i najvažniji jer poboljšava drenažu grudi i utiče na limfni sistem. Prstima nežno masirajte područje od bradavice prema krajevima dojke u svim pravcima. Pritisak sme biti jak onoliko koliko biste pritisnuli očni kapak – sve više od toga je preterano i moglo bi da 'spljošti' limfni sistem i poremeti izbacivanje toksina (slično radi i grudnjak kad se stalno nosi). Zapamtite - da bi bili efikasni, pokreti trebaju biti vrlo lagani.
Drugi korak pomaže venskom krvotoku: masirajte tkivo pokretima sličnim onima kad mesite testo: koristeći pokrete koji pritiskaju i podižu. Pokreti moraju biti nežni - eksperimentisanjem ćete ustanoviti koji su vam pokreti najprijatniji (bolja cirkulacija rezultira osećajem prijatnosti, pa kod masaže treba osluškivati telesne reakcije).
Treći korak pomaže ligamentima u borbi protiv gravitacije: obema rukama nežno stisnite grudi u smeru kazaljke na satu, pri čemu treba paziti da se grudi previše ne napinju.
I četvrti korak pomaže venama: koriste se takodje obe ruke, a pritisak treba da bude srednjeg intenziteta (svaka žena treba se osloniti na svoj osećaj šta je lagani, a šta srednji pritisak).
Postupak treba ponavljati najmanje dva puta nedeljno na goloj koži, a preporučuje se utrljavanje biljnih ulja. Sintetička i mineralna ulja izbegavajte!
Tokom života grudi doživljavaju dosta promena: njihova veličina se menja od 'praznih' do nabreklih, i to najviše zbog uticaja hormona (tokom trudnoće i dojenja, ali i zbog uobičajenog menstrualnog ciklusa), pa zbog gojenja i mršavljenja. To je jedan od glavnih razloga što će mnoge žene prve strije opaziti upravo na grudima.
Prevencija je uravnotežena ishran i kvalitetni kozmetički proizvodi, koji koži pomažu da bude elastičnija.

VEŽBE
Masaža puno pomaže krvotoku, limfi i ligamentima, a mišićima samo delimično. Najbolji rezultati u jačanju grudnih mišića, a time i prirodnom podupiranju grudi, postižu se vežbama.
1. Modifikovani sklekovi
Lezite na stomak, malo savijte noge u kolenima i prekrstite gležnjeve. Ruke savijte u laktovima, a dlanove postavite na pod, i to malo u stranu. Izravnajte ruke tako da telo podignete rukama i da možete balansirati na dlanovima i kolenima. Usmerite bradu par centimetara prema grudima, odnosno tako da čelom gledate prema podu. Stegnite stomačne mišiće.
Savijte ruke u laktovima i spustite celo telo odjednom. Umesto da grudi dotaknu pod, spuštajte se samo dok nadlaktice ne postanu paralelne sa podom. Pokušajte da pokret izvedete tako da se ne oseti trzaj laktova na početku, a nemojte ni spuštati glavu na pod.

2. Konzerve kao tegovi
Lezite na ledja sa dve male konzerve u rukama (težinu odredite sami, u zavisnosti od kondicije i izdržljivosti – bolje je početi sa manjom težinom nego preterati), sa stopalima priljubljenim uz pod. Ispružite se i dignite tako da se nadju iznad ramena, a dlanove okrenite od sebe (prema spolja). Uvucite stomacne mišiće, ali ne dozvolite da vam se ledja 'zaglave' na podu ili da se savijaju u luku. Bradu pritisnite na grudi.
Spustite konzerve nazad, pazite da su vam stopala na podu, a ruke sa tegovima malo sa strane – pokret napravite polako sve dok laktovi ne dotaknu pod. Važno je da oba tega budu iste težine.

3. ”Letenje“
Lezite na pod tako da su vam glava, vrat i gornji deo ledja poduprti velikim jastucima. U rukama držite tegove iz prethodne vežbe i to visoko iznad grudi, sa dlanovima okrenutim unutra (jedan prema drugome). Stisnite bradu uz grudi da biste vrat izravnali sa ostatkom kičme i ostvarili prirodno držanje ledja (ni savijena i potpuno ravna ledja).
Spustite tegove na stranu i prema dole, polako i nežno dok laktovi ne dotaknu pod. Važno je zadržati ruke stalno malo savijene u laktovima. Opet dignite ruke. Pokrete gore-dole u ovoj vežbi najlakše je opisati (i odraditi) ako zamislite da vam je na grudima bure koje želite da široko obuhvatite rukama.

milka
~ pocetnik ~
~ pocetnik ~
Поруке: 1
Придружен: 17 Јул 2006, 01:03
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод milka » 17 Јул 2006, 01:07

cao svima
imam jedno pitanje- da li moze da se benigni tumor pretvori u maligni.
pozdrav

Корисников грб
wanderer
~ clan ~
~ clan ~
Поруке: 91
Придружен: 08 Авг 2007, 12:02
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод wanderer » 08 Авг 2007, 17:02

Ovo je pitanje na koje se ne može odgovoriti kratko.
Odgovor potraži na sajtu onkologije u Sremskim Karlovcima. Ima mnogo zanimljivih i veoma korisnih članaka. Evo i linka.
www.onk.ns.ac.yu

Srećno traganje ti želim...

Корисников грб
Mustra
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 30309
Придружен: 26 Сеп 2005, 14:52
Контакт:

Порукаод Mustra » 08 Јан 2008, 17:55Promene u četrdesetim i pedesetim godinama života


Ove godine su period u životu žene kada način života počinje da biva veoma važan. Navike kao što su zdrava ishrana, redovne telesne vežbe, da je nepušač, redovan način života, odgovarajući odmor počinju da puno utiču na zdravlje. U dvadesetim godinama života telo relativno brzo može da se oporavi od nekih prekoračenja kao što je mamurluk koji mnogo duže traje u četrdesetim - pedesetim godinama.

U četrdesetim žene prolaze kroz period u kome ulaze u menopauzu koju karakterišu hormonalne promene najvidljivije u padu koncentracije progesterona i estrogena. Većina žena prolazi kroz tradicionalne simptome klimaksa kao što su valunzi, nagle promene raspoloženja, mada je moguće i da sve prođe bez bilo kakvih simptoma. Kod nekih žena se menjaju konture tela usled promene u hormonalnom statusu i rasporedu masnoće najčešće oko stomaka.

Menopauzu mnoge žene doživljavaju kao veliku prekretnicu u životu, gasi se reproduktivna uloga žene gde ona treba da nađe neku svoju drugu ulogu, oteževajuće okolnosti su da se ovaj period često poklapa sa osamostaljivanjem dece i krizom srednjih godina njihovih muževa.

Menopauza kod žena koje nikada nisu puno bile zainteresovane za seks dovodi do daljeg opadanja libida i uživanja u seksu dok onih drugih menopauza neće doneti preterano velike promene u ovom pogledu.

Ako u ovom periodu obratite pažnju na zdrav način života i nastavite da se negujete to može da odigra veliku ulogu da umesto zdravstvenih komplikacija ovaj period života ne donese promene što se tiče zdravlja i zadovoljstva životom. U ovom periodu treba kontrolisati srce, nivo holesterola u krvi, unositi dovoljne količine kalcijuma i magnezijuma za zdrave i čvrste kosti. U ovom periodu je veoma važan ispravan i pozitivan odnos prema životu.
(Izvor, TopVita)

Корисников грб
El
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 22921
Придружен: 08 Авг 2007, 08:19
Место: Pančevo
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод El » 08 Јан 2008, 18:01

Pubertet i menarha


Pubertet kod devojčice počinje obično u osmoj godini života. Tada njena hipofiza počinje da stvara dva hormona od ključnog značaja: folikulostimulišući hormon (FSH) i luteinizirajući hormon (LH). Hormoni cirkulacijom dospevaju do jajnika, dovodeći do njihovog rasta i veoma značajnih promena.

Jajnici na rođenju devojčice imaju jajne ćelije (jajašca, ovume) od kojih samo veoma mali broj tokom života dostiže stadijum sazrevanja i ovulacije. Te jajne ćelije ostaju “uspavane” sve dok na njih ne započne dejstvo hormona hipofize. Jajašca se tada uvećavaju i započinju sa stvaranjem spoljašnjeg sloja ćelija koje sintetišu hormon poznat kao estrogen. Tokom detinjstva devojčica stvara veoma male količine estrogena, ali, u vreme puberteta, nivo estrogena povećava se čak 20 puta. Sa promenama jajnih ćelija jajnici se uvećavaju. U to vreme nastaju i promene na ostalim unutrašnjim genitalnim organima devojčice.

Uskoro se javljaju i spoljašnji znaci ovih promena. Grudi devojčice počinju da se uvećavaju sa delovanjem estrogena na mlečne kanaliće. Jedna dojka može početi da raste pre druge. Takođe, razvoj jedne dojke može biti brži od druge. Obično, međutim, one postaju po veličini iste.

Kod devojčice se stvara pubična i aksilarna maljavost. Kukovi i dojke postaju okruglastiji, pa počinje da izgleda ženstveno.

Dve godine pošto dojke započnu svoj rast kod devojčice nastaje prvo menstrualno krvarenje u životu – menarha. Menarha označava početak reproduktivnog života, dok menopauza (prestanak funkcije jajnika) označava kraj ovog perioda. Reč menarha je kovanica od dve reči men, što označava mesec, i arche, započinjanje, početak. Menarha kod devojčice označava dramatičnu promenu biološkog statusa. Dečaci nemaju ovakvo analogno obeležje. Odnos devojčice prema menstruaciji i njeno osećanje šta to znači biti žena pod uticajem je porodice, prijatelja i osoba iz okruženja, njihovog stava prema prvom menstrualnom krvarenju.

Menarha u normalnim okolnostima nastaje posle devete, a pre šesnaeste godine života. U Zapadnoj Evropi i SAD devojčice obično imaju menarhu u 13. godini života, što je prilično ranije od menarhe kod njihovih baka. Izračunato je da u poslednih 100 godina vreme menarhe ima tendenciju smanjenja 3-4 meseca svakih deset godina. Smatra se da je promena posledica bolje ishrane dece. Utvrđeno je da pre započinjanja hormonskih promena devojčica mora da dostigne kritičnu telesnu masu, sa odgovarajućom količinom masnog tkiva i telesnih tečnosti. U svakom slučaju, devojčice koje su malo punije imaju menarhu pre njihovih vršnjakinja normalne uhranjenosti. S druge strane, devojčice atletske građe, slabe uhranjenosti, ili sa hroničnim iscrpljujućim bolestima imaju menarhu mnogo kasnije u životu.

Ako grudi devojčice započnu sa rastom pre osme godine života, ili menarha nastane pre devete godine, potrebno je obratiti se lekaru. Ovaj redak poremećaj naziva se prevremeni pubertet. Prevremeni seksualni razvoj može označavati neki veoma ozbiljan poremećaj, ali se obično može tretirati.

Takođe bi trebalo konsultovati lekara ako kod devojčice ne započne razvoj dojki do 14. godine života, ili ne dođe do menarhe do 16. godine, posebno ako je ona zbog toga zabrinuta.

Prvih nekoliko godina posle menarhe sasvim je normalno da kod devojčice ciklus ne bude pravilan, ili da čak jednog meseca izostane. U to vreme verovatno njeni jajnici ne oslobađaju svakoga meseca po jednu jajnu ćeliju. Na ovome mestu mora se naglasiti sledeća činjenica: čim devojčica započne sa menstrualnim krvarenjima postoji mogućnost i zatrudnjivanja.

Sa medicinskog stanovišta, pubertet se završava kada menstrualni ciklusi budu regularni.
"Ne zanosi se. Promeniti nešto na muškarcu možeš samo ako nosi pelene" ...

Корисников грб
El
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 22921
Придружен: 08 Авг 2007, 08:19
Место: Pančevo
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод El » 10 Јан 2008, 22:25

Novi pristup u dijagnozi karcinoma dojke mogao bi da pomogne u smanjenju broja biopsija
Karcinom dojke je njačešći tip karcinoma koji se javlja kod žena.
Izračunata je jedna poražavajuća činjenica da jedna žena umre svakih trinaest minuta u svetu od karcinoma dojke.
Rano otkrivanje često spašava život. Kada je karcinom dojke otkriven u ranoj fazi, stopa petogodišnjeg preživljavanja je skoro 97%.


Šta je karcinom dojke?

Karcinom dojke nastaje kad ćelije dojke izgube karakteristike zdravih ćelija i počnu nekontrolisano da se dele.
O metastazama i razvoju metastatske bolesti govori se kada ovako maligno izmenjene ćelije napuste dojku i putem krvi
ili limfe dospeju do drugih tkiva i organa u kojima se zadrže i tu počnu da se dele.Faktori rizika


Danas su poznati neki od faktora rizika za razvoj karcinoma dojke.
To su: uzrast ( rizik za razvoj karcinoma raste sa godinama starosti), mutacije na pojedinim genima ( geni označeni kao BRCA1 i BRCA2), rana prva menstruacija (pre dvanaeste godine),
kasna menopauza (posle pedesete godine), kasna prva trudnoča ( žene koje nisu uopšte radjale imaju mnogo veći rizik za pojavu karcinoma) ,
pozitivna porodična anamneza (pojava karcinoma kod najbližih srodnika), zračenje, gojaznost, alkohol, pušenje.

Prevencija bolesti tj. sprečavanje razvoja bolesti, da do nje uopšte ne dodje, predstavlja uvek najbolje rešenje.
To podrazumeva smanjenje faktora rizika na koje se može uticati.
Ishrana bi trebalo da bude uravnotežena, da sadrži namirnice sa niskim sadržajem masti,
sa dosta voća i povrća koji obezbedjuju unos vitamina i antioksidansa, a koji prereveniraju nastanak karcinoma uopšte.
Smanjen unos masti životinjskog prekla u svakodnevnoj ishrani, jedan je od načina prevencije nastanka karcinoma dojke.
Mono-nezasićena ulja kao što je maslinovo, zdravija su od poli-nezasićenih ulja (suncokretovo i kukurzno) i trans-masnih kiselina (margarin) i smanjuju rizik za nastanak karcinoma.
Takođe je važno smanjiti unos alkohola.
Žene koje dnevno unose dva ili više alkoholnih pića, imaju 1.5 puta veći rizik za nastanak karcinoma dojke. Fizička aktivnost smanjuje rizik za nastanak karcinoma.
Naročito se preporučuje gojaznim ženama. Pušenje, kao i za većinu drugih bolesti, povećava rizik za razvoj karcinoma


Postavljanje dijagnoze

Dijagnoza karcinoma dojke obično počinje otkrivanjem promena u dojci na standardnim pregledima ili screening mamografiji.
Većina ovih lezija na svu sreću je benigna.
Medjutim, da bi se dobila definitivna dijagnoza obično se nastavlja sa velikim brojem daljih analiza koje obuhvataju mamografiju, ultrazvuk,
aspiraciju tankom iglom i u pojedinim slučajevima hiruršku potvrdu, biopsiju.
Ovako širok spektar testova je neophodan zbog često niske specifičnosti dosadašnjih screening metoda, naročito kod mladjih žena.
To često izlaže ove žene anksioznosti i velikom stresu u periodu isčekivanja rezultata.
Vreme za obavljanje svih neophodnih testova i dobijanje rezultata, traje jedno izvesno vreme.


Kako se može smanjiti broj urađenih biopsija

U mnogim zemljama sveta postala je dostupna jedna neinvazivna metoda za otkrivanje karcinoma dojke i na taj način je izbegnto gubljenje dragocenog vremena i stres kojima su ove žene izložene.
Sve je počelo 1998. godine kada je uradjena prva studija sa novim načinom testiranja, da bi se zatim u narednim godinama ovaj metod razvijao, usavršio i postao dostupan.
Neinvazivna dijagnostička tehnika bazira se na merenju elektropotencijala na površini kože i na taj način omogučava razlikovanje benignih oboljenja od karcinoma dojke. Test je razvijen od strane US Biofield Corp iz Atlante, Dzordzija. Aparat koji se koristi sličan je standardnom EKG aparatu.
U prvoj studiji koja je objavljena u’Lancet’ učestvovalo je 661 žena u osam vodećih medicinskih centara koje su prethodno već bile podvrgnute biopsiji zbog postojanja sumnjivih promena u dojci.
Dr Jack Cuzick pokazao je da kada sistem funkcioniše sa senzitivnošću od 90% ima specifičnost 55% što bi značilo da čak više od polovine uradjenih biopsija je moglo biti izbegnuto.
Test je neinvazivan i zasniva se na promeni u raspodeli električnog potencijala koji je drugačiji kod karcinoma dojke u odnosu na zdravo tkivo. To omogućava lekarima lakšu procenu da li je neka promena maligna ili benigna. Sve ovo sa drugim kliničkim rezultatima može da pomogne u donošenju daljih odluka i eventualnoj potrebi za biopsijom.
Na taj način se smanjuje gubitak dragocenog vremena, koji u našoj zemlji često postoji, smanjuje se cena pregleda, anksioznost i stres kojima su ove žene izložene. Ovakav pristup bi mogao da izbegne skupe i često nepotrebne analize i da uštedi novac.
Ova metoda predstavlja drugaćiji pristup u dijagnozi karcinoma . Mogla bi da upotpuni nove screening metode u dijagnozi karcinoma. Neke od prednosti ove metode su što je bezbolna i dostupna širokoj populaciji, sa rezultatima posle svega desetak do petanest minuta. Takodje, može da pokaže i stepen aktivnosti, tj proliferacije tumorskih čelija, a sa velikom bezbednošću se može primenjivati kod mladjih žena kod kojih je kontraindikovano X-zračenje.
Možemo se nadati da će i u Srbiji ovakav način dijagnoze uskoro naći svoje mesto i poštedeti veliki broj žena od invazivnih dijagnostičkih postupaka.

Dr Jankovic Marija
"Ne zanosi se. Promeniti nešto na muškarcu možeš samo ako nosi pelene" ...

sanja.m
~ pocetnik ~
~ pocetnik ~
Поруке: 2
Придружен: 03 Феб 2008, 19:09
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод sanja.m » 03 Феб 2008, 19:26

Od polovine marta meseca prosle godine imam sekreciju desne dojke.Prva pojava sekrecije je bila gnojna sa malo krvi.Nakon toga se nastavila,isto u vidu gnoja,vrlo male količine.Koja nastaje samo mojim pritiskom na kanalić,gornji deo tj. pri vrhu bradavice.Nisam primetila nikakve druge promene na dojkama osim ovog problema.Ako možete pomozite,unapred zahvalna.

Корисников грб
El
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 22921
Придружен: 08 Авг 2007, 08:19
Место: Pančevo
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод El » 03 Феб 2008, 21:34

"Ne zanosi se. Promeniti nešto na muškarcu možeš samo ako nosi pelene" ...

sanja.m
~ pocetnik ~
~ pocetnik ~
Поруке: 2
Придружен: 03 Феб 2008, 19:09
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод sanja.m » 04 Феб 2008, 15:56

puno hvala elkris

Корисников грб
El
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 22921
Придружен: 08 Авг 2007, 08:19
Место: Pančevo
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод El » 04 Феб 2008, 15:59

Nema na čemu. :-D
Javi nam šta se dešava... :mah
"Ne zanosi se. Promeniti nešto na muškarcu možeš samo ako nosi pelene" ...


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable