Od ove godine radim u školi u kojoj sam bila đak. Bila sam član dramske sekcije koja je funkcionisala savršeno preko 30 godina, zahvaljujući ljubavi i pažnji jedne divne profesorke, a sada je meni zapala čast da nastavim sa radom te sekcije.
Učenici u veoma zainteresovani da radimo "Lajanje na zvezde", a priznajem da me je potraga za tim tekstom namučila. Ne znam više gde i kome da se obratim.
Da li neko od vas ima ovaj tekst i da li bi hteo da mi ga prosledi?
Hvala unapred.
Potraga za tekstom "Lajanje na zvezde"
Potraga za tekstom "Lajanje na zvezde"
I took the road less travelled by...
Re: Potraga za tekstom "Lajanje na zvezde"
Ne znam da li ste uspeli naći traženi tekst, ali vam predlažem, ukoliko ste u mogućnosti, da stupite u kontakt sa Milovanom Vitezovićem (recimo, preko ''Lagune ili Udruženja pisaca Srbije) i da njega pitate za dramski tekst koji je rađen prema njegovoj knjizi.
Ponosan sam na sebe što, zbog vremena u kome živim, nisam postao gnjida.
Nisam još uvek uspela da nađem tekst.
Hvala na savetu. Nisam očekivala da je toliko komplikovano doći do tog scenarija, budući da su mnoge škole i amaterska pozorišta već odavno izvodile tu predstavu...
Pa, s obzirom na to da nisam pokušala to što mi predlažete, pozvaću "Lagunu", ali se neću buniti ako se neko, slučajno, seti da tekst ima pa ga ovde postavi...
Hvala na savetu. Nisam očekivala da je toliko komplikovano doći do tog scenarija, budući da su mnoge škole i amaterska pozorišta već odavno izvodile tu predstavu...
Pa, s obzirom na to da nisam pokušala to što mi predlažete, pozvaću "Lagunu", ali se neću buniti ako se neko, slučajno, seti da tekst ima pa ga ovde postavi...
Na netu ima dosta podataka o tome da su mnoge dramske sekcije igrale predstavu "Lajanje na zvezde".
No, čini mi se da su to nastavnici koji vode sekcije to sami dramatizovali, što i nije neki nerešiv problem, jer je knjiga pisana velikim delom kroz dijalog, a i film sam po sebi daje ključ za to. Evo, naleteh na sajtu na par dramatizovanih scena, koje mogu da pomognu:
http://zelenaucionica.com/lajanje-na-zv ... ski-tekst/
No, čini mi se da su to nastavnici koji vode sekcije to sami dramatizovali, što i nije neki nerešiv problem, jer je knjiga pisana velikim delom kroz dijalog, a i film sam po sebi daje ključ za to. Evo, naleteh na sajtu na par dramatizovanih scena, koje mogu da pomognu:
http://zelenaucionica.com/lajanje-na-zv ... ski-tekst/
Perpetuum labile
Hvala vam!
Nešto sam i sama "iskopala", nešto ću preraditi, pa kako dade Bog i sreća junačka...
Nešto sam i sama "iskopala", nešto ću preraditi, pa kako dade Bog i sreća junačka...