Порукаод Sky Seeker » 21 Сеп 2010, 10:13
Moram još jednom da aktiviram ovu temu, pošto vidim da kolektivna paranoja ozbiljno uzima maha.
Sve je više natpisa o smaku sveta, da neki već tvrde kako su sanjali baš ovu godinu.
Na jednom forumu sam prokomentarisao:
Šta je vama ljudi? Kako ste uskladili kalendar Maja sa našim kalendarom, kad ni on nije precizan? Imamo julijanski i gregorijanski kalendar, pa kineski, jevrejski, islamski... Čak se sumnja i u datum rođenja Isusa Hrista, pa neki kažu da je rođen 8. godine pre Hrista (pre sebe samog). Kalendar koji sada imamo prepun je netačnosti, a i sam majanski kalendar nije sasvim dešifrovan. Gde su to stari Grci i Rimljani izračunali tačan dan propasti? Kako iz pet nepoznatih izvlačite tako precizan rezultat, tj. godinu smaka sveta. Dana 22. decembra 2012. reći će da je došlo do male greške, nije 2012. nego 2021. ili 2112. isl. Ovo je širenje kolektivne paranoje. Jednu paranoju smo već imali sa svinjskim gripom. Sad još i ovo.
Pa u tome i jeste problem: Što je dosad bilo nekoliko smaka svetova.
Ko će sad da im poveruje ako se pojavi neki novi "svinjski grip" ili nešto slično?
Niko da mi odgovori na suštinsko pitanje - pitanje svih pitanja:
Kako se majanski, astečki ili neki drugi kalendar usklađuje sa trenutnim koji je 100% netačan?
Kad na ovo pitanje date odgovor, ljudi će početi da veruju, do tada...
Možda sam dosadan sa ovom tvrdnjom, ali budite i vi dosadni, kažite šta god želite. Budimo iskreni, ovo je previše ozbiljno da bismo ćutali.
Kad samo pogledam šta se piše, ne mogu da i ja nešto ne naškrabam, pa kako god...