Pisanje nije zanat i ako se po-neko voli neslano tako postapati . Pisanje je ozbiljna sala .
Ozbiljna,- jer mora se shvatiti da knjige su simbol vjecnosti 1
Sala,- samo u igri sa sobom dolazimo do rezultata s kojima se poslije drugi sluze i nadigravaju ...
Kako se postaje pisac
Уредник: anaatanas
- ZvezdarkaVracaric
- ~ pocasni gradjanin ~
- Поруке: 1148
- Придружен: 05 Нов 2005, 15:20
- Контакт:
- ZvezdarkaVracaric
- ~ pocasni gradjanin ~
- Контакт:
- faraon
- ~ pocasni gradjanin ~
- Поруке: 1631
- Придружен: 17 Јан 2006, 10:11 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Pisac je onaj pojedinac koji nalazi sebe u jednom svijetu imaginacije i rascvjetavanje , to je ona osoba koja posmatra, dise i misli, kako to Gete kaze, a onda u svojem stomaku alhemise...
Pisac je vise tudj nego svoj , on misli da ako nekoga ne dira lijepo i vrijedno,-taj toga nije ni vrijedan i onda uzima pero i pise o svojim gledanjima onoga sto se i ne vidi...
Pisac je vise tudj nego svoj , on misli da ako nekoga ne dira lijepo i vrijedno,-taj toga nije ni vrijedan i onda uzima pero i pise o svojim gledanjima onoga sto se i ne vidi...
- dragica zdralic
- ~ pocasni gradjanin ~
- Поруке: 1519
- Придружен: 01 Авг 2007, 14:29
- Место: Novi Sad [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
"...Sada pišem zato što ništa drugo ne znam da radim.
A kada sam počinjao,
počeo sam zato što je to bilo nešto najlepše što sam mogao.
Šta će biti kasnije, ne znam..."
"...pitanje:VRLO JE MUDRO BITI MLAD I SAMO POSTOJATI?...odgovor: Ništa drugo se nije moglo!Ništa! a nisam ni hteo ništa drugo..."
SRĐAN VALJAREVIĆ
A kada sam počinjao,
počeo sam zato što je to bilo nešto najlepše što sam mogao.
Šta će biti kasnije, ne znam..."
"...pitanje:VRLO JE MUDRO BITI MLAD I SAMO POSTOJATI?...odgovor: Ništa drugo se nije moglo!Ništa! a nisam ni hteo ništa drugo..."
SRĐAN VALJAREVIĆ
"...čudno je, kako nam malo treba da budemo srećni
a još čudnije kako nam baš to malo i nedostaje..."
- faraon
- ~ pocasni gradjanin ~
- Поруке: 1631
- Придружен: 17 Јан 2006, 10:11 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Kad bi se postajalo pisac , mnogi bi to postali jer jako zele . Pisac si ili nijesi . pOD pISAC SMATRAM ONE POJEDINCE KOJI IMAJU STA RECI I ZNAJU KAKO . pISAC JE JEDNO NESRETNO BICE I KRECE SE SAMO S MUKOM PO MUCI . nEMA JAKOG pISCA AKO NE HODA TAMO KUDA SE HODALO NIJE , AKO NE PISE O CEMU SE PISALO NIJE . mISIMA JE PISAO PROTIV SEBE U VRIJEME KAD JE NOVINA PRIZNAVATI INTIME I TO ONE KOJE SU UVIJEK SKAKLJIVE ALI,-MISIMA JE JE PISAC MEDJU PISCIMA . IMA JOS MISIMA ALI NEMA VISE NEGO STO TRPI MALOST TE CUDNE SKUPINE ...
P.S.
Faraon se izvinjava usled nesredjena texta ali ne-mogu sredjivati jer sam i sam nesredjen !???
P.S.
Faraon se izvinjava usled nesredjena texta ali ne-mogu sredjivati jer sam i sam nesredjen !???
- ZvezdarkaVracaric
- ~ pocasni gradjanin ~
- Контакт:
Slažem sa dapisac ili jesi ili nisi. Ali se ipak ne mogu složiti s tim da je pisac (obavezno) nesrećno biće, i da to mora pokretati pisca (umetnika uopštte). Uostalom, šta se podrazumeva pod tim "nesrećan"? Nezadovoljan? Pobunjen? Pritisnut mukama raznim? Nisu li to i, na svoj način, i svi drugi? A, opet, nisu svi, to što zovemo "umetnicima".