Možda vam ovo u prvi mah izgleda komplikovano - ali nije.
Obično kada šaljete radove na konkurs u kovertama, to radite tako što pošaljete dve koverte; u jednoj koverti su vaši radovi a u drugoj vaši lični podaci. Vrlo često sumnjate da se najpre otvore baš te koverte sa vašim ličnim podacima pa se tek onda dodeljuju nagrade. Ovog puta šifru dokumenta sa vašim ličnim podacima znate samo vi i niko drugi. Tek nakon objavljivanja nagrađenih radova vi ustupate šifru drugog dokumenta sa vašim ličnim podacima, i time potvrđujete vaš identitet.
Razume se da vi možete "šapnuti" organizatoru koji radovi su vaši, ali to je onda na vašu sramotu, a ne na sramotu organizatora. Nikako ne možete da sumnjate u regularnost onoga što ste sami unapred zaštitili.
A ovo je moj
Moj predlog da konkursi budu manje sumnjivi
Уредник: koen
- Sky Seeker
- ~ administrator ~
- Поруке: 20429
- Придружен: 26 Сеп 2004, 23:50
- Место: Beograd
- Контакт:
- Sky Seeker
- ~ administrator ~
- Контакт:
Ovo je samo moj predlog za one koji žele pošten konkurs.
Baš svi sumnjamo, čim se objave rezultati, da je namešteno.
Ali, kad ne bi bilo one male koverte sa ličnim podacima, onda bi sve bilo drugačije. Organizator bi kod sebe imao sve podatke o meni, ali šifrovane. Tek ako ugledam sebe među nagrađenima, ja im pošaljem šifru, oni otvore dokument i objave podatke o meni.
Baš svi sumnjamo, čim se objave rezultati, da je namešteno.
Ali, kad ne bi bilo one male koverte sa ličnim podacima, onda bi sve bilo drugačije. Organizator bi kod sebe imao sve podatke o meni, ali šifrovane. Tek ako ugledam sebe među nagrađenima, ja im pošaljem šifru, oni otvore dokument i objave podatke o meni.
- Sky Seeker
- ~ administrator ~
- Контакт: