Bračna rutina

Уредник: Moderatori

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Корисников грб
Sky Seeker
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 20429
Придружен: 26 Сеп 2004, 23:50
Место: Beograd
Контакт:

Bračna rutina

Порукаод Sky Seeker » 17 Апр 2009, 10:18

BRAČNA RUTINA

Idila u braku prestaje posle dve godine, šest meseci i 25 dana, kada partneri počnu da se osećaju sigurno i zapostavljaju jedno drugo.Čini se da se bračna idila, u kojoj se trudimo da zadovoljimo partnera i budemo savršeni, završava posle dve godine, šest meseci i 25 dana nakon „sudbonosnog da", pokazuju najnovija istraživanja.

Naime, tada se oba partnera već osećaju poprilično sigurno, ulenje se i počnu da zapostavljaju jedno drugo. Sedam od deset muškaraca tako će početi da ostavlja čarape i pantalone po celoj kući, a čak 79 odsto će ostavljati toaletnu dasku podignutu. I žene se takođe lako uljuljkaju u sigurnu rutinu. Posle dve godine više se ne sređuju kako bi zadivile muža, a 54 odsto njih više se ne zamara šminkanjem. Štaviše, čak 61 odsto žena priznalo je da kada dođe s posla, prvo se presvuče u prijatnu trenerku ili pidžamu.

- Parovi se još vole, ali postaju opušteniji - kaže Džon Sjuel koji je sprovodio studiju.Međutim, čini se i da postaju malo sebičniji. Čak 75 odsto bračnih parova ne bi prepustilo daljinski upravljač ni da ih onaj drugi lepo zamoli. Takođe, parovi u prvim mesecima pokazuju i više nežnosti. Naime, 83 odsto parova na početku braka u javnosti se drži za ruke, kasnije to čini samo njih 38 odsto. U prvoj godini braka više se i maze, u proseku osam puta dnevno, kasnije ta brojka padne na pet. Jedno drugo zovu nadimcima i drugim rečima odmila poput „dušice" i „ljubavi", dok s dužim bračnim stažom upotrebljavaju njihova prava imena.S brakom, čini se, nestaje i romantika. Čak 60 odsto parova nije u prvoj godini braka otišlo na romantičnu večeru, a do druge godišnjice nestali su i ostali maniri, pridržavanje vrata i kupovina cveća.

Ipak, nije sve izgubljeno. Uprkos tome što su se prepustili rutini, 61 odsto ispitanika reklo je da se vrlo jasno seća trenutka kada su prvi put ugledali partnera. :shock:

Корисников грб
Sky Seeker
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 20429
Придружен: 26 Сеп 2004, 23:50
Место: Beograd
Контакт:

Šta muškarce čini srećnima?

Порукаод Sky Seeker » 17 Апр 2009, 10:19

Šta muškarce čini srećnima?

Žene žele biti sretne, a muškarci uz to žele i zabavu. Kako bi svima bilo bolje, evo nekoliko stvari koje će usrećiti muškarce. Nije u pitanju samo seks, oni žele razumijevanje, ljubav...

Često se postavlja pitanje što muškarci zapravo žele i očekuju od svoje partnerke kako bi bili zadovoljniji. Ako je muškarac zadovoljan, biće i žena. Za sreću u vezi potrebno je dvoje.1. Veličanstveno telo

Iako su retki oni koji će to priznati, većina muškaraca voli "pokazivati" svoje bolje polovine. Oni su ponosni i žele to podeliti s celim svetom (na stranu s onima iz kategorije ljubomorni).

2. Lepo lice

Zapamtite – lepota je u očima posmatrača! Ovo nije jedna od najbitnijih karakteristika, ali je važna. Muškarci vole lepo i nije ih sram to priznati.

3. Šarm

Ako žena može muškarcu izmamiti osmeh na lice i ako je šarmantna, nema te situacije u kojoj neće biti po njenom i nema tog muškarca koji će joj odoleti. Šarm ujedinjuje! Nemojte se čuditi kada ugledate zgodnog frajera s manje zgodnom ženom jer je jedno od njenih oružja definitivno šarm.

4. Iskrenost i poverenje

Kratko i jasno – najkvalitetnije veze temelje se na poverenju i iskrenosti. To mora biti obostrano. Niko se ne želi osećati "usrano", što vodi do sledeće tačke.

5. Poštivanje

Najmanje što muškarci žele je žena koja će ih razočarati, osramotiti i napraviti budalu od njih, pogotovo u javnosti. Muškarci su osetljivi na kritiku i vrlo su ponosni, ali ako je kritika upućena na pravi način i ako je konstruktivna, oni će se potruditi postati bolji. Naravno, ako su voljni saslušati i zapamtiti, a bilo bi dobro da jesu. No poštivanje u samo jednom smeru nije dovoljno.

6. Smisao za humor

Ovo je na listi prioriteta mnogih muškaraca. Nema ništa bolje od žene koja je u stanju svog muškarca nasmejati i oraspoložiti kada je imao loš dan.

7. Inteligencija i samopouzdanje

Ranije generacije muškaraca nisu preferirale pametne žene jer je takve teže kontrolisati, međutim danas je drugačije. Muškarci su postali svesni da je imati pametnu, inteligentnu i snalažljivu ženu uza se prava vrednost. Ako ona može učiti od muškarca i on od nje, zamislite koliko to neki par može učiniti boljim!

8. Ambicioznost

Izazovi počinju u vlastitom domu, a završavaju izvan njega. Kada je partnerka podsticajna i ambiciozna, to pozitivno djeluje i na muškarca, bilo da je u pitanju karijera ili nešto drugo. Prevelika tvrdoglavost i ambicija mogu biti frustrirajuće, ali ako je neko pravi diplomata i pobednik, ko ga ne bi želeo u svom timu.

9. Zlatno srce

Mnoge žene su sebične, i nije retkost da je u vezi muškarac dobričina ili kako se još naziva – papučar. Dobro srce, ljubaznost i suosećajnost kod žene muškarcima su od velike važnosti. Ali sve je to ništa ako muškarac nije sposoban uzvratiti istom merom.

10. Ljubav

Iako mnogo toga muškarce čini sretnijima i ako nekima ljubav nije najvažnija, a trebala bi biti, na kraju se ipak sve svodi na ljubav – i ona je ono što muškarci zaista žele.

Корисников грб
Sky Seeker
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 20429
Придружен: 26 Сеп 2004, 23:50
Место: Beograd
Контакт:

Šta ljubav ne može da vam pruži?

Порукаод Sky Seeker » 17 Апр 2009, 10:20

Šta ljubav ne može da vam pruži

Слика

Ima mnogo ljubavnih razočaranja jer se od ljubavi očekuje više nego što može dati. Zato tako često početni zanos smenjuje osećanje da to ipak nije ono pravo, ono što se žarko želelo. Zato neki rezignirano zaključuju da ljubavi i nema, dok drugi idu iz odnosa u odnos, uzaludno tragajući za istinskom ljubavlju.


U početnom ljubavnom zanosu se budi nada da će očekivanja biti ispunjena. Razočaranje i hlađenje nastupaju kada se suočimo sa činjenicom da od toga nema ništa.

Šta sve ljubav ne može da pruži a veoma često se očekuje?

Ljubav ne može da povrati izgubljeno samopouzdanje.
Zahtevamo od voljene osobe da veruje u nas kako bismo, posrednim putem, poverovali u sebe same. Uzalud, naravno. Naše samopouzdanje zavisi od nas, ne od drugih, ma koliko nam bliski bili.

Ljubav ne može da nadomesti samopoštovanje.
Od voljene osobe mnogi očekuju obožavanje. Očekuju da ih postavi iznad svih, kako bi prevazišli mučno osećanje manje vrednosti. Stvar, međutim, stoji obrnuto. Ko sebe ne ceni, neće poverovati ni da ga iko drugi zaista ceni.

Ljubav nas neće osloboditi samoprezira.
Naprotiv, upravo iz samoprezira potiče osećanje nevoljenosti. Ko sebe ne voli, neće poverovati ni da ga neko drugi voli. Ko je sebe odbacio, tuđe prihvatanje mu neće pomoći.

Ljubav nas neće osloboditi osećanja krivice.

Ljubav nas neće osloboditi strahova i inhibicija.

Tuđa ljubav neće ispuniti unutrašnju prazninu, niti će dati smisao besmislenom životu.

Ljubav nas neće osloboditi nas samih i problema koje u sebi nosimo. Naši unutrašnji problemi ulaze u naš odnos sa drugom osobom, razarajući ga.

Ljubav nas takođe neće osloboditi obaveze da aktivno učestvujemo u svom životu i rešavamo sve one spoljašnje probleme koji svakodnevno iskrsavaju. Voljena osoba to ne može činiti umesto nas, iako se to neretko očekuje.

Ljubav spada u one reči kojima se pridaje toliko različitih značenja da veoma lako bivaju zloupotrebljene.

Naglasimo ono što ljubav sasvim sigruno nije.

Ljubav nije porobljavanje, iako se u mnogim odnosima očekuje da se drugo biće, u ime ljubavi, odrekne vlastite volje. Ljubav, naprotiv, podrazumeva uvažavanje tuđe slobode.

Ljubav nije iskorištavanje, iako se prečesto u ime ljubavi iskorištava.


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable