loša karma za impulse


Уредник: Moderatori

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Корисников грб
trebamisvakidan
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 1701
Придружен: 26 Мар 2006, 04:34
Место: Beograd
Контакт:

loša karma za impulse

Порукаод trebamisvakidan » 16 Јун 2007, 14:03

Телевизијско прорицање судбине

Лоша карма за импулсе

Шта све видовњаци, астролози поручују грађанима са телевизијских екрана. – Позив се плаћа у старту 30 динара и још 40 динара за сваки минут чекања

Шта да ради човек када му астролог или таротолог самоуверено, још преко телевизије, пред милион гледалаца каже: „Ви за четири дана налазите испод степеница 7.200 евра!” Па, наравно, да чека да прођу та четири дана и да онда узме ашов у руке и копа испод степеница, ако треба и до средишта Земље. Један је тако бушио, дубио и – ништа. Нигде ни парице. Вратио се у собу, па оном стручњаку за звезде и планете телефоном јавио у емисију да под кућом, бар не његовом, нема ни кинте. Не баш изненађен звездочатац му је узвратио слежући раменима: „За то су криви виши контролори, полудеве и карма”. Јасно, као ноћ.

Једино извесно у целој причи јесте велики телефонски рачун који је несуђени богаташ платио тог месеца, јер се позив астрологу плаћа у старту 30 динара и још 40 динара за сваки минут чекања. Неки који су чекали на вези никада нису били укључени у програм, али импулсе јесу потрошили и платили дебело.

У змајевом гнезду, или у Змајеву

Наравно, врло је тешко испричати сваки „бисер” који телевизијски гледаоци могу да чују у терминима које изнајмљују астролози, или читачи тарот карата. Телевизија је много, то су углавном оне које се емитују преко кабловских дистрибутера или имају још нерешен статус пошто нису добиле локалну фреквенцију, а нису ни укинуте. У сваком случају не полажу рачуне Републичкој радиодифузној агенцији, али њима на рачуне полажу добре паре изнајмљивачи термина, који не трепну кад кажу: „Овде је изашло као да сте у змајевом гнезду, да нисте можда из Змајева?” Или: „Биће свадба за 19 месеци, вама предстоји удаја у Скопљу у хотелу ’Аста ла виста’, да, да...” У којим то картама може да се прочита будућност, па и име кафане? У неким може. Све док има спремних да зову телефоном и питају шта им предстоји у животу.

Интернет је велики савезник оних који заинтересованима „читају” будућност. На једној од страница глобалне мреже гледамо како се препоручују клијентима. Неки тврде да су неприкосновене астролошке величине, други да су реномирани, али сви редом нуде нумеролошку прогнозу за дан, недељу, месец, упоредне хороскопе. Постоји и варијанта са СМС порукама. Онај ко пошаље податке о себи добиће одговор у четири поруке, а свака се наплаћује сто динара.

Астролози и таротолози раде на свим разбојима: у телевизијским емисијама ТВ Палма плус, ТВ Белами, ТВ Политика, ТВ Екстра Мала Мо, РТВ Мелос, као и у својим астроцентрима. Свуда се клијенти до њих пробијају телефоном који почиње са 0900 и даље има још шест цифара. Када су својевремено новинари питали Душана Морачу, директора локалне новосадске ТВ Дуга, што угошћава оне који читаоцима нуде најневероватније прогнозе за будућност, цокћу и прпоћу у програму док замајавају гледаоце, он је узвратио питањем: „А шта фали да се неком каже нешто лепо?” Морача је уверен да политичке емисије загађују програм, као и изјаве разних гостију из иностранства, али не и астролози са којима је ТВ Дуга потписала уговор на годину дана. Сличне садржаје је он, каже, гледао и у суседној Италији када је тамо био.

У компјутерима све пише

Саговорница нам је и девојака која је радила у једном од астроцентара. Наравно да није згодно да каже име, али је врло „згодна” прича коју смо од ње чули. Дакле, астроцентар може отворити свако ко се иоле разуме у астрологију. Изнајми пословни простор, запосли три-четири жене, које плаћа 50 динара на сат да примају телефонске позиве током дана. Наравно, оно најважније је да се потпише уговор о закупу телефонског броја 0900 са више линија и то се месечно плаћа.

Власник астроагенције, рецимо, мора на почетку да зна све знаке зодијака, остало ће сазнати преко компјутера. На једном сајту ће пронаћи уопштене карактеристике појединачних знакова. На другом има шему за добијање знака и подзнака на основу конкретних података. На трећем може видети тренутни распоред планета по кућама, тако да самоуверено прича о Јупитеру који излази из треће куће, Марсу који улази у пету. На четвртом сајту „астролог” ће пронаћи примере какве невоље муче особе различитих година, рецимо жене које имају четрдесет, педесет година, шездесет, мушкарце са педесет... Даље следе примери за оне које имају проблем с неком болешћу, чланом фамилије, послом.

– Навлачећи клијенте да им кажу шта их занима, ти приучени астролози налазе податке и наступају као психолози. Гледају у оне сајтове са разним подацима и причају лаковерним људима свашта. Уверени да им је то помогло, јављају се поново. Сваки позив откуцава као таксиметар, тридесет па четрдесет динара, догура то и до петсто-шестсто динара. Најгоре пролазе они који се јављају у телевизијске емисије, јер тамо се исто тако праве велики телефонски рачуни – каже нам саговорница.

Колико је то пара на крају, питамо је. Они најуспешнији, који су позната имена, који имају велико искуство, имају по 2.000 позива месечно, а они који тек улазе у бизнис задовољни су када после шест-седам месеци имају 500 позива месечно. Буде то између двеста и триста хиљада, плаћених телефонским рачуном, а ако још неко пожели наталну карту или нешто што се додатно плаћа, их милине. Ето још пара. С неба. Од невољника који се после свега уздају у неке нове назовиастрологе. Има их све више, стотинак пријављених у последње две-три године.

Можда би, ипак у ово „бављење преварама у виду заната” требало да се умешају надлежни у полицији, инспекцијама, судовима, једном речју – држава. Да они озбиљно уплету прсте у нашу будућност уместо квазиастролога и таротолога свих боја.

-----------------------------------------------------------

А није се остварило...

„Само питајте тарот. Тарот све зна, немојте ићи у суд, код лекара, ништа. Само тарот зовите.

... Гледаоци којима нисам погодио нека се јаве слободно. Нек се јаве да утврдимо проценат. Да ли је остао сто одсто или је пао. Нема везе. Ви знате да сам ја сељак човек. Исто једем пасуљ и паприке као ви. ’Ај’мо тарот...

... А није се остварило. Е онда је то напад виших система који код вас дејствују. Тако да тарот прогноза не може да реализује ништа. То знате, то сам објашњавао, ако се не оствари. Ти виши системи који се репродукују у карми, полудевама и господи, ако се они умешају ту сам ја немоћан. Значи, нешто сте згрешили не у овом него у претходном или претпрошлом животу. Али у овом је најважније да се има за продавницу и да се плати струја и вода. Ко да је неког брига шта је био у претпрошлом животу. Али код вас овде имате напад. ’Ај’мо тарот даље...”

Ово је један о примера како уживо изгледа прорицање судбине преко ТВ екрана.

-----------------------------------------------------------

Наћи ћете паре код контејнера

Када ћу се удати? Да ли ће ми се брак распасти? Да ли ће ми се кћерка удати? Да ли ћу и када добити наследство? Да ли ме чека велики добитак? Какво ми је здравствено стање... Ово су најчешћа питања која упућују гледаоци.

А ево и неких одговора:

- Наћи ћете паре кад будете бацали ђубре. Обратите пажњу на зелену кесу код контејнера.
- Ћерка дипломира за седам месеци, али мораће нешто да поприча у четири ока са професором...
- Свадба за 19 месеци. Снаја Перазић Марина...
- Жените се 2009. Упознавање 2. фебруара, име девојке Антоанета. Тренутно ради у билијар клубу, наплаћује сате билијара.
- Удаја за годину дана и четири месеца. Овде изашло - за продавца сладоледа.
- Женидба за три године и четири месеца са Хуан Ћу, значи Кинескиња.
- Удаје се за 22 месеца. Ђорђевић Живорад, звани Терминатор.
- Удајете се за 19 месеци, упознавање за 10, за Хијавату и живећете у Боливији.
- Сутра у дискотеци „Парадизо”, у Новом Саду, упознајете Вељка и удајете се за њега за 11 месеци.
- За 33 дана упознајете Мигуела да бисте за 11 недеља живели с њим срећно у мањем делу Лисабона.....

-----------------------------------------------------------

Код комшија не може

Наша саговорница која је кратко време радила у једном од астро-центара каже да се међу „астролозима” зна да су им у иностранству шансе никакве. Рецимо, у Румунији је строго забрањено било какво радио или телевизијско промовисање прорицања судбине. У иностранству је у принципу једино дозвољено емитовати и у новинама објављивати дневне хороскопе, али зато наши пророци изнајме термин на телевизијама које имају сателитски пренос сигнала, па се далеко чују и виде.

Рајна Поповић
Kada bismo hteli biti samo srećni, to bismo lako postigli. Ali mi želimo biti srećniji od drugih, a to je uvek teško, jer smatramo druge srećnijima nego što jesu

Корисников грб
CecaPolak
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 2620
Придружен: 11 Окт 2006, 21:19
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод CecaPolak » 24 Јун 2007, 00:50

Malo sam se sunjala po sajtu i videh Tvoj apsolutno tacan tekst ... jedino sa cim se ne slazem je segment inostranstava ...... Naime ja se bavim astrologijom oko petnaestak godina i posto sam malo tamo , malo ovamo ( konkretno pricam o USA ) hocu da kazem da tamo imam vise klijenata ( ja se ne reklamiram na tw-u i sl. ) ali astrologija je egzktna u svim zemljama ... jedino sto se ovi na tw-u navalise , tu se apsolutno slazem , TO je dranje

:mah
Ne daj se ni zivotu, ni smrti...
ovaj te zanese, ona odnese,
nema veceg zadovoljstva nego
prevariti ih oboje...

Корисников грб
trebamisvakidan
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 1701
Придружен: 26 Мар 2006, 04:34
Место: Beograd
Контакт:

Порукаод trebamisvakidan » 24 Јун 2007, 01:19

u srbiji takva tv prevara traje li traje....nije mi jasan taj narod koji se javlja, pa toliko je očigledno da ti ljudi pričaju bez mozga i da im ništa pametno ne mogu reći...pogledam povremeno te tipove koji sede ispred kamere i lupetaju (koliko izdržim), nisu baš kao čuveni ljubiša ili kleopatra (ko ih se seća) ali nisu ništa bezazleniji...

nisam baš protiv astrologije (mada nisam ni za nju), kako je kome volja, ali mi je krivo što se zloupotrebljava nesreća i nemaština uz toliku podršku države i medija....mada je toga uvek bilo, a nažalost izgleda da će i biti...
Kada bismo hteli biti samo srećni, to bismo lako postigli. Ali mi želimo biti srećniji od drugih, a to je uvek teško, jer smatramo druge srećnijima nego što jesu


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable