Stigao Windows 8

Sve o kompjuterima, internetu... Korisni programi, pitanja, saveti...
Корисников грб
Mustra
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 30112
Придружен: 26 Сеп 2005, 14:52
Контакт:

Stigao Windows 8

Порукаод Mustra » 28 Окт 2012, 17:17

Kompanija Microsoft predstavila je novi operativni sistem Windows 8 koji je od danas (26.10.2012) dostupan na globalnom tržištu.

Слика

Dugo očekivani operativni sistem dostupan je u dve verzije - Windows 8 i Windows 8 Pro.

Za biznis korisnike, osmica nudi nove opcije koje omogućavaju veću mobilnost i produktivnost u pokretu.

Biznis korisnici se mogu odlučiti za opcije kao što su Windows to go, Direct acsess kao i unapređeni end-to-end sistem zaštite koji sadrži Bit Loker i Ep Loker uz koji će podaci korisnika biti daleko bezbedniji nego do sada.

Istovremeno, Majkrosoft je predstavio Windows RT prilagođenog takozvanim ARM tabletima koji koriste metričke aplikacije.

Ova verzija novog operativnog sistema biće instalirana na svim novim ARM tablet uređajima.

Windows 8 donosi brzo i tečno iskustvo u korišćenju Start ekrana koji korisnicima pruža priliku da samo jednim klikom dođu do željenog sadržaja.

Takođe, tu je i novi Internet Explorer 10 koji savršeno radi na dodir, a kreiran je na klaud platformi uz pomoć Skaj drajv tehnologije.

Korisnici širom sveta su do kraja januara u prilici da dođu do novog Windows 8 unapređivanjem svojih PC uređaja koji imaju Windows XP, Vista ili Windows 7 preuzimanjem Windows 8 Pro operativnog sistema po ceni od 39,99 američkih dolara.

Svi korisnici koji su u više od 140 zemalja kupili svoj PC uređaj sa Windows sedam operativnim sistemom u periodu od 2. juna do 31. januara sledeće godine, mogu unaprediti svoj sistem po posebnoj 'upgrade' ponudi od svega 14,99 američkih dolara.

Individualni korisnici i sva preduzeća širom sveta su u prilici da isprobaju sve novine koje osmica nudi - novi izgled operativnog sistema, širok spektar aplikacija uz veliko otvaranje Windows stora.

Operativni sistem dostupan je za preuzimanje i sa interneta na 37 jezika i više od 140 svetskih tržišta, a na sajtu windows.microsoft.com korisnici mogu pronaći sve informacije o novom operativnom sistemu.

Generalni direktor Majkrosofta u Srbiji Jugoslav Pirić je kazao da lansiranjem novog operativnog sistema, Majkrosoft celom svetu otkriva novi, potpuno redizajnirani Windows.

"Bilo da ste korisnik PC ili tablet uređaja, bilo da želite da kreirate ili radite, koristite vaš računar u svakodnevne svrhe ili za igru, Windows 8 će omogućiti personalizovano iskustvo koje će zadovoljiti jedinstvene potrebe i prilagoditi se postojećem stilu", zaključio je Pirić.autor: AM izvor: Tanjug/Novi magazin
Слика

jovanajovancev
~ clan ~
~ clan ~
Поруке: 29
Придружен: 06 Јун 2013, 10:38

Порукаод jovanajovancev » 10 Јун 2013, 14:06

ja ga licno ne preferiram

Andrejjj
~ pocetnik ~
~ pocetnik ~
Поруке: 5
Придружен: 24 Јул 2013, 15:13

Порукаод Andrejjj » 12 Сеп 2013, 09:23

Ni ja nisam odusevljen njime, male su razlike 7 i 8....a 7 koristim.