Nova prevara hara Fejsbukom!

Sve o kompjuterima, internetu... Korisni programi, pitanja, saveti...
Корисников грб
_mostic_
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 2270
Придружен: 16 Сеп 2007, 14:19
Место: Divlji zapad
Контакт:

Nova prevara hara Fejsbukom!

Порукаод _mostic_ » 07 Апр 2011, 13:45

Nova prevara hara Fejsbukom!
S media 07.04.2011 12:46

Слика

Nova prevara koja se širi putem četa na Fejsbuku mami korisnike obećanjem o fotošopovanoj slici na kojoj se mogu videti.

Naime, na četu vam se može pojaviti poruka prijatelja: "hey, i just made a photoshop of you, c h e c k it out :P: bit.ly/LINK."

Kada kliknete na ovaj skraćeni link dolazite do aplikacije pod nazivom "millium", a koja traži pristup vašim osnovnim informacijama na računu (ime i prezime, slike na profilu, pol, popis prijatelja...) piše Net-security.

"Ova prevara brzo se širi", rekli su iz kompanije M86 Security. Izračunali su preko 88.000 klikova u satu, što znači da je do sada na ovu "foru" palo preko 500.000 korisnika.

Klikom na sliku bićete preusmereni na blog o grafičkom dizajnu, na kojem se govori o pet manipulacija koje možete napraviti u Photoshopu, međutim nigde nećete pronaći svoju sliku.

Stručnjaci za sigurnost ostavljaju mogućnost da je ovom smicalicom neko možda samo želeo da upozori da pristup FB četu može vrlo lako biti iskorišćen i za slanje drugih stvari.

Aplikaciju možete izbrisati na način da je u "Podešavanjima privatnosti" (Privacy Settings) pod "Aplikacije i Web stranice" (Apps and Websites) uklonite.

A Švabo kaže: „Jeden morgen steht eine dumme auf.“
Što će reći, svako jutro ustaje jedna budala, ili budi se… :)===0

Корисников грб
Sky Seeker
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 20429
Придружен: 26 Сеп 2004, 23:50
Место: Beograd
Контакт:

Порукаод Sky Seeker » 07 Апр 2011, 14:06

Korisnici fejsbuka nemaju muški rod.
Svi su fejsbukovina


:-D :-D :-D :-D :-D :-D