Testirajte svoju intuiciju!!!!

Opustite se, zaboga!

Уредник: Moderatori

Корисников грб
erin
Pesnik meseca
Поруке: 408
Придружен: 02 Јул 2005, 14:04
Место: Split - Croatia
Контакт:

Testirajte svoju intuiciju!!!!

Порукаод erin » 14 Авг 2005, 19:18

Ako ne svi, ono vecina ljudi vjeruje u intuiciju. Cak i "nevjerni" Tome, se ne mogu oteti dojmu a postoji "ono nesto", sto nas vodi, usmjerava, suprostavlja se razumu ili obrnuto.

Ako je ste zainteresirani, postaviti cu test intuicije, u 6 tocaka. Test je iz knjige o intuiciji Adriana Predraga Kezele.
Oni koji su citali knjigu znaju o cemu se radi, no molim da ne otkrivaju znacenje testa prije vremena.

Predlazem da ostavimo dovoljno vremena da svi zainteresirani mogu zapisati sve ono sto se u testu trazi po tockama. Poslije toga dajem rezultate tj. znacenje svake tocke testa.

Nakon toga mozemo komentirati, i reci svoja zapazanja i misljenja o testu i onome sto nam je intuicija rekla...

Корисников грб
erin
Pesnik meseca
Поруке: 408
Придружен: 02 Јул 2005, 14:04
Место: Split - Croatia
Контакт:

Порукаод erin » 14 Авг 2005, 19:21

KOCKA -

Prva tocka testa je KOCKA.. Test ide ovako:

Idete kroz pustinju.. morate si to dobro docarati, bez naprezanja u potpuno opustenom stanju..(na napusenom) i odjednom naidjete na KOCKU.. sada trebate napisati sve o KOCki.. znaci kakva je kocka, koliko je velika, od kakvog je materijala.. kakve je boje.. itd.. dati intuiciji na volju i sto vise napisati o KOCKI, te napisati svoje osjecaje prema tom predmetu.. sto vise napisete.. vise ce te kasnije saznati o necem sto kocka znaci...
Najbolje je napisati na papir ili racunalo.. sto vise zapazanja napisete to bolje..


evo još malo obrazloženja oko ove KOCKE...

Napominjem, Sve sto vam padne na pamet ...SPONTANO... o toj kocki, napisite za sebe na papir, teku, racunalo u mobitel, no on nije bas preporucljiv jer bi trebali napisati makar jednu stranicu rukom pisanu o KOCKI..

Primjerice ja vidin sarenu kocku, velicine metar sa metar, zraci necim.. svjetle pastelne boje.. nekako mi djeluje usamljeno.. draga mi je, osjecam nesto posebno prema njoj.. Najradije bih je ponjela sa sobom, no malo je veca a ja imam jos pjesaciti kroz pustinju... itd... pricajet o toj kocki..

Za sada samo svatko za sebe na svoj papir ili racunalo..
Kad test bude zavrsen i cujete sto znaci kocka i ostale tocke.. testa.. onda možemo komentirati...i pitati..za eventualna pojašnjenja..

Корисников грб
erin
Pesnik meseca
Поруке: 408
Придружен: 02 Јул 2005, 14:04
Место: Split - Croatia
Контакт:

KONJ

Порукаод erin » 14 Авг 2005, 19:22

slijedeća točka je...

KONJ -

Idete dalje kroz pustinju, znate kakva je pustinja, samo pjesak... i odjednom naidjete na KONJA...
E sad molim, pisite sve o KONJU... dakle, kakav je konj, kakve boje.. jeli plasljiv, prilazite li mu ili on vama.. sto dalje radite, sto mislite s tim konjem.. i tako dalje.. sto osjecate za konja..

Znaci pisati sto vise, pustite intuiciju neka vam ona kaze sto ce te dalje.. znaci spontano, opusteno /ne napuseno / samo naprijed...

pisite sve.. ali bas sva zapazanja i osjecaje.. ovdje su osjecaji najbitniji u ovom testu.. jer je test intucicije, a mi cesto kazemo imam osjecaj...

Корисников грб
erin
Pesnik meseca
Поруке: 408
Придружен: 02 Јул 2005, 14:04
Место: Split - Croatia
Контакт:

Порукаод erin » 14 Авг 2005, 19:24

zatim pišete sve o....


KLJUCEVI -

Idete dalje kroz pustinju... samo pjesak, i odjednom naidjete na KLJUCEVE..

Pisati sve o kljucevima... kakvi su, koliko ih ima, jeli jedan ili vise, sto mislite o njima..
Kakav vam se osjecaj pojavio kad ste ih ugledali.. sto mislite od cega su, tj. sto se sa njima moze otvoriti.. Ima li neki da se izdvaja da vam privlaci posebnu pozornost.. itd..

Sve o kljucevima i sto vise.. osjecaji jako bitni... kao i u cijelom testu...

Корисников грб
erin
Pesnik meseca
Поруке: 408
Придружен: 02 Јул 2005, 14:04
Место: Split - Croatia
Контакт:

Порукаод erin » 14 Авг 2005, 19:25

slijedeće za opisati su..

KAKSTUS/I -

Idete dalje kroz pustinju... i vidite KAKTUS ili kaktuse..

Pisati sve o KAKTUSU/IMA... znaci, koliko ih je, jedan ili vise, sto ce te uciniti, jest li zedni.. bojte li se da bi mogli ostetiti katus, ako uzmete vodu.. ili da se ne ubodete na bodlje... i sl.. sve o katusima..

Sto vise to bolje.. osjecaj kako ih dozivljavate tu u pustinji.. sto osjecate za njih.. itd.. pisati sto vise...

Корисников грб
erin
Pesnik meseca
Поруке: 408
Придружен: 02 Јул 2005, 14:04
Место: Split - Croatia
Контакт:

Порукаод erin » 14 Авг 2005, 19:27

sad dolazi......

OAZA -

Evo konacno ste izasli iz te nepregledne pustinje... dosli ste u OAZU... E sad lijepo i punu pisati o OAZI..

Opisati je kakva je, sto se nalazi u oazi, ima li ljudi.. ili ste sami.. jeste li zedni, jeli konj tu sa vama, sto ce te sad raditi u oazi, jer jos put nije gotov...

Dobro opisati oazu.. i sve u njoj, sto vas posbno fascinira ili eventuralno iritira..
Posebnu pozornost skrenuti na osjecaje dok ste u OAZI...

Корисников грб
erin
Pesnik meseca
Поруке: 408
Придружен: 02 Јул 2005, 14:04
Место: Split - Croatia
Контакт:

Порукаод erin » 14 Авг 2005, 19:27

zadnja točka testa koju morate opisati je...

SUMA- ili šuma

Krenuli ste iz oaze kroz šumu..

Opisati šumu.. kakva je, jeli mracna, svijetla, ima li stabala.. jesu li visoka ili niska, ima li puteva kroz sumu, i kakvi su jesu li siroki ili puteljci, jeli jedan put ili ima vise skretanja... i uskih puteva.. koje je godisne doba u sumi.. jeli zelena ili je lisce opali.. ima li zivotinja, ptica. itd.. sve o sumi sto vam padne na glavu tj. na pamet.

Jos je vazan izlazak iz sume. Ono kad ste izasli.. sto vam se pred ocima pojavilo.. znaci na kakav prostor ili sto ste izasli iz sume...

Osjecaje pratiti dok se krecete kroz šumu.. i sto više pisati, makar se o šumi može napisati roman...

Ovo bi bio kraj testa.. a sad kako smo se dogovorili.. neka to malo stane, pa kad vam stogod od tog dodje pred oci neki detalj.. vi dopisite...

A onda ću dati rezultate testa, pa možemo komentirati, tražiti pojašnjenja, jedni drugima pomoći tumačiti i slično..

KRAJ.... TESTA.....

Car-Lazar
~ pocetnik ~
~ pocetnik ~
Поруке: 6
Придружен: 25 Феб 2005, 12:50
Место: Beograd

Порукаод Car-Lazar » 15 Авг 2005, 15:21

ja pronasao kocku u pustinji, i sada - sta da radim s njom? tj. sta da radim sa svim onim sto sam primetio, dok sam je opipavao rukama?

Корисников грб
erin
Pesnik meseca
Поруке: 408
Придружен: 02 Јул 2005, 14:04
Место: Split - Croatia
Контакт:

Порукаод erin » 15 Авг 2005, 20:08

Znači da ćeš opisati kocku, napisati sve o toj kocki, kako stoji na početku.. napiši na papir, da ne moraš pamtiti.. to sve treba doživjeti slikovito, biti opušten bez naprezanja. .. tako ćeš uraditi sa svim onim točkama testa.

Znači opisati, kocku, pa konja, ključeve, kaktuse, oazu i šumu.. točno kako tamo piše i tim redom, a kad sve zapišeš.. naknadno dok i drugi koji budu željeli napišu test, dat ću rezultate.. samo javite kad budee gotovi, odnosno kad većina koji.. žele završe test..

Корисников грб
hogar sa medaka
Noćni čuvar grada
Noćni čuvar grada
Поруке: 1063
Придружен: 16 Јан 2005, 18:31
Место: beogradski pashaluk
Контакт:

Порукаод hogar sa medaka » 16 Авг 2005, 01:54

Evo me... Pustinja, pesak, vrelina... Bauljam napred... ispred mene, na par metara, je

1. KOCKA

Poluzatrpana, samo joj vrh viri iz peska. Neobično. Kocka je mermerna, bele je boje. Vadim je iz peska; teška je i vrela. Nevelika, ali - teška. Staje u obe šake. Nema otvora, nema oznaka, prosto je samo mala, mermerna, bela kocka... Čudno je šta ju je donelo i spustilo baš tu, u pustinju. Okolo nema tragova. Ko zna odkad je tu, ne vidim smisao njenog prisustva ovde, u pesku... Vraćam je u pesak. Nekome je ona potrebna...

2. KONJ

Konj lagano dolazi ka meni, odozgo, sa neke dune, iz velike daljine. Gleda me svojim velikim crnim očima, kao da bi, da može, nešto da mi kaže, pita. Nema na njemu ni sedla, ni oglavina, ni uzda, očito konj jeste domaći, ali je slobodan. Boja? Ona lepa braon, ne znam kako se zove, ali lepa svetla dlaka mu se presijava na suncu... Konj još uvek dolazi, ja idem lagano ka njemu...

3. KLJUČEVI

Su bili okačeni na neki kržljavi žbun. Velika alka, na njemu par ključeva, svih vrsta i boja. Samo jedan pobudjuje moju pažnju: veliki, sivkasto-plavi, starinski, sa finim ornamentalnim radom. Ključ je težak i star, ali čini se da je čuvao nešto sveto... Ostali nisu važni.

4. KAKTUSI

Kaktuse opažam na vreme. Nekoliko ih je, svi su tamno-zeleni i svi su sa opasnim bodljama. Neki od njih imaju cvetove... boja cvetova raznolika. Najviše je belih. Ne diram kaktuse. Poštujem ih. Jesam žedan, ali ne diram ništa...

5. OAZA

Najzad! Oaza je mala, ali je zelena i živa. Neko naselje, oko bunara, naravno – šatori, oko njih graja dečurlije. Žene sam prve primetio, muškarci su tu, sa onim pustinjskim maramama... I puškama. Podalje je drveće, u hladu su kamile, konji... Ima i nešto sitne stoke.
Moj konj nije sa mnom. Nisam žedan, ali sam radoznao. Prilazim tim beduinima, bez straha...
Treba mi društvo...

6. ŠUMA

Tamna, gusta, stara stoletna šuma... Malo svetla, tek ponegde po koji snop. Staza je odavno utabana i tvrda, vidi se da se godnama prolazi istim putem... Nema skretanja, nema malih stazica koje vode levo ili desno, u nepoznato... Teško se diše, ovde je vazduh težak i vlažan... Trućež i raspadanje... Paprat, šiblje, sve divlje. Negde daleko ili visoko čuje se kreštanje nekih ptičurina, deluje sablasno. Idem napred, ne plašim se, prosto znam, ništa mi se neće desiti...
Izlazim na livadu! Livada je zelena, pod mladom detelinom, do pola je u vodi. Vidi se da je voda odnekud tu zaostala u toj pitomo dolini. Voda je topla i plitka. Bos sam, gazim kroz vodu, osećam kao da hodam po debelom, mokrom tepihu... Divan osećaj.

16.8.2005 / 01:49:31
Ovaj život ne treba preterano ozbiljno shvatati. Ionako se niko iz njega nije izvukao živ.

Корисников грб
erin
Pesnik meseca
Поруке: 408
Придружен: 02 Јул 2005, 14:04
Место: Split - Croatia
Контакт:

Порукаод erin » 16 Авг 2005, 22:35

Evo za sve potencijalne kandidate koji se žele testirati, hogar je to lijepo napisao, tako otprilike.. a možete i više, naravno svatko to drukčije vidi..i osjeća..

Kad budete željeli rezultate slobodno pitajte ovdje na forumu..možete i pitanja postavljati i sl..

Hogar, izvrsno si napisao test.. vjerujem da ćeš se jako iznenaditi kad dobiješ značenje ovih točaka.. :D

Корисников грб
Sky Seeker
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 20429
Придружен: 26 Сеп 2004, 23:50
Место: Beograd
Контакт:

Порукаод Sky Seeker » 17 Авг 2005, 12:02

KOCKA
je nešto što me uvek nerviralo svojom "savršenom nesavršenošću". Nekad ima oštre ivice, nekad zaobljene, ali nikad nisam umeo da je sagledam trodimenzionalno. Puno puta sam pokušavao da je nacrtam, i nije mi uspevalo. Igrao sam dosta igara u kojima je kockica bila glavna i uvek sam smišljao kao bi se to moglo bez nje. Dogodi se da čujem za neku igru, pa kad mi kažu da se koristi kockica, obično prvo pomislim "Opet ta kocka". Ne znam zašto - nisam je nikad voleo.
KONJ
mi je uvek bio "sumnjiv". Govori se da je jako pametan, a znam da je i "najpametnijem" konju dovoljno dva-tri dana u prirodi pa da zaboravi sve što je naučio. Samo u bajkama bi mogao da mi priđe, ali nemam poverenja u njega. Ne impresionira me, ima svoju upotrebnu vrednost, "zna" šta treba da radi u momentu, ali bojim se da će me izdati. Ili je podmukao ili ga ja nisam najbolje shvatio. Veliki čovekov prijatelj, kojeg možete pojesti, a da ne budete kanibal. Ne! Držao bih se podalje od njega.
KLJUČEVI
ne znam šta bih sa ključevima? Toliko puta sam bio zaključan, i želeo da imam svoj ključ. Da negde izađem ili da negde uđem, ali mi ključevi ne mogu pomoći. Oni su nekako daleko od mene, i verovatno bih ih bacio. Znam da sam jednom, kao mali, imao ključić od štedne kasice i bio mi je mnogo drag. Držao sam ga kod sebe, on kao da je nešto čuvao, ali bio je od plastike, brzo se polomio i… više ih nisam koristio.
KAKTUS
na neki čudan način sam ih voleo. Cveće, u principu, ne volim - sem kaktusa. Čak sam im i pesmu napisao. Volim samo one velike, prave "gospodske". U pustinji bi više on osećao za mene, nego ja za njega. On je tu vekovima, a ja prolazim pored njega kao pored starog poznanika. Ponekad, čak, mislim da, jedino kaktus od svih biljaka, ume da razmišlja. Topao, iskren, nepristupačan… a meni tako drag.
OAZA
je definitivno erotična. Požudna, čarobna, privlačna… Čučim negde tu, možda baš iza nekog kaktusa, i gledam kako se gole žene kupaju. Ne bi me bilo stid. "Vuče" me na pisanje, na razmišljanje… Uzbuđuje me samo saznanje o lepoti. Poneka lakonoga srna, zebra, i puno erotičnosti. Ta "hladna vrelina" bi me povukla u stvaralački zanos. Da samo budem tu, da posmatram, da beležim…
ŠUMA
opasna, divlja, puna raznih stvorenja koja samo na mene čekaju. Svaki list skriva poneku malu aždaju, nemam vremena da bilo šta razmišljam - samo se osvrćem i tražim izlaz. Kreštanje, cičanje, pištanje, vrištanje… na sve treba obratiti pažnju. Iako sam u šumi, drveće skoro i ne primećujem - gledam samo između stabala. Pazim kako i gde da zgazim, na zmije i guštere sam posebno osetljiv.
Izaći iz šume. Na čist proplanak, da mi sve bude pred očima, ništa skriveno. Ma, samo kad sam izašao.

Корисников грб
rouzvel
~ napredni clan ~
~ napredni clan ~
Поруке: 935
Придружен: 01 Феб 2005, 14:41
Место: Beograd

Порукаод rouzvel » 17 Авг 2005, 16:27

Vučem se kroz pesak.......noge mi teške k'o od olova.......mora negde da ima vode i u ovoj *ebenoj nedodjiji!!! :roll:

KOCKA

Vidi sunce ti kalajisano.....kocka!
Dal' je to stvarno ona, ili ja imam fatamorganu? Ček da pridjem da vidim.....da......prava pravcata kocka, i to od slonove kosti sa onim crnim tačkicama, i to tako čitkim kao da je juče neko igrao yamb sa njom i ostavio je ovde. Doduše......veća je mnogo od one za igranje i nekako mi deluje šuplje, kao da unutra ima nešto? Hmmmm.......vidi ova tačkica deluje kao čep? Da.......jeste čep........pa ovo je u stvari ćuturica u obliku kocke i to sve sa vodom!!!! Ma znala sam ja da ću naći vodu, samo je bilo pitanje vremena kad. :lol:

KONJ

Uh......sad sam se dobro okrepila i baš bi mi trebao neki prevoz. Vidi konj!!! Šta će on ovde? Al' lep je, moram da priznam! Onako crn, vitak, sa onim krupnim prelepim očima koje me gledaju ko da mu od mene život zavisi. Neću da ga plašim, sačekaću da se privikne na moje prisustvo pa da mi sam pridje. Evo ga......znala sam da će da oseti da mu od mene ne preti nikakva opasnost.......pa ja volim životinje. Ostalo je malo vode u kocki, verovatno je i on žedan? Staviću mu u dlan, pa neka pije odatle. Jeste, evo pije halapljivo i svu me izliza, mora da je bio baš žedan. Baš je sladak, sad ću imati društvo da ne idem sama po pustinji. Ajde konjiću, možemo mi sve, imamo mi istraživačkog duha da sve ovo pretvorimo u zabavu :wink:

KLJUČEVI

Idemo tako dalje konj i ja......ja pevušim, kad odjednom nešto bljesnu u pesku. Ček da vidim šta je ovo, možda je neka para za sreću? Nije......vidi ključevi. Šta će ovde ključevi? I to čitav svežanj ključeva. Hmmmm.......ovaj izgleda kao da je za neku kapiju. Ovaj liči na onaj za stan, ovaj mali je sigurno od poštanskog sandučeta, a ovaj je definitivno od kola......poznajem takve, imam i ja jedan isti kući. Dal' je Bože to neko izgubio? Ajde da ih ponesemo, možda usput naidjemo na onog kome su ispali.

KAKTUSI

Vidi konjću kaktuse! Konačno se pojavilo i nešto drugo sem peska. A lepi su, jel' da? Njih treba ceniti. Nije lako opstajati pod ovako teškim uslovima, a biti tako lep i davati tako lepe cvetove. Nećemo da ih diramo, samo malo da postojimo i da se divimo ovim prelepim cvetovima na njima.

OAZA

Vidi konjiću.......izgleda da je ispred nas Oaza!!!
Rekla sam ti ja da se ne sekiraš, i da će sve da ispadne dobro. Vidi dečicu kako su radosna i trče nam u susret. Najviše volim kad me dočeka razdragana mladost. Evo nose nam vode i voća da se okrepimo. Kako je samo ovde lepo! Žene tkaju ćilime, spremaju hranu, gaje decu.....Muškarci idu u lov da pribave hranu, rade teške poslove, al' svi su nasmejani i veseli. Rekla sam ti ja lepo da može da se živi i bez interneta, i bez Španskih serija, i bez faksa.........ali ne može bez ljubavi!!!!

ŠUMA

Što bi ljudi rekli: ''Svakog gosta tri dana dosta.'' Ajmo mi konjću lepo sada dalje kroz šumu, tamo je lepa hladovina, a ima i prelepih stvari da se vidi. Lepa staza vijuga kroz zelene krošnje drveća, koje izgleda kao da je tu postavljeno pre tri veka. Kroz lišće se probijaju zraci sunca, kao da mame da se celo lice izloži njihovom milovanju. Vidi zeku! Eno i veverice! Ma ovde je tako lepo da bi najradije malo prilegla......ali neću......imamo mi naš cilj, da stignemo do kuće i nećemo se preterano zadržavati, samo malo da uživamo u ovoj lepoti.
Evo........izašli smo iz šume i to pravo na livadu svu okupanu suncem. U daljini se vidi moja kuća. Nije bilo loše ovo putovanje......jel' da? Prava pravcata avantura o kojoj ćemo sanjati do kraja života. Zapamti konjiću šta ti kažem: ''Sve u životu mogu da ti uzmu, al' uspomene ne može niko!'' :lol:
Istraživač paranormalnih pojava kod muškog roda!

Корисников грб
erin
Pesnik meseca
Поруке: 408
Придружен: 02 Јул 2005, 14:04
Место: Split - Croatia
Контакт:

Порукаод erin » 17 Авг 2005, 19:42

Moram reći iako ne morate svoja "vidjenja" pisati ovdje, drago mi je što je hogar to počeo.. Prekrasni su vam opisi.. ok.. sad ću i ja napisati ono što sam "vidjela" kad sam opisivala ove točke testa..

Vjerujte da ćemo se jako zabavljati čitanjem i tumačenjem.. baš mi se svidja kako ste počeli.. svaka čast..

Корисников грб
Darka
~ pocetnik ~
~ pocetnik ~
Поруке: 5
Придружен: 05 Мар 2005, 10:49
Место: LA ili ti Lazarevac-Bg

Порукаод Darka » 18 Авг 2005, 00:21

..e'o da probam i ja 8)
KOCKA
..je velika,prozirna,stoji na sred mog puta,razgledam je pazljivo,zraci sunca koji se odbijaju od nju smetaju mi,al' ja sam uporna.Prilazim joj i vidim urezane simbole na njoj,ne razumem ih,zbunjena sam,al' ne i uplasena,ako nista bar je ta kocka tu sa mnom,nisam sama,a neko je nju morao napraviti,znaci mozda ima jos nekog zivog osim mene...

KONJ

..veliki,snazan,crn,jak,krupnih tamnih ociju,gleda me pravo u oci,tugu neki nosi njegov pogled..u pocetku ga se pomalo plasim,ne smem da mu pridjem,on me i dalje gleda,prelep je,rado bih mi prisla,ali mu umesto toga saljem veliki osmeh,on sam lagano dolazi k meni,umiljato me gleda,skupljam hrabrost i pruzam ruku ka njemu,dozvoljava mi da ga pomilujem..srecna sam nisam vise sama!

KLJUCEVI

..saginjem se i uzimam ih,ne znam zasto al' ih ima tri,svi su onako srednje velicine,metalni,vise na velikoj crnoj alci i sva tri su jako slicna,pitam se sta li otvaraju,mozda pripadaju i onoj kocki,samo gde tamo bese brava ne videh je,mozda se nije dala u prvi mah primetiti...
KAKTUSI
...mnogo ih je,velikih i malih,razlicitih su oblika,zeleni su,neki cak i procvetali,svaki ima senku,pa sve deluje jos veselije i zivlje,prolazim pored njih,ne dodirujem ih jer se bojim da ih ne ostetim,al' se plasim i da se ne ubodem,ne volim igle..


OAZA
...velika,bogata zelenilom,veliko bistro jezero,mnogo sarenih ptica,leptirica,raznih zivuljki,tu su i ljudi,smeju se,deca trckaraju svuda po njoj,jedva izbegavam sudare sa njima,konj je tu kraj mene,vodim ga do vode da pije,deca se kupaju,smeju,pevaju,ulazim i ja u vodu..prelepo je...tu je i mnogo satora,sarenih,pirka vetric...

SUMA

..velika,zelena,sa ogromnim i jakim stablima,bogatim krosnjama,nije mracna,obasjana je suncem,tek po koji puteljak,vecih puteva nema..do nje vodi ogromna zelena livada...sve buja,prolece je..
Ne mislim da mislim da ne mislim!