Kakvi smo kada se veza približi kraju?

Opustite se, zaboga!

Уредник: Moderatori

Корисников грб
luna
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 3838
Придружен: 02 Јун 2005, 18:48
Место: Dežela

Kakvi smo kada se veza približi kraju?

Порукаод luna » 31 Авг 2006, 10:28

Kakvi smo kada se veza približi kraju?

Svaka ljubavna priča je drugačija, pa su takvi i rastanci: svađa, ljutnja, ponižavanje, ali i prekidi bez riječi, uz skrivanje osjećaja ili, možda, uz otvoren i prijateljski razgovor. I astrologija ima što za reći o tom fenomenu

OVAN
Razlog prekida su trzavice, pa i one bezazlene, ili pak dosada. Nemirni i znatiželjni Ovnovi imaju stalnu potrebu za osvajanjem i igricama i brzo izgube interes za one koji im se do kraja otvore pa svoju pažnju često poklone tajanstvenim, ponekad i neiskrenim osobama. Draža im je sloboda nego kompromis, osobito u mladosti, nisu fleksibilni i za prekid se odluče naglo, često i bez riječi. Ipak, imaju častan nastup. Ne skrivaju se iza laži i kad je jednom gotovo, kod njih je to 'čist račun' i najčešće zauvijek. Na prekid ih navodi ograničavanje, nadmudrivanje, nepovjerenje i kontrola njihovih postupaka.

BIK
Bikovi prekidaju najčešće zbog nesigurnosti ako je osjećaju u vezi i straha da će biti ostavljeni. Imaju veliku urođenu izdržljivost, no kad drugi u nečemu prijeđu granicu, dogodi se eksplozija koju niti sami nisu očekivali. Odbija ih ljubomora (iako su i sami ljubomorni) i stavljanje pred gotov čin. Ipak, prekidaju polako, sa žaljenjem i nakon dužeg promišljanja. Kad jednom to odluče, nitko ih ne može natjerati da se predomisle. Uzrok je nevjera, nestanak emocija ili nedostatak razgovora i povjerenja u vezi. Zadržati ih se može, još dok veza funkcionira, tako da im se pruži sigurnost, nježnost, ljubav. Obećajte im kućicu u cvijeću i ljubav do kraja života i vaši su zauvijek!

BLIZANCI
Kod njih razlozi za prekid mogu biti neutemeljeni drugoj strani, ali Blizanci ih znaju tako obrazložiti da ćete se i sami sebi začuditi. Prekidaju iz dosade, iz znatiželje, da vide što će se dogoditi, zbog potrebe za slobodom ili pak ako su bacili oko na nekog drugog. Ako se dobro osjećaju i ne namjeravaju prekinuti vezu, partner od njih može činiti što ga je volja. Prekidaju razgovorom i dugim monologom te s pokojom dramatičnom rečenicom. Potom nestaju bez traga. Ipak, dječji šarm ih spašava od bijesa ostavljenog partnera kojem najčešće ostaju u sjećanju s izvjesnim simpatijama.

RAK
Spremni su žrtvovati sve da bi zadržali ljubavnu vezu, često i kad znaju da je loša i iscrpljujuća. Jedino što ih može natjerati da bespovratno napuste vezu je partnerovo neslaganje s obitelji ili odbijanje zajedničkog života. Prekidaju uz potoke suza i spremnost na kompromis. Kad dođe do kraja, bez obzira na ljutnju i bol, u sjećanju im ostaju samo lijepe uspomene. Rijetko se događa da o svojoj vezi puno govore, reći će samo ono najbolje, protumačeno iz svog romantičnog kuta. Želja im je sačuvati dobre prijateljske odnose s bivšim partnerom.

LAV
Prekidaju kada im je povrijeđen ponos i ego, često ne dopuštaju mogućnost da i sami budu ostavljeni jer za njih to znači poniženje i odbačenost. Za njih je važno da kada je veza na tankom ledu prvi povuku konačan potez i niti u kojem slučaju ne pokazuju osjećaje. Navikli su biti u središtu pažnje i nijedan Lav si neće dopustiti da konačno zbogom prođe nezapaženo. Ako je potrebno, izvest će cijelu predstavu s ciljem ostavljanja dubokog i dramatičnog traga. Na prekid ih navodi nepoštovanje njihovih pravila, neodobravanje postupaka i nesposobnost laskanja svakodnevno na račun njegove veličine. Zadržati ga se može tako da se podrži njegova superiornost, da ga se poštuje i prepusti mu se uloga vođe.

DJEVICA
Najčešće su upravo Djevice ti koji su ostavljeni. No kada se odluče na taj presudni korak, to je zbog osjećaja inferiornosti. Ako se ne dogodi nikakva trauma, skloniji su mirnom i razumnom prekidu nego scenama pred drugima. Kad moraju izabrati između ljubavi i obveza, uvijek se odluče za obveze budući da im je materijalna sigurnost na prvom mjestu. Prekidaju hladno i isključivo, s neizostavnom maskom ravnodušnosti na licu kao samoobranom. U ljubavi su pak, uvijek iskreni pa takvi nastoje biti i kod prekida, ako to ne zadire u njihove osjećaje. Povući će se bez previše riječi, prešutno izrazivši ispriku zbog odluke. Na prekid ih navodi stihijski i neorganizirani način partnerova života, njegova sklonost scenama i potencijalni problemi.

VAGA
Uobičajene su isprike kao prestanak privlačnosti, zanimanje za nekog novog, neslaganje s postupcima itd. Još je važniji nesklad životnog ritma s partnerovim. Ipak, prije definitivnog kraja, Vage često znaju pružiti sebi još jednu šansu i pokušati izgladiti nesporazume. Najčešće ni to ne pomogne, a zna se dogoditi da tada i partner sam shvati da veza nema perspektive pa se Vage oslobode neugodne odgovornosti oko objašnjenja. Prekidaju uljudno i taktično kako i priliči njihovu znaku, uz rizik da to drugi neće doživjeti kao iskrenost nego izvlačenje. Na prekid ih navodi sukob u komunikaciji, nepoštivanje dogovora, forsiranje i pretjerivanje u izražavanju osjećaja. Zadržati ih se može da se izgradi skladan i miran odnos, treba suzbiti taštinu i stalno ih zavoditi uz romantiku.

ŠKORPION

Kada prekidaju uništavaju sve za sobom. Razlog je i njihov destruktivan duh koji je presudan u svakoj škakljivoj situaciji pa uspijevaju razoriti vezu čak i kada to nije potrebno. Strahovi i traume iz djetinjstva, osjećaj krivnje i nevjerojatna sposobnost da povrijede druge i sebe u svakoj pa i bezazlenoj prilici neizostavno ih dovode do točke kada 'puca ljubav'. A tada im je običaj jednostavno pobjeći jer njihovom karakteru ne priliči da pristojno i trezveno razjasne cijelu situaciju i rastanu se u miru. Na prekid ih navodi prijevara, nevjera, poticanje njihove ionako prevelike ljubomore i izmicanje njihovoj kontroli. Ako se zasite partnera i seks postane dosadan, veza je na kraju. Da ih se zadrži treba imati dosta strpljenja i ljubavi kao bi uz njega uopće izdržali ali i kako bi ga uz sebe zadržali.

STRIJELAC
Prekidaju zbog potrebe da stalno istražuju i osvajaju nove teritorije. Teško im je vezati se uz samo jednu osobu na duže vrijeme osobito kada su mladi. Sebe smatraju kozmopolitom te čine sve kako bi bili iznad svega što pripada sivoj, učmaloj svakodnevici. Ako im partner više nije dovoljno intrigantan i ne stimulira ga na nove izazove vrlo se jednostavno odluče za prekid i kreću dalje. Često impulzivno reagiraju, pokupe svoje stvari bez puno objašnjenja. Kad se stvar smiri, njihova korektnost ipak dolazi na vidjelo. Vraćaju se na mjesto 'zločina' i spremni su razumno i staloženo razgovarati. Oni to čine vrlo šarmantno i nastoje zadržati kontakt, ostavljajući si vrata otvorena ponekom razglednicom ili telefonskim pozivom iz bilo kojeg dijela svijeta. Ipak vole prijateljski prekid i bez velikog dramatiziranja. Na prekid ih navodi sitničavost, kompliciranje odnosa i forsiranje veze kao i nedostatak raznoraznih stimulansa. Zadržati ih se može da im se ne ograniči sloboda i podržava u njihovim idejama.

JARAC
Teško donose odluke o prekidu jednako kao što se teško odluče i na ulazak u nju. Kad se jednom nađu u ozbiljnoj ljubavnoj vezi, svu svoju snagu, strpljenje i osjećaje ulažu u nju. Ipak, spremni su odustati kad osjete da im je neophodna samoća, ali i ako se moraju odlučiti između ljubavi i karijere, koja im je najvažnija. Budući da po temperamentu nisu skloni otvaranju srca i priznavanju najdubljih osjećaja, radije odlaze tiho i bez velikih objašnjenja. To ne znači da će nestati u vidu magle, već će svoje namjere, kojih ponekad nisu odmah ni svjesni, pokazivati indirektno kroz odsutnost i nervozu. Kroz to vrijeme iskristalizirat će im se i sama odluka koja i ne mora neminovno biti fatalna po vezu. Najosjetljiviji su na svoj posao pa ne toleriraju uplitanje privatnog u profesionalni život. Odbija ih i ogovaranje i izvlačenje prljavog rublja. Zadržati ih se može uz određivanje zajedničkih ciljeva i interesa i pristanak na kompromis.

VODENJAK
Ne mora postojati određeni razlog, dovoljno im je probuditi se jednog jutra i zaključiti da veza u kojoj se nalaze nema više smisla. No na to se odluče kad osjete pritisak i teret obaveza na koje nisu spremni. Prekidaju direktno u glavu, ili blaže, prihvaćajući poslovne ponude zbog kojih će se morati odseliti. Čak i kad padnu teške riječi, Vodenjaci će pokušati razumno objasniti svoje razloge s namjerom da održe prijateljski kontakt. Na prekid ih navodi forsiranje braka i obveza, kritiziranje njihovih prijatelja i obitelji i nepoštivanje njihovih snova i ideja. Idealan prekid je ipak razgovorom nakon kojeg ništa neće ostati nerazriješeno i nakon kojeg će u potpunosti shvatiti razloge i motive partnera koji je odlučio prekinuti vezu. Zadržati ih se, pak, može tako da ih se iznenadi uvijek novim idejama i nikako ne pokazujući ljubomoru.

RIBE
Urođena sklonost mazohizmu navodi ih da cijelu situaciju dožive tragično i da pate čak i onda kad ne bi trebali. Nezadovoljstvo u vezi ne znaju razumno prekinuti, radije pate sve dok ih druga strana ne ostavi. Svaki raskid dožive kao osobni poraz. Na početku veze idealiziraju partnera, a nakon razočarenja ostaju bez svojih principa i dugo građene sigurnosti. Bez obzira kakva je situacija i koji su razlozi, neizbježni su potoci suza. No koliko god bio intenzitet dramaturgije, Ribe se vrlo brzo oporave za nove traume s nekim drugim. Kada ih se ostavlja, žele da to bude potresnim scenama, zagrljajima, lažnim obećanjima i potocima suza... Na prekid ih navodi netoleriranje njihovih maštanja i zahtijevanje da se spuste na zemlju, gurajući u drugi plan osjećaje koji su za njih najvažniji na svijetu.
.. ja malena, suknjica šarena,
vetar piri pa mi suknju širi ..Слика

Корисников грб
rouzvel
~ napredni clan ~
~ napredni clan ~
Поруке: 935
Придружен: 01 Феб 2005, 14:41
Место: Beograd

Порукаод rouzvel » 13 Окт 2006, 12:37

luna пише:
ŠKORPION

Kada prekidaju uništavaju sve za sobom.


Nebi se baš složila sa ovom konstatacijom,
ima nekih koji su i preživeli Слика
Istraživač paranormalnih pojava kod muškog roda!

Корисников грб
prozak
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 3538
Придружен: 15 Окт 2005, 19:08

Порукаод prozak » 15 Окт 2006, 19:40

Blago njemu -njoj. Ja sam se za dlaku izvukao. Još pamtim. Brrrrr....
Mudrac zna i nepomerajuci se sa mesta.
Ne gledajuci vidi
Ne radeci cini

Корисников грб
dodjoska
~ napredni clan ~
~ napredni clan ~
Поруке: 832
Придружен: 20 Јан 2006, 13:28
Место: u snovima, uglavnom

Порукаод dodjoska » 16 Окт 2006, 13:22

Ja sam onda od svega pomalo, a najmanje rak...uzas

Корисников грб
prozak
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 3538
Придружен: 15 Окт 2005, 19:08

Порукаод prozak » 16 Окт 2006, 20:03

dodjoska пише:Ja sam onda od svega pomalo, a najmanje rak...uzas

Zašto užas? ^78^
Mudrac zna i nepomerajuci se sa mesta.

Ne gledajuci vidi

Ne radeci cini

Корисников грб
dodjoska
~ napredni clan ~
~ napredni clan ~
Поруке: 832
Придружен: 20 Јан 2006, 13:28
Место: u snovima, uglavnom

Re: Kakvi smo kada se veza približi kraju?

Порукаод dodjoska » 16 Окт 2006, 21:23

[quote="luna
RAK
Spremni su žrtvovati sve da bi zadržali ljubavnu vezu, često i kad znaju da je loša i iscrpljujuća. Jedino što ih može natjerati da bespovratno napuste vezu je partnerovo neslaganje s obitelji ili odbijanje zajedničkog života. Prekidaju uz potoke suza i spremnost na kompromis. Kad dođe do kraja, bez obzira na ljutnju i bol, u sjećanju im ostaju samo lijepe uspomene. Rijetko se događa da o svojoj vezi puno govore, reći će samo ono najbolje, protumačeno iz svog romantičnog kuta. Želja im je sačuvati dobre prijateljske odnose s bivšim partnerom.

[/quote]

Evo, zbog ovog crveno ispisanog...jedino lici na mene ova poslednja recenica, ali i to SAMO ako nisam ponizena i svesno povredjena (a nisam do sad to nikad dozivela, Bogu hvala)

Корисников грб
prozak
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 3538
Придружен: 15 Окт 2005, 19:08

Порукаод prozak » 16 Окт 2006, 21:45

Ma Dole , ja sam tek sad, i to vrlo površno pročitao šta piše čerez mene. Ma nema veze sa životom. Elem suđtina i jeste u toj poslednjoj rečenici . ^78^
Časna lavovska reč :wink:
Mudrac zna i nepomerajuci se sa mesta.

Ne gledajuci vidi

Ne radeci cini

Корисников грб
dodjoska
~ napredni clan ~
~ napredni clan ~
Поруке: 832
Придружен: 20 Јан 2006, 13:28
Место: u snovima, uglavnom

Порукаод dodjoska » 16 Окт 2006, 21:49

Ma da bre, imas i pravo, ove stvari i treba citati povrsno, ili ih uopste ne citati...greska eto od mene, ma nekako mi zaskripalo i to jako to sto crvenim napisano...uhhh...posebno ono "...zrtvovati sve...i kad znaju da je veza losa i iscrpljujuca..." jooooj

Корисников грб
Sky Seeker
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 20429
Придружен: 26 Сеп 2004, 23:50
Место: Beograd
Контакт:

Порукаод Sky Seeker » 17 Окт 2006, 09:11

Brine me ova škorpija.
Ako je samo pola tačno...

Корисников грб
Pandora
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 4071
Придружен: 28 Мај 2006, 20:08

Порукаод Pandora » 27 Окт 2006, 10:59

Pa evo ovako oterala sam ga... Khm.. Tamo gde sunce ne sija ne zelim da ga vidim ne zelim da ga cujem ne ne ne.

Zvucim li kao riba?
Ili treba tiho da patim zbog nekog ko to ne zasluzuje..

NE!!! :!: :!: :!:
Видим.

Корисников грб
Mustra
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 29200
Придружен: 26 Сеп 2005, 14:52
Контакт:

Порукаод Mustra » 20 Јан 2007, 16:25

Kako znakovi dozivljavaju veze i prekide

Ovan
Pati puno više i dulze nego što će to ikada pokazati. Na prvi pogled pripadnici ovog znaka izgledat će kao da im nije stalo i da uopste ne osjećaju ljubavnu bol, ali stvarna istina je da pate jako i dugo. Povući će se u osamu i rijetkima pokazati svoju bol, a nakon kratkog vremena hrabro će krenuti u nove pobjede, jer - zašto bi zbog jedne propale veze pustili da život prolazi kraj njih?!

Bik
Prije svega cijeni mir i udobnost duge veze. Pravi Bikovi dobro će razmisliti prije nego se odluče na prekid, a postoji li u vezi i najmanja sitnica koja je može održati na životu, sigurno se neće odlučiti na prekid. Dođe li do najgoreg, vrlo brzo će 'uletiti' u novu vezu u kojoj će na silu stvoriti sklad i harmoniju.

Blizanci
Oni od svih znakova najlakše podnose prekid. Koliko god pričaju da im je teško, oni posjeduju sposobnost da brzo zaborave ružne stvari koje su im se događale. Vrlo brzo nakon prekida pravog Blizanca pronaći ćete kako osvaja neku novu simpatiju!

Rak
Oplakuje i žali zbog prekida iskreno i dugo. Kada se raspadne veza, Rak ima osjećaj da se raspao cijeli njegov svijet kojeg više nikada neće moći sastaviti. . Bez obzira koliko prekid bio bolan, nikada neće oprostiti nevjeru.

Lav
Teško pokazuje osjećaje, tako da vam sigurno neće pokazati koliko ste ga povrijedili, jer bi to za jednog Lava značilo manjak samopoštovanja. Taština je ono što najteže liječe, pa osjete li da se veza bliži kraju, požurit će se ostaviti partnera samo zato da im se ne bi dogodilo da oni budu ostavljeni. Nisu zlopamtila tako da im loša iskustva neće uništiti vjeru u ljubav.

Djevice
Nisu jako emotivne, ali se čvrsto vežu za ljude i to je razlog zašto teško podnose prekide. Raspad veze doživljavaju kao da im se srušila kula koju su dugo gradili. Promjenu životnog prostora i kruga Djevice doživljavaju kao licni neuspjeh.

Vaga
Vole harmoničan odnos bez svađa tako da će, kad osjete da su stvari izmakle kontroli, sami prekinuti vezu. Ovaj znak voli uživati, pa ljubavni odnos ima smisla jedino dok je pun užitaka. Karakteristično za Vage, posebno muške, je strast za koketiranjem, pa se često nađu u ljubavnim iskušenjima.

Škorpion
Vrlo teško i bolno preživljava prekide. Vrijeme provode u analiziranju svoje veze ne bi li na vrijeme otkrili poreškoće koje bi mogle dovesti do prekida. No, nijedan pravi Škorpion neće sebe optužiti za probleme, uvijek je kriva ona druga strana.

Strijelci
Lako preživljavaju prekide iako se na prvi pogled čini da padaju u depresiju iz koje nema povratka. Oni ipak prije svega misle na svoju sreću i ugodu pa će malo kome dopustiti da ih povrijedi. Dogodi li se to ipak, mogu postati pravi gnjavatori koji će htjeti obnoviti vezu pod svaku cijenu.

Jarci
Stidljivi su i vrlo teško pronalaze partnera. Kada im se to jednom dogodi, teško da će raskinuti postojeću vezu. U takvim situacijama teško da će s bilo kime podijeliti svoju tugu, radije će to riješiti sami u tišini svoje sobe.

Vodenjaci
Nakon prekida uživaju u dugim analizama propalih veza, ali sagledat će je iz svih uglova i prihvatiti svoj dio krivnje. Vodenjaci veoma teško zaboravljaju, te nisu baš skloni opraštanju iako to nikada neće priznati.

Ribe
Prekidom sve pada u vodu. Nakon prekida slijedi dugo razdoblje prihvaćanja da su napuštene. Zatim slijedi dugo razdoblje plakanja u društvu srodne duše koja će im pružiti rame za plakanje. A prijatelji će provesti sate i sate u razgovorima o propaloj ljubavi.
Слика

Корисников грб
SJAJ
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 1270
Придружен: 10 Јан 2007, 14:06
Место: beo

Порукаод SJAJ » 20 Јан 2007, 16:53

Ja sam BIK,ups!Jos ga i podeblja.
:herz
Nije vazno da li mi verujemo u Boga ili ne,
vazno je da On veruje u nas...

Корисников грб
Mustra
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 29200
Придружен: 26 Сеп 2005, 14:52
Контакт:

Порукаод Mustra » 20 Јан 2007, 17:20

I ja i nisam bas zadovoljna onim sto sam procitala :roll:
Слика

Корисников грб
SJAJ
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 1270
Придружен: 10 Јан 2007, 14:06
Место: beo

Порукаод SJAJ » 20 Јан 2007, 17:57

Pa kako onda da budemo zadovoljni?
Mozda neki predlog?
:herz
Nije vazno da li mi verujemo u Boga ili ne,

vazno je da On veruje u nas...

Корисников грб
Mustra
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 29200
Придружен: 26 Сеп 2005, 14:52
Контакт:

Порукаод Mustra » 21 Јан 2007, 14:57

Tesko ces od Mustre dobiti neki koristan predlog :roll:
Слика