Izgradimo Teslin Toranj U Srbiji

Уредник: koen

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Корисников грб
gresnica
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 3822
Придружен: 30 Окт 2007, 22:23
Место: cekam otacastva
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Izgradimo Teslin Toranj U Srbiji

Порукаод gresnica » 26 Мар 2010, 17:21

Izgradimo Teslin Toranj U Srbiji

Слика

Godinama se postavlja pitanje šta bi trebalo da bude nas najveci brend u svetskim merilima, odgovor je decenijama unazad poznat i on glasi Tesla ali na žalost u potpunosti je neiskorišćen i pitanje je zašto je tako. On je to postigao svojim delima sto je u naprednom svetu o kome se ovde mnogo priča glavno merilo i zato njegovo ime i tamo izgovaraju sa velikim poštovanjem a to bi trebalo iskoristiti. On je svojim izumima fascinirao svet – genije koji se retko rađa je nas najcenjeniji brend u svetu.

Mnoge države su iskoristile dela svojih velikana da bi naznačile svoj doprinos svetskom napretku ali oko toga su napravile i velike turističke atrakcije a slično bi moglo da se uradi i kod nas. Jasno je da se nas adut u ovoj oblasti zove Tesla i možda bi trebalo izgraditi njegov toranj u prirodnoj veličini, bez mašine i aparata koje je on ugrađivao u njega. Znači samo kao građevinsko, arhitektonsko i istorijsko delo. Ako bi se donela odluka da se gradi Teslin toranj u čast velikom naučniku sigurno bi se našlo i prikladno mesto.

Postoje tri osnovne varijante kako bi toranj mogao da izgleda.

Prva je da bude samo od metalne konstrukcije i oblika kakvog je bio i da time podseća, da nikada nije bio završen. U drugoj varijanti bi se staklom ili drugim materijalima popunile spoljasnje supljine metalne konstrukcije tako da bi toranj bio zatvorenog tipa kako je Tesla i zamišljao da izgleda kada bude zavrsen samo sada na moderniji nacin. A u trećoj varijanti bi samo kupola bila zatvorenog oblika.

U tornju ili u blizini mogao bi da se napravi izlozbeni prostor koji bi govorio o njegovim pronalascima, istraživackom radu i životu kroz slike i modele izuma. Prostor oko tornja bi bio primereno uređen – ovo bi bio Teslin centar i bio bi dostojan velikog naučnika. Nocu bi i sam toranj imao svoje osvetlenje koje bi menjalo boju u vremenskim intervalima. U vremenskim intervalima u kupoli bi se smenjivalo sevanje poput munja a zatim i lasera.

Mogućnosti su velike – igrom svetlosti Toranj bi pričao svoju priču vezanu za Tesline pronalaske a sve to na neki nacin davalo bi život građevini i vizuelno izgledalo lepo. Mnoge države u svetu imaju građevine koje su svetske turističke atrakcije, na njih su ponosne ali one im donose i značajan novčani prihod. U svetu sve sto moze koristi se u turističke svrhe u zavisnosi čime razpolaze država šsto je svetski poznato, sve to donosi ogromnu zaradu i postavlja se pitanje gde smo mi i celoj toj priči. U sve to ulažu veliki napor i novac da bi stvorili i nove svetski zanimljive i prepoznatljive turističke atrakcije.

Pomenute svetske građevine su toliko poznate da ne treba mnogo pricati o njima, pored toga one su i zaštitni znak tih država u svetu. One govore i šta su ti narodi uradili bitno i zanimljivo za svo vreme žvljenja na tim prostorima. Postoje i drugi razlozi zbog cega bi smo i mi trebalo izgraditi toranj. Ako se toliko veliča i zahvaljuje Tesli za veliki doprinos i sto je prikazao svoj narod u najboljem svetlu u svetu onda se to radi delom i na poseban nacin kao što je on uradio. Mozda bi izgradnja njegovog tornja bio pravi način za to a znamo da mu je mnogo značio i da je jedan od njegovih zaštitnih znakova. Izgradnja Teslinog Tornja obradovala bi i mnoge njegove poštovaoce u nasoj državi ali i u svetu jer njegovi izumi i dela su naučno kulturno i istorisko blago celog čovecanstva jer on je bio svetski naučnik.

Nasa država je ponosna na Teslu što je naseg porekla to je velika čast ali i obaveza.

Trebalo bi ga izgraditi i radi propagiranja njegovog dela i njegovih izuma jer se u široj svetskoj javnosti ipak nedovoljno zna a neki njegovi izumi i radovi se i danas prepisuju drugima i to iz svakojakih razloga. On nema kao neki naučnici u svetu poznatu kompaniju koja bi stalno propagirala njegovo delo. Trebalo bi ga izgraditi kao stalni podsetnik koji ce podsećcivati na njegovo delo ali i radi propagiranja nauke na ovim prostorima kao osnov svake napredne države.

Tesla je sa tornjem imao ideje kojima je gledao daleko u budućnost pa tako on predstavlja njegove velike vizionarske ideje sto govori o samom naučniku na najnapredniji nacin. I danas posle toliko vremena kada se o tehnici zna neuporedljivo vise nego u njegovom vremenu očarani smo mnogim njegovim izumima a mnogi njegovi radovi i ideje su neshvatljive za mnoge sadašnje velike svetske institute koji raspolažu najsavremenijom tehnikom, velikom kolicinom novca i ogromnim znanjem. I zato se postavlja pitanje šta bi sve jos uradio da je imao razumevanje toga vremena ali i novca.

I možda nije najbitnije pitanje da li i zašto treba izgraditi toranj jer odgovor je jasan već dali ce Bog ikada vise ovako brojčano malom narodu i na tehnološki slabom nivou razvoja podariti tako genijalni um ili približno sličan njegovom. Jednom smo imali sreće, a možda bi drugi put trebalo stvoriti uslove i pitanje je da li bi se dogodilo da bi morao i on da ode u svet.

Ali na ovim prostorima su daleko značajnije i u prvom planu neke druge teme mada svet krupnim koracima i velikom brzinom u svim oblastima ide napred i nikoga ne čeka što u našem slučaju može da znači dalje zaostajanje. Govori se kako je Srbija u prošlosti previše izgubila vreme i zato na prvom mestu treba da bude dobra ideja koja govori zašto i kako treba nešto uraditi. U naprednom svetu dobra ideja je osnovni pokretač svega i veoma je cenjena.

Oduživanjem Nikoli Tesli na dostojan način bio bi znak mnogim nasim stucnjacima, koji razmišljaju da odu u inostranstvu da odustanu od toga jer se nešto značajnije menja na tu temu kada se država konačno kao što je i red prvo odužuje najvecem među njima i time nagoveštava da ce doći bolje vreme i za sadašnje naše stručnjake. Toranj je bio izgrađen pre vise od jednog veka i trebao je da bude prva Svetska radio stanica ali i da mu posluži za druge namene.

Tesla je planirao da izgradi tri takva tornja na različite delove planete kako bi zaokružio proces. I ako sada ne postoji on ima svoju tradiciju. Stariji je od nekih sada svetskih prepoznatljivih građevina a pored toga ima i svoju veliku priču što je još jedan plus. Znamo koliko je njemu značio toranj na Long Ajlendu i kako je teško primio vest kada su ga srušili ali on bi mogao biti ponovo izgrađen kao neke građevine koje su tokom svoje istorije iz nekog razloga srušene pa ponovo izgrađene.

Toranj se ne bi gradio da bi dominirao svojom visinom i izgledom jer visok je svega 57 metara, niti bi se trkao sa postojećim koji su premašili osamsto metara a trka se i dalje nastavlja ali bi zbog svoje posebnosti bio prepoznatljiv u svetu. Primera radi Toranj u Pizi je visok svega 55 metara ali je zbog svoje posebnosti koja je poznata kao naginjanje postao prava svetska turistička atrakcija a njegovu popularnost ne ugrožava ni to što su ga mnogi tornjevi za mnogo puta premašili u visini.

Izgradnom Teslinog tornja sigurno bi se stvorio prepoznatljiv turistički imidž i zaštitni znak Srbije u svetu što je izuzetno bitno ali bi se i dopunila turistička ponuda države. Možda je pitanje zašto do sada nije izgrađen jer bi sigurno izborio mesto na svetskoj turističkoj mapi gde je velika konkurencija i gde svetski turista bira gde ce da potroši svoj novac. U nekim zemljama se uveliko stvaraju planovi za izgradnju građevina koje kostaju po nekoliko milijardi dolara i evra i koje ce zaseniti sve postojece i zbog pomenutog ne bi trebalo više čekati da prolazi vreme koje bi umanjilo vrednost Teslinog tornja, kao gradevinu sa turističkim predznakom već ga izgraditi na vreme i zauzeti poziciju na svetskoj mapi najpoznatijih građevina. Zahvaljujuci njemu i mi možemo da imamo svetsku prepoznatljivu građevinu i to za simboličnu svotu novca.

Tesla je naše veliko blago koje nije ni razmatrano da zaslužuje pomenutu pažnju ali bi moglo da bude od velike koristi uz mala ulaganja i sigurno ne bi bio promasena investicija već dobit a služio bi i na ponos. Oni koji poznaju Teslino delo znaju koliko je njemu značio njegov toranj. Da je Tesla sada ziv i da treba sada da poseti Srbiju jos na aerodromu bi ga docekali najviši zvaničnici države i najviđenije licnosti, priredili bi mu raznorazne prijeme i pale bi velike reči divljenja kako bi mu iskazali svoje poštovanje za sve što je učinio a u medijima bi to bila udarna vest praćena ogromnim publicitetom. Ali sada kada nije među nama možda bi isti trebalo nešto da urade da se pokrene izgradnja njegovog centra. Toranj bi bio poznat u svetu iz mnogo razloga ali i zato što je podignut u čast jednom genijalnom naučniku.

U događajima oko raspada Jugoslavije u svetskim medijima je više od jedne decenije stvarana loša slika o Srbiji i trebaće mnogo vremena, rada ali i dela da bi slika o tome počela značajnije da se menja na bolje. Izgradnja tornja i prica o doprinosu naseg sunarodnika svetskom napretku i čitavoj civilizaciji sigurno bi pomogao i izuzetno mnogo značio. Jer mnogo je bolje da kada se u svetu spomene Srbija da im prva pomisao i asocijacija bude velikan Svetske nauke i njegov toranj nego događaji oko raspada Jugoslavije. I mozda ova tema nije za običnog građanina vec za državu i njene visoke funkcionere koji su u mogućnosti da doprinesu pokretanju ovog projekta.

Корисников грб
gresnica
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 3822
Придружен: 30 Окт 2007, 22:23
Место: cekam otacastva
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод gresnica » 26 Мар 2010, 17:22

Država možda ne zeli da izdvoji ni delić potrebnog novca za ovakave i slične ideje i okrenuta je rešavanju dnevno politickih problema ali novac ne treba da bude glavni protiv argument i opravdanje jer država bi mogla da ima ulogu pokretača projekta, organizatora da pomaže u tome, jer ipak poseduje novac, svoje medije, organizaciske sposobnosti, uticaj na društveni život a ima i ljude koji su plaćeni da stvaraju projekte kojima će se ići napred. Sigurno bi se javili donatori iz zemlje i sveta koji bi pomogli da se ponovo izradi njegov toranj, jer Tesla je bio svetski naučnik i ima poštovaoce širom planete.

U Srbiji se uporno govori da i mi pripadamo Evropskoj naprednoj porodici naroda ma koliko da smo trenutno u problemima raznih vrsta ali u svetu sa rezervom prihvataju to pa bi ih izgrađeni toranj stalno podsecivao na Teslin doprinos čovecanstvu što bi mozda pomoglo da konačno promene mišljenje. naučno delo Nikole Tesle je ogromno, ima preko 700 patenata i veliki broj naučnih radova.

Motor sa obrtnim magnetnim poljem smatra se jednim od deset najvećih otkrića u svetu. Njime je omogucio korisćenje naizmenične struje i to je epohalno otkrice. Njegov polifazni sistem sa 40 patenata motora generatora za proizvodnju prenos i prijem električne energije promenio je covecanstvo.

Pronasao je struje visokih frekfencija i rezenontni transformator ili kako je nazvan Teslin kalem.Stvorio je napone od fantasticnih 12 miliona volti i munje duzine preko 40 metara.Tesla je prvo ljudsko bice koje je stvorilo munje i gromove. Izumeo je neonsko osvetljenje, nije ga patentirao niti je imao finansijske koristi od toga a na njegovu upotrebu se cekalo pola veka. Tesla ide daleko ispred i daje nacrt kosmickog broda na elektricni pogon. Proizveo je iks zrake i u potpunosti razvija tehnologiju ali je nije patentirao.O ovome drzi javna predavanja i ovu njegovu tehniku iskoristio je Rengen. Patentirao je aparat za proizvodnju ozona. Konstruisao je elektricni automobil ugradivsi svoj elektricni motor u njega. Prijavljuje patent daljinskog upravljanja bezicnim putem radio signalima. Njegov sistem za slanje i prijem bezicnim putem poruka muzike, govora i slike danas se upotrebljava u mnogim oblastima. Njegov pronalazak je i Radio sa patentima iz 1897 godine, ali se njime posluzio Markoni. Tesli mozemo da zahvalimo za robotiku i automatiku. Razvio je i koncept vozova na elektricni pogon koji bi na odgovarajucim sinama isao preko 300 km na cas.
Stvorio je uređaj pomocu kojeg se moze iskoristiti toplota sunca za stvaranje energije na zemlji. Sa elektromehanickim vibratorom je izazvao zemljotres u Njujorku, a sa istim principom je govorio da moze da prepolovi zemlju na pola. Slao je signale kroz zemlju od jednog dela planete do drugog i ustanovio je novu naučnu disciplinu telegeodinamiku,koja se koristi za otkrivanje novih rudnih bogatstva, nafte i drugo. Signale je slao i u svemir, ali je i na svom prijemniku na zemlji primao signale iz svemira. Uspesno izvodi eksperimentne sa bezicnim prenosom energijom na manje daljine.

Njegovi radovi su povezani i sa mogucnoscu da covek kontrolise i utice na vremenske prilike na planeti. U svojim eksperimentima dokazao je da postoje brzine koje su mnogo vece od brzine svetlosti.
1909 -te godine opisao je aeromobil auto na reaktivni pogon. Sa patentima iz 1903- e godine daje pionirski doprinos u razvoju kompijuterske tehnologije. 1911-e godine prijavljuje patent turbine bez lopatice. 1920-e godine prijavljuje patent aviona koji moze vertikalno da poleti odnosno uspravno. I radar je Teslin izum mada u startu nije prihvacen ali kada je posle mnogo godina primenjen prepisan je drugome. Teslin izum između ostalog je i bezpilotna letelica.

Njegova teorija je da vakum poseduje veliku kolicinu energije koja moze da se iskoristi i dodaje da u kosmosu postoje velike kolicine vakuma sto je neiscrpan izvor energije. Tesla je svojim patentima dao veliki doprinos nastanku televizije. Radio je i sa fuzijom kojom moze da se dobije ogromna kolicina energije, fuzija je spajanje atoma i suprotna je od fizije. Govorio je da prakticno ne postoje poteskoce da se osvetli planeta. Nebo bi svetlelo i bio bi dan 24 casa i delimicno opisuje kako. Genijalnom pronalazacu mozemo da zahvalimo i za pionirski doprinos u razvoju laserske tehnologije. Njegov je pronalazak i uređaj za startovanju motora. Teslini izumi su između ostalog i kontrolne lampice, mikro talasi, oscilatori za lecenje visoko frekfentnim strujama, skalarni talasi koji su u vezi sa cetvrtom dimenzijom i prevazilaze sva dosadasnja razmisljanja. Njegova tehnologija se koristi i za upravljanje svemirskim letelicama. Predlagao je i proizvodnju automobila na vestacku intelegenciju, ali i masinu koja menja coveka u ratu takozvani automaton. Tajni radovi na dva nova super oruzja Zraci smrti i Neprobojni stit su i danas tajna za svetsku nauku.

Nas naučnik ima i svoju jedinicu koja je dobila ime po njemu u znak zahvalnosti za doprinos covecanstva. Bio je izuzetan matematicar, imao je fenomenalno fotografsko pamcenje, govorio je vise stranih jezika i izuzetno mnogo je citao knjiga iz raznih oblasti. Pronasao je nacin da spava samo cetiri sati dnevno kako bi imao vise vremena za rad. Govorio je da je uspeo da razvije sistem razmisljanja koji mu omogucava da sve svoje pronalaske razvija u mislima do savrsenstva. Imao je natprosecno dobra cula vida i sluha mogao je da cuje grmljavinu na daljini od 550 milja.

U veoma bitnom periodu njegovog naučnog rada neko mu potpaljuje labaratoriju i celokupna je izgorela. To je dovelo do kasnjenja sa mnogim njegovim patentima a neki drugi su iskoristili to na razne nacine. Imao je stahovito puno ideja i zato je uvek radio istovremeno na vise izuma. Zahvaljujuci svojim izumima mogao je da stekne ogromno bogatsvo ali novac mu je bio u drugom planu. Njegovi radovi su bili interesantni mnogima pa i FBI –u koji ima dokumentaciju o Nikoli Tesli.

Rec Tesla je postala sinonim za genijalnost uma i Pronalazacki dar visokog ranga. Ogroman je i broj sadasnjih pronalazaka i proizvoda u svetu koji imaju po neki deo u sebi koji su Teslini izumi.
Međutim neki njegovi radovi su i sada zagonetka i ko zna koliko ce trebati vremena da budu upotrebljeni.

Nikola Tesla je genijalni pronalazac, elektroinzinjer, pocasni doktor nauka, vizionar, humanista i po mnogima najveci um koji je ziveo na planeti. Moze se dogoditi da i ova ideja ostane samo mrtvo slovo na papiru sto govori o nama i vremenu u kome zivimo a mozda ce se ipak pre ili kasnije zainteresovati licnosti od ugleda, uticaja ili finansijske moci koji ce pokrenuti projekat i doprineti realizaciji ove ideje. Time bi pokazali na delu koliko nam je stvarno stalo do Tesle a u suprotnom pravo je cudo neiskoristiti ubedljivo najcenjeniji nas brend u svetu. Mnogo je i drugih razloga zašto bi trebalo izgraditi njegov toranj i na kraju ne radi se o nekoj prevelikoj investiciji ali je pitanje ima li dobre volje kod onih koji bi trebalo i mogu da pokrenu projekat, mada je potpuno jasno da to zasluzuje Tesla ali i država zasluzuje da ima svetsku prepoznatljivu građevinu kao sto imaju mnoge druge države.

Sirom planete se grade mega strukture, gradevine koje kostaju po vise milijarde dolara I Teslin toranj je u odnosu njh kao igracka. A ono sto se planira da se gradi u blisku buducnost coveka ostavlja bez daha. Tu je oblakoder visok preko kilometar, zatim oblakoderi koji rotiraju ili nesto poput gradova koji su zatvoreng tipa.

U razgovorima sa cinovnicima iz kabineta visokih funkcionera na sve moje razloge zašto bi trebalo izgraditi Toranj pitao sam ih dali znaju da mi kazu postoji li bar jedan razlog zašto nebi trebalo izgraditi toranj. U tim trenucima odgovor nisam dobijao. Ocigledno je da nepostoji nijedanvaljn razlog protiv.

Sta bi država mogla da uradi. Mogla bi da osnuje odbor za izgradnju Teslinog centra I tornja. U odbor bi usli postovaoci Teslinog dela koji bi volunterski radili. Oni bi odlucivali o lokaciji, izgledu tornjna I centra, propagirali njegovu izgradnju, prikupljli dobrovoljne priloge I ostalo vezano za igradnju. Sve to bi bilo pod kontrolom države I značilo bi da ima njenu podrsku. država bi mogla da obezbedi zamljiste I da da simbolicnu svotu novca za pokretanje projekta. Time bi pokazala da stoji iza projekta I da ga podržava. Tako bi zvanicno bio pokrenut projekat sto bi nakraju dovelo do njegove izgradnje.

Корисников грб
gresnica
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 3822
Придружен: 30 Окт 2007, 22:23
Место: cekam otacastva
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод gresnica » 26 Мар 2010, 17:23

Ignorisanje mog dugogodisnjeg zalaganja da se na dostojan nacin Srbija oduzi nasem I svetskog geniju neomalovazavam se samo ja vec I delom Nikola Tesla ali se I Srbija uskracuje za lepu stvar. I umesto da krenu u realizaciju oni konstatuju da je ideja dobra sli nista se ne preduzima konkretno. Izgradnja njegovog tornja I centra je neminovnos I pitanje je vremena kada ce se to dogoditi ali kada bude bio izgraden postavice se pitanje zašto je trebalo toliko vremena da prode jer ce se videti šta se I koliko dobija za simbolicnu svotu novca. Od obicnog narod imam svakodnevnu podrsku I sa podsmehom gledaju na one koji projekat drze u fioke. Ko sto rekoh ovo nije tema za obicnog coveka kao sto sam ja koji ima sve probleme koje donosi zivot vec za visoke državne funkcionere koji su zaduzeni da realizuju ideje kojima se ide napred I koji imaju mogucnost za to.

Da se neradi o prevelikoj investiciji govori I to da Tesla nije bio bogat covek ali je uspeo da kupi zemljiste, da isfinansira gradnju tornja I labaratorije I da kupi I izradi veliki broj masina I aparata koje je ugradivao u toranj I obliznju labaratoriju. Onda ne treba uopste komentarisati dali je država u mogucnosti da to uradi.

znači da nemaju pravo da se izgovaraju da je novac glavni problem ili da ima problema u državi koje treba resavati. Novac moze da bude samo izgovor ali ne I opravdanje. U svim zemljma ima raznih problema ali oni necekaju da se oni rese jer ce naici I novi. Problema ce uvek biti I oni zato u svakom njihovom ministarstvu rade za šta su nadlezni. Kada bi napredne zemlje cekale da rese sve probleme nikada nebi radili na novim projektima vec u isto vreme resavaju tekuce probleme iz raznih oblasti a istovremeno se realizuju nove ideje.

Ovakav nas dugogodisnji nacin rad otvara mnoge teme a jedna je da mnogi strucnjaci iz raznih oblasti I ljudi od ideje dizu ruke od svega I napustaju svoju domovinu. Postavlj se pitanje kakvu buducnost ima nasa zemlja kada non stop odlaze najbolji I imali tome kraj.

Cekati da se rese svi problemi pa da se radi na novim projektima koji zavreduju paznju samo vodi zemlju u dalje zaostajanje. Nije ni fer da se godinama govori kako ima tekucih problema koji trebaju da se resavaju kada se spomene da za Teslu trebanesto konkretno da se uradi jer on nije izavao te tekuce probleme I nije kriv zbog toga a pored toga previse je doprineo za
Ugled nase zemlje u svetu.

Nazalost uvek je bilo nekog izgovora ekonomski problemi I ostalo kao sto je raspad države, ratovi, sankcije I sve tako redom. Ali koliko je bilo promasenih investicija I druga cuda koja su se događala I da je izdvojen samo delic novca toranj bi bio dosada izgrađen ali I pozlacen. Zelimo da nas postuje svet ali svet iskazuje svoje postovanje samo na osnovu dela a mi imamo to a nezelimo da ga upotrebimo.

Toranj I njegov centar bi sigurno bio uvrsten I u posete skolskih ekskurzija poput posete manastira I crkava. Teslin toranj I njegovo velicanstveno delo bi doprinelo da neko od dece zavoli nauku kada vidi kakva je cuda u nauci stvorio jedan covek I koliko je ucinio za napredak citave planete ali I koliku je slavu I postovanje stekao. Tako bi se pridobila talentovana deca za nauku koja bi kasnije postali veliki strucnjaci iz raznih oblasti. Jer jasno je da strucnjaci vuku zemlju napred njihovi pronalasci dovode do otvaranje novih radnih mesta konkurentnih proizvoda I tako država ima korist. Netrba napominjati da su sve razvijene zemlje napredne zahvaljujuci nauci I naprednoj tehnologiji. I zato nije ni cudo zašto toliko ulazu u nju u njenu propagandu u njen razvoj I zašto skupljaju strucnjake iz celog sveta. Dali je tako I kod nas ocigledno I nazalost ne.

Nema napredka bez jake tehnologije ali napredna tehnologija im omogucava I financisku moc, veliki ugled ali I uticaj u svetu I ostvarivanje njihovih državnih interesa.

Ovo moje dugogodisnje zalaganje preslo I nase granice i culo se u drugim zemljama a u razgovorima sa nima se oseca da im je zao sto Nikola Tesla nije bio njihov sunarodnik jer nebi zalili novca koliko bi ulozili da naprave oko toga veliku svetsku turisticku astrakciju a ujedno sa velikim ponosom naglase time koliko je doprineo za ljudski napredak.
Pored toga daodaju da je ovo simbolicno sto ja predlazem.

Reko sam im da jeste ovo simbolicno ali i to stoji u mesto I godinama se nerealizuje, nazalost mi ni simbolicnu svotu novca nezelimo da izdvojimo jer kao da nam sve to nije uopste bitno.

Bas zbog toga sam odbijao da dajem intervijuje nekim stranim tv stanicama I novinskim kucama jer im se svida ova ideja ali oni nerazumeju da se godinama ignorise I da godinama nema razumevanje da se nasa država oduzi svom velikanu na dostojan nacin znači ideju bi hvalili a o Srbiji bi pisali u losijem svetlu. A kako je u proslosti vise bilo govora u losem svetlu ja sam odustao jer zelim da se pise lepse o nama u svetu.

U ragovorima I sa nasim ljudima koji zive u drugim zemljama svhvatio sam da bi im bilo bi drago da tamo slusaju kako se prica lepse o državi iz koje su dosli I kojoj pripadaju I podržavaju moje zalaganje za izgradnju Teslinog tornja.

Ipak Tesla je velicina ….

Iz svega navedenog izgradnja Teslinog tornja značila bi pocast za naseg naučnika i doprinela velikom ugledu nase zemlje u svetu.http://www.youtube.com/watch?v=xHhfefYoIlc

Корисников грб
gresnica
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 3822
Придружен: 30 Окт 2007, 22:23
Место: cekam otacastva
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод gresnica » 14 Јул 2010, 19:59[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable