NISTA, bas nista nisu uradili povodom SKOLSKIH SIMPTOMA aneurizme aorte... (osim EKG snimka).
Zanimljivo (dakle uobicajeno?) je da nepruzanje strucne medicinske pomoci cak i opravdava njihov tadasnji medicinski direktor Kasim Muminhodzic recima: "Ne saljemo mi SVAKOGA na ultrazvuk"!!!?
Za ovih 11,5 godina promenila su se 3 direktora UKC-a Tuzla: Nedret Mujkanovic, Elmir Cickusic, Nesad Hotic... svi su se trudili SAKRITI od javnosti skandalozni promasaj u dijagnozi i pravi razlog Denisove smrti... cak i vrlo vazan nalaz njihove komisije koji je SUD trazio pismenim putem!
"Slavna" klinika...

A onda, kad procitam hvalospev doktorima ove klinike (uz inace cesta samohvalisanja) spopadne me muka i bes (i jos sto-sta)!
I mnogi novinari su poput njih pravi "profesionalci"...
Sta kaze Almasa:
"Ne treba nikoga cuditi priznanje koje je stiglo ovoj ustanovi, tacnije njenim ljekarima, koji su svojim radom, znanjem i odnosom prema pacijentima...
Uspjesi koje godinama postizu ljekari s klinika za kardiologiju i kardiohirurgiju, onkologiju, hematologiju i radioterapiju, neurologiju, oftalmologiju ili internisti, hirurzi koji se bave transplantacijom bubrega, jetre, plod su njihovog dugogodišnjeg rada i usavršavanja."
Eto Almasa MENE CUDI priznanje (i jos mnoge)!
Da, uspesi se oglasavaju na sva zvona, a neuspesi kriju kao "zmija noge" i to godinama i ORGANIZOVANO!

"Dnevni avaz", 26.01.2017.

Ima li u "Avazu" , osim o Klinickom centru u Sarajevu i Mostaru, ista o UKC-u Tuzla a da NIJE hvalospev?
Almasa Hadzic se ocito bori za bolji tretman (zlu ne trebalo?), zasto bi se zamerala domacoj bolnici UKC-u Tuzla i njenim doktorima pisuci o skandalima i zataskavanju tragicnih ishoda njihovih "profesionalnih" tretmana?
Zar je bas sve tako "bajno" Almasa? NE BIH REKLA! Samo JA znam nekoliko sramotnih promasaja diletanata ove "elitne" klinike... nazalost i svoju licnu tragediju koja jos nije dobila konacni sudski epilog.
No, TO ne zanima ovu tuzlansku dopisnicu "Avaza", kao ni njene kolege.
A secam se redovnih slika i clanaka u ovoj novini o kojekakvim krpama sa ljubavnim porukama obesenim na tuzlansku pasarelu – NE, nijednu nisu propustili zabeleziti! To je nivo "objektivnog" (a mozda i "istrazivackog") novinarstva zaista?!
Cudno je to - DVE godine uzastopno sam narucivala dzambo plakate u periodu od po MESEC dana (2007. i 2008.godine) i to na lokaciji najfrekventnijeg dela grada - ispred "Merkatora" .
Mislite li da je "Avaz" ma i "pisnuo"?
Mislite li da je dopisnike "Avaza" zainteresovao tekst na plakatu?
Ma NEEEE, nije to bila jedna od onih krpa na pasareli...
A ZNALI su oni odlicno o cemu se radi (iz drugih medija, iz objava u njihovoj novini!) ali... procena je bila: bolje se ne oglasavati, ne zamerati "zlu ne trebalo", zar ne Almasa profesionalko (i kompanijo)?!
nevenkagaragic пише:...
Dzambo plakat, mesec dana od 16.08.2007. godine sa latinskom poslovicom :
"ERRARE HUMANUM EST, SED IN ERRORE PERSEVERARE DEMENTIS"
"GREŠITI JE LJUDSKI, ALI U GREŠKAMA USTRAJATI OBELEŽJE JE LUDAKA"
Dzambo plakat, mesec dana od 16.08.2008. godine :
...
Jedan komentar sa sarajevo-x.com :
Postao/la uvjek dobar gost dana 18/08/2008 15:51
"... Tuzla ni glas da pusti...
Tuga golema"
Ne sporim sposobnost tuzlanskih kardiologa, jos iz vremena sjajnog i poznatog kardiovaskularnog hirurga Bozine Radevica...
Ipak, NIJE sve tako sjajno kako se u javnosti predstavlja (pogotovo kad se samohvalisu)!
UKC Tuzla vrvi od diletanata u belom: sujetnih, oholih i bahatih neznalica koji nisu ni pomislili pozvati KARDIOLOGA da pregleda tesko bolesnog mladica sa skolskim simptomima aneurizme (sto sam kasnije saznala)!
Mom sinu je USKRACENA POMOC KARDIOLOGA - zasto? Zbog sujetno bolesnih diletanata!
Dzaba vam sjajna "zrna zita" u "kukolju" koji je preuzeo UKC Tuzla... izgleda da ih je sve vise.
Valja OCISTITI UKC Tuzla! Izbaciti kukolj!