Zdrav covek

Уредници: nevenkagaragic, Moderatori

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Корисников грб
Zockey
~ clan ~
~ clan ~
Поруке: 91
Придружен: 09 Дец 2009, 11:57
Место: Paraćin
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Zdrav covek

Порукаод Zockey » 10 Дец 2009, 16:23

Zdravlje coveka zavisi od mnogo faktora kao i sto sami znate a da li znate da je osnova zdravlja nasa energetska struktura, pravilan rad cakri, energetskih centara u nama i zdrave aure.
Sada mnogi kazu da je to glupost i da ono sto se ne vidi ne moze se ni leciti.
Mi svoje cakre ne vidimo ali ih osecamo, kada nas boli stomak ta cakra je blokirana i crevni sistem ne radi dobro i slicno, kada smo nervozni mozda nas bole grudi ili zeludac.
Ako je covek depresivan, nervozan, uplasen... aura nam slabi i prave se pukotine kroz koje ulaze svakojake negativne energije.
Mozda ovde i nije mesto ali evo za pocetak malo o cakrama i auri:


Čakre – energetski centri

Savremena nauka i industrija stvorili su situaciju u kojoj smo izguboli kontakt sa suptilnim zakonima prirode, koji itekako utiču na funkcionisanje našeg tela. Ne poznavanje funkcija naših glavnih energetskih centara, u telu može izazvati veliki broj problema, kako psihičke, tako i fizičke prirode. Poznavanje njihovih funkcija je izuzetno važno, da bi se osoba razvila kao zdrava, i psihički stabilna ličnost.
Nešto što je zapadnom svetu do skoro bilo nepoznato, a i danas je mnogoma, jeste nauka o čakrama. Za njih ne postiji nikakav zvaničan prevod, a nešto najbliže što bi nam opisivalo njihovu funkciju jeste "energetski centri" Oni se u zapadnoj medicini poklapaju sa žlezdama, što je njihova gruba manifestacija. Na primer, Vissuda čakra koja se nalazi u vratu, u direktnoj je vezi sa štitastom žlezdom, pa poremećeni rad ove čakre videće se upravo preko ove žlezde, jer će ona isprovocirati neke zdravstvene probleme. (teško disanje, gušenje, razdražljivost, hormonalni poremećaji)
Svaka čakra radi na određenoj frekvenciji u određenom tonalitetu boja po specifičnim zakonitostima. Kada dođe do blokade ili do neravnomernog protoka energije kroz njih, u životu ćemo to osetiti na mnoge načine, od psihičkih neraspoloženja, depresija, povučenosti, strahova, fobija, do fizičkih bolesti. Zbog toga je izuzetno važno da se svako upozna makar sa osnovama ovog drevnog znanja, kako bi poboljšao kvalitet života, u svakom smislu.
Pravilan rad čakri daje odlično zdravlje, razvija kreativnost, maštu, osobu čini raspoloženom i zadovoljnom. Najbitnije od svega je da se njihovnim pravilnim radom svest uzdiže na jedan viši duhovni nivo, što je u suštini jedini smisao života. Iako čakri ima i do nekoliko hiljada, navešćemo samo one najbitnije, kako bi svako stekao bar utisak, o čemu se tu radii.

Prva čakra o kojoj ćemo diskutovati, na sanskritu se zove muladhara, a nalazi se izmeću genitalija i anusa. Ona je povezana sa bazičnim životnim energijama, a takođe i sa adrenalinom. Konroliše sve važne životne reakcije.
Prilikom opasnosti lučenje adrenalina se povećava, i tako uzrokuje povećanje hormona koji stimulišu simpatički nervni sistem. Time se povećavaju snaga i refleksi. Kada je svest samo na nivou prve čakre, razmišljanje se svodi samo na instikt za preživljavanjem. Hrana, odmor, i vršenje nužde, i potreba za zaštitom su primarne funkcije ovog centra.
Zato je važno da se deca u tom uzrastu osećaju zaštićeno i sigurno. U suprotnom, čakra se može zatvoriti, i primarno ih zeštititi od straha nesigurnosti. Međutim problem je što kada se zatvori, ona ima tendenciju da takva i ostane.
Takve osobe zbog blokirane energije u ovoj čakri, razvijaju negativan stav prema životu, sabijaju energiju unutra, postaju sebični i agresivni.

Druga čakra koja se zove svadisthana, nalazi se neposredni iznad genitalija. Ona vlada zadovoljstvom i čulnim iskustvom. Na zapadu poznata je kao seks čakra, a između ostalog povezana je sa proizvodnjom seksualnih hormona.
Ona deca koja u ranom detinjstvu imaju dosta fizičkog kontakta sa roditeljima, posebno sa majkom, neće imati problema, makar što se prve čakre tiče. Sa druge strane deca koja su rasla u jednoj nezdravoj atmosferi, bez mnogo emocija i nežnosti, imaće problema sa ovom čakrom. Obično odu u jedan od dva ekstrema. Jedan je gađenje prema seksu, odnosno doživljavaju ga kao nešto odvratno i neprirodno. Zbog toga se osećaju izuzetno neprijatno, i obično zaziru od takvih iskustava. Drugi ekstrem je taj što preterano mogu potencirati seka, i smatrati da je to najvažnija stvar u životu. U prošlim životima ove osobe su mnogo više tražile nego što su davale. U detinjstvu su sigurno imale neko traumatično iskustvo koje im je ovu čakru zatvorilo, i zbog toga kada odrastu imaju problema u odnosima sa ljudima. U njima postoji mržnja prema drugima, osećaju odbojnost prema ljudima, i vremenom se povlače u sebe.
Moraju se potruditi da više ugađaju drugima, i time će se i njihova lična situacija krenuti na bolje.

Treća čakra zove se manipura, i smeštene je iznad pupka, i kontroliše dotok energije, i sve unutrašnje organe ispod dijafragme. Od ove čakre zavisi kako će dete razviti želju za sticanjem snage i samokontroloe.
Ako se desi neki poremećaj ove čakre, razviće se izuzetno negativne karakteristike. Obično takve osobe nikada nisu zadovoljne svojom situacijom, i misle da bi trebalo da dobiju više zadovoljstva, tako što će ekspandiratu svoju snagu. Ako su u ranijim životima kontrolisali i donosili odluke umesto nekog drugog, i tako iskorištavati svoj položaj, u ovom životu će im ova čakra biti zatvorea, odnosno uznemirena.
Takva osoba se rađa u porodici gde im niko neda pravo glasa, gde ne mogu ispoljiti svoju prirodu, i nikada im se ne dopušta da koriste vlastitu inteligenciju, i da donose svoje odluke.
Takođe se može desiti da se rode u porodici gde nema nikakvog autoriteta ili kontrole. U takvim situacijama čakra se zatvara, a njene negativne posledice vidimo na sledeći način. Osoba postaje kukavica, misleći da nema nikakvu mogućnost kontrole u svom životu. Prepuštaju se stihiskim događajima. U drugom slučaju, pokušavaju iskoristiti svoju inteligenciju i uticaj, da neograničeno povećaju moć. Problem će početi da rešava kada bude zadovoljna sa svime što joj je pruženo u životu.

Četvrta čakra anahata nalazi se u predelu srca. Ljudi kod kojih su se roditelji razveli, ili sa njima imaju loše kontakte, uglavnom imaju poremećaje u ovoj čakri. Zbog lošeg odnosa među roditeljima, deca ne mogu imati pravilne uzore koje bi sledili, pa kasnije u svom životuni sami neće znati kako da ispravno deluju u vezi. Takođe neće znati šta treba da očekuju od svog partnera. Tako postaju nesigurni, zbunjeni i sumnjičavi.
U prošlim životima ovakve osobe su zanemarivale da drugima pruže naklonost, toplinu, i zaštitu. Slično se dešava sa poremećajem na drugoj čakri, s tim što je problem ovde mnogo suptilniji.Zbog negativne atmosfere u ranim godinama života, njihova se srčana čakra zatvara. Baš iz tog razloga moraju otvoriti svoje srce. Prvo trebaju razumeti svoje sopstvene osećaje, a onda trebaju naučiti komunicirati sa drugima.

Peta čakra zove se visudda i smeštena je na dnu vrata. Povezana je sa govorom, razmišljanjem, i komunikacijom. Deca koja su odrasla sa stavom da ne smeju imati svoje mišljenje, naićiće na mnoge poteškoće. Ako roditelji sa negativnim motivima prekoravaju dete, da ne treba ništa da misli, i da samo mora njih slušati, i da je njihovo mišljenje jedino ispravno, mogu dovesti do toga da se ova čakra zatvori. Ponekad se to može desiti i iz velike ljubavi majke prema detetu, kada mu ne dozvoljava da se osamostali, već ona sve radi za njega.
Kada se tako peta čakra zatvori, osobe ne govore ono što misle, ili razvijaju stav da ih svako mora slušati i prihvatiti njihova mišljenja. Važno je deci dozvoliti, pogotovo posle pete godine života da razvijaju vlastita mišljenja.

Šesta čakra nalazi se na sredini čela, negde malo iznad obrva, u blizini trećeg oka, i zove se ajna (adžna) čakra. Ona vlada glavom, očima i uopšte sa percepcijom. Na dubljem nivou ona je vezana za filozofiju i više principe življenja. Kad dece ona je povezana sa maštom i fantazijom. Ako im se nasilno nameće određeni pogled na život kao i objašnjenje vezano za njega, kod deteta će se blokirati mašta i fantazija i ova čakra će se zatvoriti.
Kada se to desi osoba ima problem da razume stvarnost oko sebe, jer je to usko povezano sa intuicijom i i samoispitivanjem, koje je u ovakvim slučajevima blikirano. Kada odraste imaće probleme sa dubljim i suptilnim spoznajama.
U jednom primeru dete daje ocu nacrtan cvet, i kaže mu da ga pomiriše. Ako otac odgovori da je to samo jedan običan papir, i da ga neće pomirisati, blokiraće njegovu imaginaciju i fantaziju. Time će izazvati probleme u njegovom kasnijem sazrevanju.
Zato se u takvim situacijama, moramo ponašati mnogo pristupačnije dečijem umu, kako se nebi dogašale slične stvari.


Čakre – energetski centri

Savremena nauka i industrija stvorili su situaciju u kojoj smo izguboli kontakt sa suptilnim zakonima prirode, koji itekako utiču na funkcionisanje našeg tela. Ne poznavanje funkcija naših glavnih energetskih centara, u telu može izazvati veliki broj problema, kako psihičke, tako i fizičke prirode. Poznavanje njihovih funkcija je izuzetno važno, da bi se osoba razvila kao zdrava, i psihički stabilna ličnost.
Nešto što je zapadnom svetu do skoro bilo nepoznato, a i danas je mnogoma, jeste nauka o čakrama. Za njih ne postiji nikakav zvaničan prevod, a nešto najbliže što bi nam opisivalo njihovu funkciju jeste "energetski centri" Oni se u zapadnoj medicini poklapaju sa žlezdama, što je njihova gruba manifestacija. Na primer, Vissuda čakra koja se nalazi u vratu, u direktnoj je vezi sa štitastom žlezdom, pa poremećeni rad ove čakre videće se upravo preko ove žlezde, jer će ona isprovocirati neke zdravstvene probleme. (teško disanje, gušenje, razdražljivost, hormonalni poremećaji)
Svaka čakra radi na određenoj frekvenciji u određenom tonalitetu boja po specifičnim zakonitostima. Kada dođe do blokade ili do neravnomernog protoka energije kroz njih, u životu ćemo to osetiti na mnoge načine, od psihičkih neraspoloženja, depresija, povučenosti, strahova, fobija, do fizičkih bolesti. Zbog toga je izuzetno važno da se svako upozna makar sa osnovama ovog drevnog znanja, kako bi poboljšao kvalitet života, u svakom smislu.
Pravilan rad čakri daje odlično zdravlje, razvija kreativnost, maštu, osobu čini raspoloženom i zadovoljnom. Najbitnije od svega je da se njihovnim pravilnim radom svest uzdiže na jedan viši duhovni nivo, što je u suštini jedini smisao života. Iako čakri ima i do nekoliko hiljada, navešćemo samo one najbitnije, kako bi svako stekao bar utisak, o čemu se tu radii.
Takođe se može desiti da se rode u porodici gde nema nikakvog autoriteta ili kontrole. U takvim situacijama čakra se zatvara, a njene negativne posledice vidimo na sledeći način. Osoba postaje kukavica, misleći da nema nikakvu mogućnost kontrole u svom životu. Prepuštaju se stihiskim događajima. U drugom slučaju, pokušavaju iskoristiti svoju inteligenciju i uticaj, da neograničeno povećaju moć. Problem će početi da rešava kada bude zadovoljna sa svime što joj je pruženo u životu.

Četvrta čakra anahata nalazi se u predelu srca. Ljudi kod kojih su se roditelji razveli, ili sa njima imaju loše kontakte, uglavnom imaju poremećaje u ovoj čakri. Zbog lošeg odnosa među roditeljima, deca ne mogu imati pravilne uzore koje bi sledili, pa kasnije u svom životuni sami neće znati kako da ispravno deluju u vezi. Takođe neće znati šta treba da očekuju od svog partnera. Tako postaju nesigurni, zbunjeni i sumnjičavi.
U prošlim životima ovakve osobe su zanemarivale da drugima pruže naklonost, toplinu, i zaštitu. Slično se dešava sa poremećajem na drugoj čakri, s tim što je problem ovde mnogo suptilniji.Zbog negativne atmosfere u ranim godinama života, njihova se srčana čakra zatvara. Baš iz tog razloga moraju otvoriti svoje srce. Prvo trebaju razumeti svoje sopstvene osećaje, a onda trebaju naučiti komunicirati sa drugima.
Druga čakra koja se zove svadisthana, nalazi se neposredni iznad genitalija. Ona vlada zadovoljstvom i čulnim iskustvom. Na zapadu poznata je kao seks čakra, a između ostalog povezana je sa proizvodnjom seksualnih hormona.
Ona deca koja u ranom detinjstvu imaju dosta fizičkog kontakta sa roditeljima, posebno sa majkom, neće imati problema, makar što se prve čakre tiče. Sa druge strane deca koja su rasla u jednoj nezdravoj atmosferi, bez mnogo emocija i nežnosti, imaće problema sa ovom čakrom. Obično odu u jedan od dva ekstrema. Jedan je gađenje prema seksu, odnosno doživljavaju ga kao nešto odvratno i neprirodno. Zbog toga se osećaju izuzetno neprijatno, i obično zaziru od takvih iskustava. Drugi ekstrem je taj što preterano mogu potencirati seka, i smatrati da je to najvažnija stvar u životu. U prošlim životima ove osobe su mnogo više tražile nego što su davale. U detinjstvu su sigurno imale neko traumatično iskustvo koje im je ovu čakru zatvorilo, i zbog toga kada odrastu imaju problema u odnosima sa ljudima. U njima postoji mržnja prema drugima, osećaju odbojnost prema ljudima, i vremenom se povlače u sebe.
Moraju se potruditi da više ugađaju drugima, i time će se i njihova lična situacija krenuti na bolje.

Treća čakra zove se manipura, i smeštene je iznad pupka, i kontroliše dotok energije, i sve unutrašnje organe ispod dijafragme. Od ove čakre zavisi kako će dete razviti želju za sticanjem snage i samokontroloe.
Ako se desi neki poremećaj ove čakre, razviće se izuzetno negativne karakteristike. Obično takve osobe nikada nisu zadovoljne svojom situacijom, i misle da bi trebalo da dobiju više zadovoljstva, tako što će ekspandiratu svoju snagu. Ako su u ranijim životima kontrolisali i donosili odluke umesto nekog drugog, i tako iskorištavati svoj položaj, u ovom životu će im ova čakra biti zatvorea, odnosno uznemirena.
Takva osoba se rađa u porodici gde im niko neda pravo glasa, gde ne mogu ispoljiti svoju prirodu, i nikada im se ne dopušta da koriste vlastitu inteligenciju, i da donose svoje odluke.
Prva čakra o kojoj ćemo diskutovati, na sanskritu se zove muladhara, a nalazi se izmeću genitalija i anusa. Ona je povezana sa bazičnim životnim energijama, a takođe i sa adrenalinom. Konroliše sve važne životne reakcije.
Prilikom opasnosti lučenje adrenalina se povećava, i tako uzrokuje povećanje hormona koji stimulišu simpatički nervni sistem. Time se povećavaju snaga i refleksi. Kada je svest samo na nivou prve čakre, razmišljanje se svodi samo na instikt za preživljavanjem. Hrana, odmor, i vršenje nužde, i potreba za zaštitom su primarne funkcije ovog centra.
Zato je važno da se deca u tom uzrastu osećaju zaštićeno i sigurno. U suprotnom, čakra se može zatvoriti, i primarno ih zeštititi od straha nesigurnosti. Međutim problem je što kada se zatvori, ona ima tendenciju da takva i ostane.
Takve osobe zbog blokirane energije u ovoj čakri, razvijaju negativan stav prema životu, sabijaju energiju unutra, postaju sebični i agresivni.
Peta čakra zove se visudda i smeštena je na dnu vrata. Povezana je sa govorom, razmišljanjem, i komunikacijom. Deca koja su odrasla sa stavom da ne smeju imati svoje mišljenje, naićiće na mnoge poteškoće. Ako roditelji sa negativnim motivima prekoravaju dete, da ne treba ništa da misli, i da samo mora njih slušati, i da je njihovo mišljenje jedino ispravno, mogu dovesti do toga da se ova čakra zatvori. Ponekad se to može desiti i iz velike ljubavi majke prema detetu, kada mu ne dozvoljava da se osamostali, već ona sve radi za njega.
Kada se tako peta čakra zatvori, osobe ne govore ono što misle, ili razvijaju stav da ih svako mora slušati i prihvatiti njihova mišljenja. Važno je deci dozvoliti, pogotovo posle pete godine života da razvijaju vlastita mišljenja.
Na samom vrhu glave nalazi se sahasrara čakra. Ona ne deluje samostalno, već zavisi od rada drugih čakri u telu. Ona je povezana sa duhovnim životom, samospoznajom, samilošću, i transcedencijom.
Da bi njena energija bila aktivirana, morali bi smo biti na visokom duhovnom nivou. Njeno delovanje možemo videti kod raznih jogija, svetaca, monaha, filozofa. Da bi smo privukli Boga u naše srce, prvo moramo voleti ljude, a upravo ova čakra povezana je sa najuzvišenijom i večnom ljlubavlju prema stvoritelju. One osobe koje prilikom napuštanja tela izašu na ovu čakru, doživljavaju prosvetljenje, i više se ne moraju roditi u materijalnom svetu, već dostižu svoje večno prebivalište.


Izuzetno je važno da shvatimo koliko je duhovni napredak bitan za sve nas. Na tom višem nivou postojanja, sve možemo bolje i razumnije sagledati. Na primer što se zdravlja tiče, hronični problemi sa grlom ili štitaštom žlezdom, u direktnoj su vezi sa poremećajem visudda čakre.

Zatvorenost pojedinih čakri može izazvati telesne i psihičke probleme raznih vrsta. Međutim, pravi problem može biti neki događaj u ranom detinjstvu, koji je kasnije blokirao rad određene čakre. Trebamo promeniti način života, počev od razumevanja nas samih, a onda i svega što nas okružuje. .
Usklađivanje rada čakri može biti uravnoteženo raznim tretmanima. Kristaloterapija, mirisi, i telesne vežbe, reiki, meditacija, bioenergija, su odličan način da dovedemo u balans naše energetske centre.


СликаSa hrvatskog sajta:
Što sami možemo učiniti:
Pročistite voće i povrće od pesticida i drugih otrova.
Također se preporučuje nositi odjeću u boji te čakre i jesti hranu koja je također te boje.

Ako imamo poteškoća s korijenskom čakrom, koja je crvene boje, treba jesti hranu crvene boje: ciklu, ribizl, trešnje, rotkvice, rajčice.

Isto vrijedi i za sve ostale čakre osim za šestu, kojoj odgovara sve povrće, voće i tekućina (voda,
čajevi) i sedmu koja se hrani putem disanja.


Američki liječnik, dr. Gabriel Cousens, za usklađivanje djelovanja čakri (također i svakodnevnog djelovanja) preporučuje vegeterijansku dijetu u duginim bojama. Hrana specifi čne boje osigurava energiju i ravnotežu energetskih središta, te čisti, izgrađuje i liječi žlijezde, organe i živčane centre, koji su povezani s energetskim centrima odgovarajuće im boje.

Dr. Cousens predlaže da ujutro unesemo energiju u prve tri čakre time što ćemo jesti hranu crvene, narandžaste i žute boje.

Oko podneva trebalo bi potaknuti srednje čakre jedenjem zlatno-žute, zelene i svjetlo plave boje,.

Dok navečer treba jesti hranu plave, ljubičaste i zlatne boje, s time da zlatna boja vrijedi kao posebna dopuna ljubičastoj.

Aura

Aura je visedimenzionalni pulsirajuci energetski omotac koji okruzuje ljudsko telo.
Preko aure energetski komuniciramo sa drugim energijama.
Ona oslikava osecaje, covekove vrednosti i karakterne osobine, kao sto je
i pokazatelj covekovog duhovnog i fizickog zdravlja.
Osim, obojene svetlosti, poseduje velicinu, oblik, gustocu i zvuk.
Boja aure, koja je najvazniji aspekt aure, je rasporedjena u tri nivoa.
Vecina normalno zdravih ljudi ima auru podjednako debelu oko celog tela.
Ako je osoba bolesna na tom delu tela aura je znatno tanja zavisno od tezine bolesti koju osoba ima.
Tokom zivota menjamo boju svoje aure. Osobe koje su se prosvetlile imaju belu boju aure te su zato svi sveti ljudi naslikani sa belom, srebrnom ili zlatnom aurom oko glave ili sveukupne figure
Kakva ce nam biti aura utice nasa okolina, stvarni svet, nacin razmizljanja, osecaji, drustveni zivot, materijalna situacija u kojoj se nalazimo, zanimanje koje smo odobrali, moralni, eticki i verski stavovi.

Aura je elektromagnetsko energetsko polje koje okružuje sva bica. Sastoji se od sedam slojeva auricnih tela. Boje i obrasci unutar tog energetskog polja cine neku vrstu otiska ljudske duše, skicu licnog potencijala. Svaka boja aure podrazumeva specificne obrasce ponašanja koji se razlikuju od ponašanja ostalih boja, medjutim nema dobrih i loših boja. Svaka boja spektra licnosti ima svoje jake i slabe strane.

Aura je jajoliki svetleci oblak pulsirajuce energije koja okružuje telo coveka. Sastoji se od slojeve obojene svetlosti koje slede oblik tela. Jasne i blistave boje odražavaju dobro fizicko, duhovno i emotivno zdravlje, a gnev, potištenost i samosažaljenje zamucuju boje.

Aura je višedimenzionalna i poseduje:
VELICINU koja govori o duhovnoj, mentalnoj i emotivnoj ispunjenosti.
OBLIK koji govori o opstem zdravlju i otkriva koji su delovi tela izloženi napetosti.
GUSTOCU koja zavisi od rasporeda cestica svetla i sposobnosti iznalaženja rešenja problema.
OBRASCE koje emituje otkrivajuci opsti stav pojedinca prema životu.
ZVUK koji emituje zna biti kao visok piskutav ton.

Aura se sastoji od mnogo ovoja boje rasporedjenih u tri sloja:
ETERICKA AURA odražava cuvstveno i telesno zdravlje coveka i proteže se na udaljenosti 5-10 cm od fizickog tela.
MENTALNA AURA odražava mentalno stanje coveka i proteže se na udaljenosti 2,5 m od coveka.
SPIRITUALNA AURA odražava duhovno stanje coveka i proteže se na udaljenosti od oko 7,5 m od coveka.

ANALIZA AURE:
LEVA STRANA TELA: (uz levi deo tela)oznacava energiju koju primamo u naš život.
DESNA STRANA TELA: oznacava nedavnu prošlost i karakteristike koje izražavamo u ovom trenutku.
NEPOSREDNO IZNAD GLAVE : ovaj deo oznacava težnje, ciljeve, želje, stanje u kojem smo sada.
GRLO: pokazuje kako komuniciramo sa svojom okolinom i kako izražavamo kreativnost na svim nivoima.
SRCE: pokazuje kako postupamo sa svojim emocijama, sposobnost da volimo i na koji nacin doživljavamo i izražavamo najdublja osjecanja.

GLEDANJE AURE
· Zatvoriti oci, nekoliko puta duboko udahnuti.
· Fokusirati oci ni na što, malo na stranu i pola metra iza onoga što gledate.
· Koncentrirati se bez naprezanja i ne menjati fokus.
· Aura ce se pojaviti kao bleda mlecna svetlost oko onoga koga gledate.


Aura je oduvek poznata okultistima i vidovitim ljudima, no tek kada je Dr. Dzordz Kilner iz Londona prihvatio njeno postojanje i poceo sa eksperimentima kako bi je ucinio vidljivom za ljudsko oko (disciplinski filter), socivo premazano bojom katrana, ona je prihvacena kao realnosti i nauka.

Kako videti boju aure
Jedan od nacina je ; sednite na stolicu ispred ogledala i upalite svecu tacno ispred vaseg lica. Svecu postavite na dovoljnoj udaljenosti kako ne biste svojim disanjem remetili njen plamen.
Prvo je posmatrajte sa potpuno otvorenim ocima, tako da je sva vasa paznja usmerena na njen plamen.
Koncentrisite se na svetlost i osecajte kako se ona stapa sa prostorom oko vas. Osetit cete u jednom trenutku, kako je nastala cvrsta granica do kuda dopire svetlost svece. U tom trenutku pritvorite ocne kapke i dalje posmatrajte svecu.
Svetlost svece dobiva za vas jednu novu dimenziju i vi cete osetiti boje koje su sastavni dio svetlosti svece.
Na neki nacin svetlost svece ce se razliti u dugine boje.
Budite uporni. Ne zaboravite udaljiti svecu tako daleko, kako vas dah tj. vazduh koji izdisete, ne bi remetio mirno gorenje svece.
Zatvorite oci i odmorite se na trenutak.
Zatim osvetlite svoje lice ravnomerno kao da cete se sminkati.
Za ovo je potrebno oko 20 min. mira i opustenosti.
Prvo gledate sebe u ogledalu potpuno otvorenih ociju tj. potpuno otvorenog pogleda, pa nakon toga pritvorite oci i dalje posmatrajuci sebe ali sada dopustite svome pogledu mekocu i prodornost u isto vreme.
U jednom trenutku, videcete svetlu auru oko vase glave u ogledalu. Ta boja koju vidite, to je boja vase aure.
Sada kada ste otkrili svoju boju aure, mozete pokusati videti i boju aure vasih prijatelja.

Pregledom aure se može videti zdravstveno stanje osobe, jer je aura na obolelim mestima tamne ili izbledele mrlje, a boje u auri takodje govore o njenom trenutnom stanju.

Слика


I biljke imaju auru
СликаOtvaranje cakri i jacanje aure mozemo i sami uraditi samo ako se malo posvetimo svom zdravlju!


Zelim vam dobro zdravlje!
Mi nismo stvorili ovaj svet, mi smo samo deo njega. Sve što mu činimo, činimo to i sami sebi.

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable