Tko je najgore opisao seks?
Odgovor na to pitanje bit će objavljen danas u sklopu nagrade za najgori, najneukusniji i najmanje domišljat opis seksualnog čina u nekom književnom djelu
Uži izbor kandidata za nagradu Bad Sex in Fiction, koja se svake godine dodjeljuje u Londonu, čine glumac iz Harryja Pottera David Thelwlis s romanom 'The Late Hector Kipling', Jeanette Winterson sa 'The Stone Gods' i nedavno preminuli književnik Norman Mailer s djelom 'The Castle in the Forest'.
Prošlogodišnji dobitnik nagrade Iain Hollingshead ujedno je i najmlađi laureat, a nagradu je osvojio za opis seksa u romanu 'Twenty Something': 'Oh, Jack, stenjala je ona i pritisnula se uz mene svojim oblinama. Njezino se međunožje napinjalo prema ispupčenju na mojim hlačama dok je rukama gnječila moju bujnu kosu. Tražila je moj remen. I ja sam također stenjao, u iščekivanju…'
Ove godine se nagrada dodjeljuje 14. put, a osnovni joj je cilj ponukati autore da bolje promisle sljedeći put kad se upuštaju u opisivanje intime svojih junaka.
Nagrada se dodjeljuje doslovno za loš ulomak, jer u konkurenciju često ulaze djela koja su inače dobila dobre kritike. Tome u prilog govori i lista dosad nominiranih ili nagrađivanih, među kojima su Salman Rushdie, Gabriel Garcia Marquez te John Updike.
Uz proglašenje dobitnika ove književne 'zlatne maline', autor mora proživjeti i sramotu javnog čitanja nagrađenog ulomka. Najčešći interpreti su poznati glumci, koji dobitniku uručuju kipić žene ogrnute knjigom.
Dosadašnji dobitnici su redom: A. A. Gill, Sebastian Faulks i Tom Wolfe. Potonji je odbio osobno primiti ovu nagradu. Bio je nagrađen za ulomak koji u slobodnom prijevodu izgleda ovako:
'…prsti su posegnuli u gaćice, Hoyt je stenjao, stenjao, stenjao, stenjao dok je klizio, klizio, klizio, a prsti su milovali, milovali, milovali, milovali sve dok se nisu našli nadomak njenih stidnih dlačica… Što je to? – Njene gaćice bile su posve mokre, a prsti su već dohvatili vanjski rub dlačica i samo što nisu uronili u vlažni nered koji je čekao upravo… tu, tu…'
IGIDNA KNJIŽEVNOST
Уредник: Moderatori
- luna
- ~ administrator ~
- Поруке: 3837
- Придружен: 02 Јун 2005, 18:48
- Место: Dežela [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
IGIDNA KNJIŽEVNOST
.. ja malena, suknjica šarena,
vetar piri pa mi suknju širi ..

- luna
- ~ administrator ~
- Поруке: 3837
- Придружен: 02 Јун 2005, 18:48
- Место: Dežela [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Najlošiji u opisu seksa je Norman Mailer
Američki književnik Norman Mailer, koji je ovoga mjeseca preminuo u dobi od 84. godine, proglašen je ovogodišnjim dobitnikom nagrade Bad sex in Fiction koja se dodjeljuje za najgori opis seksa
'Usta su mu se nasapunala njenom životnom snagom, okrenuo se i prigrlio njeno lice strašću svojih usana i lica, spreman barem prodrijeti u nju s pohotnom snagom, ući u njenu pobožnost.'
Ovim je citatom Mailer, pjesnik, pisac, redatelj, s vremena na vrijeme i filmski glumac, 'potukao' svoje kolege književnike na četrnaestoj po redu dodjeli nagrade koju dodjeljuje Literary Review.
Citat je preuzet iz Mailerovog posljednjeg romana 'The Castle in the Forest' (Zamak u šumi), koji je objavljen ove godine.
Nagrada Bad sex in Fiction prvi puta se dodijelila posthumno. Svoju su odluku suci, kako prenosi AFP, komentirali riječima: 'Sigurni smo da bi Mailer nagradu prihvatio sa smislom za humor.'
Književnik koji je umro zbog zakazivanja bubrega za života je napisao više od 40 djela različitih stilova i tema, imao je iznimnu čast postati dobitnik Pulitzerove nagrade, i to dva puta.
Na ceremoniji dodjele nagrada u utorak je u Londonu bilo prisutno četiristotinjak ljudi.
Američki književnik Norman Mailer, koji je ovoga mjeseca preminuo u dobi od 84. godine, proglašen je ovogodišnjim dobitnikom nagrade Bad sex in Fiction koja se dodjeljuje za najgori opis seksa
'Usta su mu se nasapunala njenom životnom snagom, okrenuo se i prigrlio njeno lice strašću svojih usana i lica, spreman barem prodrijeti u nju s pohotnom snagom, ući u njenu pobožnost.'
Ovim je citatom Mailer, pjesnik, pisac, redatelj, s vremena na vrijeme i filmski glumac, 'potukao' svoje kolege književnike na četrnaestoj po redu dodjeli nagrade koju dodjeljuje Literary Review.
Citat je preuzet iz Mailerovog posljednjeg romana 'The Castle in the Forest' (Zamak u šumi), koji je objavljen ove godine.
Nagrada Bad sex in Fiction prvi puta se dodijelila posthumno. Svoju su odluku suci, kako prenosi AFP, komentirali riječima: 'Sigurni smo da bi Mailer nagradu prihvatio sa smislom za humor.'
Književnik koji je umro zbog zakazivanja bubrega za života je napisao više od 40 djela različitih stilova i tema, imao je iznimnu čast postati dobitnik Pulitzerove nagrade, i to dva puta.
Na ceremoniji dodjele nagrada u utorak je u Londonu bilo prisutno četiristotinjak ljudi.
.. ja malena, suknjica šarena,