Sesnaesti kongres saveza slavistickih drustava Srbije i Crne

Уредник: Moderatori

Корисников грб
Viktorija Vi
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 2963
Придружен: 09 Окт 2004, 10:20
Место: Beograd
Контакт:

Sesnaesti kongres saveza slavistickih drustava Srbije i Crne

Порукаод Viktorija Vi » 06 Окт 2005, 17:33

***
Od 6-8 oktobra odrzan je u Vrnjackoj Banji sesnaesti kongres Saveza slavistickih drustava Srbije i Crne Gore,
Prvoj plenarnoj sednici prethodila je uvodna rec predsednika Saveza slavistickih drustava SiCG, prof. dr Ljubomira Popovica, a zatim je prisutne slaviste, u ime MInistarstva prosvete pozdravila Bosiljka MIlic. Nakon nje, profesor Slobodan Z. Markovic je u ime Medjunarodnog slavistickog komiteta, ciji je osnivac 1929, godina bila nasa zemlja, pozdravio prisutne, a srdacnu dobrodoslicu pozeleo im je predstavnik grada domacina,
Na seminaru je govorio o aktiuelnim teorijsko-metodoloskim problemima u proucavanju srpskog i drugih slovenskih jezika, o savremenim pristupima proucavanju knjizevnosti, kao i o aktuelnim problemima u nastavi jezika i knjizevnosti u osnovnoj i srednjoj skoli i na univerzitetu.

Na prvoj plenarnoj sednici predavali su: profesori Ljubomir POpovic, Slobodan Z. Markovic, Bosiljka MIlic, Predrag Piper, Veljko Brboric i MIodrag JOvanovic.

Ucesnici kongresa mogu ucestvovati u radu sledecih sekcija: sekcija za srpski jezik,sekcija za knjizevnost,sekcija za nastavu srpskog jezika i knjizevnosti i sekcija za slovenske jezike i knjizevnost.

Tog dana u 21:00 odrzano je i knjizevno vece posveceno ovogodisnjem dobitniku Andriceve nagrade, prof. MIhajlu Panticu.
...