-Sta vas dovodi kod mene ,draga moja.-.??
..-Ima mnogo,..ali glavna stvar je dosada-.. ..oduvek.jos od malih nogu..i odmah da kazem ..ne radi se o dosadi koja se moze pobediti ...pobediti zabavom ..zadovoljstvima,.razgovorom..(sta onda trazim ovde..hm..)vec o sustinskoj dosadi...kada pred velicanstvenim pejzazom,manje-vise iznenada ,kod sebe ili kod drugih sve izgubi sadrzaj i smisao...Praznina je u meni i izvan mene ...Ceo svet je zapljusnust nistavnoscu..Dosada je vrtoglavica ,ali,mirna monotona vrtoglavica ....otkrovenje univerzalne beznacajnosti....to je uverenje uzdignuto do gluposti ili do uzvisene pronicljivosti ,da ne mogu i da ne treba nista da radim u ovom i u drugom svetu ..da na svetu nista ne postoji sto bi moglo da mi odgovara ili da me zadovolji...
danka-Hajmo..pricati,istinu Tanja-..Ovo sto ste upravo kazali..su reci Siorana..cuvenog filozofa ...reci, slicne..ne iste ..ali to je neka njegova prica-...koja se vama ocigledno svidja..hajde izadjite iz njegove koze..i navucite ponovo svoju kosulju ..pa da razgovaramo.....
-Ne kazem da mozda nemate isti problem..ali ...ovde nije pozeljno da obmanjujete(mada na pocetku ...svi to rade..)...A..niste se ni prestavili kako valja....a i cini mi se nemate nameru da to ucinite..-
Tanja-crveni ,(lazni stid...)vise osecaj nemoci..nemogucnosti da se suprostavi na nacin koji zeli..spustila glavu dole...place..ali od besa/''zali sama sebe'.znate-ja sam -''jako losa '',dize glavu i trazi oci..ne bi li iznedrila odobravanje i saosecanje ....-.stvari resavam u krevetu.-.Pocelo je tako sto sam mislila da cu resiti probleme zavlaceci se u njegov krevet..razume se povremeno..to je bilo sve sto sam dobijala...zelela sam vise...zelela sam ono sto sam davno zgubila..posto to nisam dobila..menjala sam partnere trazeci ..ono sto ''sam znala da niposto ne mogu dobiti''onaj koga sam zelela ,ogranicio je susrete i to je bila gotova stvar....
-Eto..moj nacin gledanja na stvari...Zivela sam intenzivno.ali nikako nisam mogla da se integrisem u zivot..-
-Mislim ,da ipak nemam neku izrazajnu bolest,jer bi me ona oslobodila..Uvek sam morala da zivim razdirana u sebi,jer nisam mogla da nadjem izlaz iz sebe ..Oduvek sam imala mracno shvatanje o zivotu iako sam gajila prema njemu veliku strast...toliko veliku da se pretvorila u negaciju zivota ,a ja nemam sredstava da zadovoljim svoje apetite prema njemu...
Mozda je trebalo da se opredelim za suicid,ali samoubistvo za mene nije negativna stvar..Naprotiv..Ideja samoubistva omogucavala mi je da podnosim zivot i da se osecam slobodnom..
Paradoks moje prirode je upravo to sto volim zivot,ali istovremeno su sve moje misli protiv zivota...
-Tanja,ovde cete stati-...-ovo nije vasa prica-..''ukrali ste tudje misli i razmisljanja''..bezanjem od sebe ,napravili ste prostor . drugima,mucenicima, da ''pobegnu u vas''..Ono sto je za mene bitno..je vasa destruktivna poruka i ponuda,poziv, da ucestvujem u vasim predstavama..A..vi ste ovde da ''konacno napustite tu pozornicu''..Samo,mislim da ovoga momenta, nemate snage za takve poteze.......
-Na kraju ..vi ste me obmanuli..ne znam sa kime sam razgovarala..sasvim ste otudjeni ,nepoznati...a gde je pravo vase ...to sada ne mogu da znam a i pitanje je da li cu ikako i ikada saznati...
dovidjenja...
-Za vas ne postoji nikakav izlaz ,jer nema nikakvog smisla da on postoji..Zivite u nekoj vrsti vecne sadasnjosti bez cilja ..a to nije tako jednostavno,kao sto se misli...
Ziveti bez cilja...mozda je to vasa poruka...
By Nut...