Kolumna Voje Radovanovica

Уредник: Moderatori

Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Kolumna Voje Radovanovica

Порукаод Mali Voja » 14 Окт 2007, 21:46


Корисников грб
Daca
~ moderator ~
~ moderator ~
Поруке: 6453
Придружен: 28 Апр 2007, 14:45
Место: Srbija
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

kolumna voje radovanovića

Порукаод Daca » 16 Окт 2007, 16:22

Uz svaki Srk za mene ideja za aforizam.Hvala Vojo,i samo tako.........

Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Порукаод Mali Voja » 29 Окт 2007, 20:48

DOK SRČEM PRVU JUTARNJU KAFU .....


Srk ...

Setih se jutros jednog dogadjaja iz prvog razreda osnovne škole.Negde na polovini trećeg časa, ustane moj školski drug Vlada sa podignuta dva prsta želeći nešto da kaže.Učiteljica,jedna divna gospodja i divna osoba, pomiluje ga po glavi i nežnim glasom mu kaže '' Hajde kaži Vlado šta si hteo, ali nemoj samo meni nego se obrati celom razredu da te čuju tvoji drugovi i drugarice.'' '' Drugarice učiteljice ( tako se tada govorilo, počeo je Vlada rečenicu sve cupkajući u mestu i gledajući u učiteljicu a obraćajući se svima nama ) ja moram da s...m!'''' Sedi dole !- jedva sam čuo učiteljicu od galame i smeha koji je nastao medju nama djacima – To nije lepo i kulturno da se tako kaže.Hajde Vojo ustani i reci kako je Vlada trebao da se izrazi '' – rekla je učiteljica i pokazla prstom na mene valjda zato što sam tada još bio kulturan.'' Trebao je da kaže da mora u WC '' – odgovorio sam ja ko zapeta puška. '' Tako je deco, Voja je u pravu.'' – govorila je nama ostalima koji smo se još uvek smejali učiteljica a onda se opet okrenula Vladi.'' Sad kad si čuo kako treba, hajde ponovi da to čuju i tvoji drugovi i drugarice.Njima se obrati nemoj meni.'' Vlada opet ustane, sve više cupkajući u mestu , pogleda nas i konačno kaže : '' Moram da idem u klozet.'' Smeh i vriska koji su tada nastali medju nama decom teško je opisati, ali sam jasno čuo učiteljicu koja je na Vladu vikala :'' Ne,ne,ne, trebao si reći, moram da idem u WC!'' ( Eh, sećam se da sam tada pomislio, lako ti je sada kada si od mene čula odgovor.)'' Hajde sad ponovi kako si trebao da kažeš! '' – bila je uporna učiteljica.Vlada je još jednom ustao ( ovaj put ne cupkajući ) i kod nas ostalih izmamio još jedan talas smeha sa svojim odgovorom '' Sad više nije ni važno! ''
P.S. Sem što sam tada shvatio da lepa reč i gvozdena vrata otvara, hteo bih još da dodam da je svaka sličnost ove afere mog druga Vlade sa aferama nekih drugih Vlada koje su u predhodnom periodu imala više puta situaciju '' Sad više nije ni važno '' slučajna ili namerna, u zavisnosti kako ste shvatili tekst.

Srk ...

Kad sam već kod WC – a hteo bih da naglasim, da nisam paničar samo sam oprezan. Od kako sam pročitao za onu Amerikanku što je u WC šolji, na svoje iznenadjenje ( a i njegovo ) ugledala pitona, ja sada tri puta proverim pa tek onda sednem. Mislim, nije to prijatno, da pogledam dole i medju nogama ugledam pitona.Nekako bih se osećao glupo. Pa da.

Srk ...

Ček da ja vidim šta piše u novinama .....
Srk ...

Kažu da će se u budućnosti ratovi voditi zbog vode ili zbog onih koji nas vode, sad ko će ga znati. Izvesno je samo to da su neki pušteni niz vodu, neke su preveli žedne preko '' vode – vode '', a za nekima će se tek povući voda. Kad pomislim na ove teće, podje mi voda na usta.

Srk ...

Pojedini analitičari smatraju da su pripadnici stečajne, drumske, carinske i ostalih mafija još jedan dokaz kako polako postajemo '' društvo zatvorenog tipa ''.

Srk ...

Kad sam kod njih, evo još jedne zanimljive vesti. Osobe sa kriminalnom prošlošću više neće moći da učestvuju na aukcijama. Ne znam zašto, ali imam neki osećaj ( koji me obično ne vara ) da je sve što vredi već prodato.

Srk ...

Evo i jedne važne vesti iz saobraćaja, za sve one koji bi da ovih dana putuju u Niš. Vest glasi da su 1888 god. srpske mašinovodje relacijom Beograd – Niš vozile u proseku 45,5 km./ h. a da su ga danas nesto usitnili na samo 44,7 km./ h. Svaka čast brzim prugama, ali ako ste baš u žurbi, bolje vam je da sednete na biciklo.

Srk ...

U Beogradu se održava Sajam knjiga. Obavezno ga posetite, imaju odlične pljeskavice.

Srk ...

Dok nije ušao u politiku bio je niko i ništa. Sada je nitkov i ništarija.

Srk ...

Neki su za to da i u slučaju neuspeha u kvalifikacijama za EP u fudbalu, treba zadržati Klementea na mestu selektora.Imaju jak argument, da završi ono što je započeo. Mogu samo da zamislim na šta su mislili.

Srk ...

'' Zvezda '' je napravila '' Napredak '' u odnosu na '' Bajern ''. Izvukla je nerešeno.

Srk ...

Nebeski narod još živi u oblacima .....

u Belom Potoku
29.10.2007 god.

Корисников грб
El
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 22921
Придружен: 08 Авг 2007, 08:19
Место: Pančevo
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод El » 30 Окт 2007, 09:29

Vojo ovo je fantastično! :mah
"Ne zanosi se. Promeniti nešto na muškarcu možeš samo ako nosi pelene" ...

Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Порукаод Mali Voja » 30 Окт 2007, 19:18

Hvala! Hvala! Nadam se da ćete me i dalje čitati. Pozdrav!

Корисников грб
Sky Seeker
~ administrator ~
~ administrator ~
Поруке: 20429
Придружен: 26 Сеп 2004, 23:50
Место: Beograd
Контакт:

Порукаод Sky Seeker » 31 Окт 2007, 09:16

Vrlo rado i sa velikim zadovoljstvom.
:wink:

Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Порукаод Mali Voja » 12 Нов 2007, 21:15


Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Порукаод Mali Voja » 28 Нов 2007, 17:36

Evo mene opet da Vam malo dosadjujem sa svojom kolumnom.

DOK SRČEM PRVU JUTARNJU KAFU .....
Srk ...

Priča mi jutros komšija ( čiji je mladji brat aktivista u jednoj stranci ), kako je pre neki dan imao strašnu dilemu da li da mu pomogne ili ne. A evo ukratko o čemu se radilo. Njegov brat je od svoje stranke dobio politički zadatak da sastavi spisak meštana našeg sela, ko je za koju partiju opredeljen. Uz spisak je dobio i tačne adrese svake porodice, kao i mapu mesta snimljenu odozgo kako bi se dete lakše snašlo.Ali dete pojma nema ko je za koga, pa je pomoć potražilo od brata.'' I šta si uradio? Jesi li im napisao sve po spisku ili si rešio da mu pomogneš? '' – ne izdržah a da ga ne upitam.'' Pa morao sam da mu pomognem, '' – nastavlja on – '' brat je brat, a krv nije voda – voda. Iako ni sam ne znam ko je za koga, ja onako po osećaju i pustivši mašti na volju izvršim blaga pomeranja u biračkom telu. Pa tako obeležavajući odredjene birače, jednoj stranci skinem glasačko telo za 15 % a drugoj dodam za 10 %. Kariću nabacim neki procenat tek da ga vratim u život, Čedi podignem rejting kako neke stranke ne bi imale politički monopol veći od 40 %, a setio sam se i N. Čovića na koga su zaboravili i oni iz njegovog najbližeg okruženja. Ma kažem ti, jednu humanu stvar sam učinio, pa sad neka ti njihovi analitičari u stranci razbijaju glavu zašto je došlo do tako drastičnog pomeranja raspoloženja u biračkom telu. '' I šta sad? '' – opet ne izdržah da ga ne upitam. '' Pa ništa. Ja sam pomogao koliko sam znao i umeo, a on neka se sada sam bori za mesto pod suncem u svojoj stranci. To sam mu i rekao. Bato bori se! ( Nema veze sa Bate Borisovim, FK iz Bugarske ).
E sad meni ovo sve izgleda tako nestvarno, da ja uopšte ne znam da li mi je to stvarno ispričao ili mi se samo učinilo.

Srk ...

Čim sam srknuo prvi gutljaj tek skuvane kafe, ja otvorim '' Blic '' ne bih li saznao šta se sve desilo u svetu a i šire. Jednim okom čitam izveštaj sa poslednje runde ( kao da je boks u pitanju ) pregovora o Kosovu a drugim gledam u Blic Srećka koga lagano i sa uživanjem otvaram. ( Inače ovaj metod čitanja primenjujem još od početka mirnog razdruživanja '' dva oka u glavi '' ). Uostalom to je i Leonardo radio ( samo sa rukama ), tako da me je rečenica '' Opet ništa niste dobili '' ( a verovatno i nećete ) totalno zbunila, da u prvi mah nisam znao da li sam je pročitao sa levim ili desnim okom.

Srk ...

Vest ispod je za svaku pohvalu. '' Blic '' bira 100 najmoćnijih žena u Srbiji ( nisam ni znao da ih ima toliko ) a piše da će posle na red doći i muškarci ( nadam se da će me se neko setiti ).Medjutim, mislim da bi trebalo sastaviti i listu 100 najnemoćnijih, jer je tu konkurencija mnogo oštrija, a pravo učešća dao bih svim punoletnim gradjanima Srbije.

Srk ...

Čitam dalje. Porez na bebi opremu se ne ukida, tako da će pelene i dalje biti skupe. Kada bi ih naši poslanici češće koristili posle svojih izjava za skupštinskom govornicom, shvatili bi koji je to udar na kućni budžet.

Srk ...

Evo na drugoj strani jedan pametan čovek izjavljuje kako ćemo odoleti svim pritiscima koji dolaze kako spolja tako i iznutra ( ma šta to značilo ), i da ćemo se odupreti svim dozvoljenim i nedozvoljenim isključivo demokratskim sredstvima.

Srk ...

Pa onda dalje. Osoba koja je u narodu poznata kao čovek koji je u stanju da jednim udarcem ubije dve muve, tvrdi da mu plata varira od jadnih 200.000 do bednih 220.000 din. u zavisnosti koliko su taj mesec uspeli da navataju TV preplatnika.

Srk ...

Još jedan pametan čovek je na konferenciji za štampu povodom hapšenja u Gradskoj čistoći izjavio, da je i ova akcija organa reda pokazala da za policiju nema nedodirljivih.Svaki komentar bio bi suvišan.

Srk ...

Evo konačno i nešto zanimljivo.Jedna naša poznata voditeljka slikala se gola za muški časopis. Kako sama kaže, teško joj je bilo da se odluči na takav korak, ali je najveću podršku dobila od svojih roditelja ( kao i komšiluka a i svih dobronamernih ljudi koji vole da vide lepu fotografiju ).Primećuje dalje da je sve više ljudi prepoznaje na ulici, a i komentari od kolega sa posla su pozitivni.Očekuje da se stidljivo pojave i prvi udvarači.Inače prezadovoljna je kvalitetom samih fotografija, jer su zadovoljile sve umetničke i profesionalne standarde što je i bio jedan od uslova da se ona skine. Ja se baš ne razumem puno u umetničku fotografiju ( ali sam uvek zavideo fotografima ), samo ona meni i dalje uzgleda gola.

Srk ...

Mislim da je u '' Velikom bratu '' Suzana favorit zato što je sa '' Velikim bratom '' na '' ti ''. Ona njemu stalno : '' Alo brate ! '', '' Gde si brate?'', '' Brate ovo, ono '', '' Vrh brate. '' Ostali su prosečni ali je Miki, Miki veliki.
Srk ...

Moram pod hitno pronaći neku nevladinu organizaciju koja će zaštititi i moja ugrožena muška prava. Svaki dan me na ulici seksualno uznemiravaju. Pitaju me kad ću da se ženim. Pa da.

Srk ...

Za neke je Delta, Alfa i Omega.

Srk ...

Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Порукаод Mali Voja » 13 Дец 2007, 12:56

DOK SRČEM PRVU JUTARNJU KAFU .....Srk ...

Dok sam sinoć dremao uz uspavanku zvanu '' Zvezda – Bolton '' ,na kraju utakmice me je probudio glas komentatora koji mi je preporučivao da još jednom pogledam najzanimljivije detalje sa utakmice.'' Zar je i toga bilo? '' – pomislio sam – '' Ovaj ili se šali ili su nešto iskopali iz Zvezdine bogate arhive . ( Iskreno očekivao sam da vidim Džaju''). A onda sam rešio da se latim posla i napravim rengenski snimak našeg domaćeg fudbalera.
Naš domaći fudbaler se razlikuje od evropskog jer je proizvod domaće pameti a evo kako ga je najlakše prepoznati. Kada startuje na protivničkog igrača sa dve noge ( obično s ledja ), on pokazuje sudiji da je išao na loptu. Kada dobije pogrešan pas iza ledja, on saigraču pokaže palac, kao znak da mu pošalje još nekoliko takvih lopti.Kada je u šansi da izvede kontranapad, on obavezno vraća loptu nazad svojim saigračima.Ako ga protivnički igrač pretrči nije mu strano da ga povuče za dres, kao i da primeni neki rvački zahvat, u zavisnosti od situacije.Voli da se raspravlja sa sudijom i zbog toga redovno dobija kartone.Kada njegovom greškom prime gol obavezno diže ruku i pokazuje da je bio ofsajd.Voli u skok igri da koristi lakat, a da bi izbegao karton prvi pada na zemlju i ne ustaje dok mu se ne ukaže pomoć.Kada se nadje u protivničkom šesnaestercu sa loptom, obavezno pada, jer je navikao da mu se sudi penal.Ako da gol Javoru ili Bežaniji onda svi znamo da je proradio, da se polako ali sigurno vraća u formu, da je prekinuo golgeterski post i da se takav vanserijski talenat nije skoro pojavio na ovim našim prostorima.Pre utakmice voli da obećava pobedu i nekoliko golova u protivničkoj mreži.Posle utakmice tvrdi da je teren glavni krivac,ne svidjaju mu se ni prazne tribine stadiona kao i to što je sudija bio ćelav.Ispadanje iz evropskog takmičenja objašnjava time kako je za njega važnije domaće prvenstvo.Novinarima ( koji se iz klubske kase plaćaju da pišu o njemu ne bi li ga nekom uvalili ) otkriva da bi voleo da ga neki od evropskih skauta koji prate našu ligu jednog dana pozove u neki od velikih evropskih klubova, a on lično ne bi mogao da se odluči izmedju Barselone i Mančestera......
Pogledao sam još jednom na teletext.Zvezda – Bolton 0 – 1.
Premalo za Evropu, sasvim dovoljno za domaću ligu.

Srk ...

Dok spremam kafu, ovu što ima i miris i ukus, razmišljam dalje o domaćem političaru koji se ne razlikuje puno od domaćeg fudbalera. Naime, i on je proizvod domaće pameti, kako onih čiju politiku promoviše, tako i onih koji su za njega glasali.I domaći političar voli sport.Možete ga videti u sali za mali fudbal, na teniskom terenu ili nekoj sportskoj manifestaciji.Oni ambiciozniji stignu i do mesta predsednika nekog sportskog saveza.Ako je domaći političar kao mlad preskakao tarabe na sto metara a danas uspešno preskače pitanja novinara na konferencijama za štampu, veliki su izgledi da taj jednog dana postane predsednik Atletskog saveza.Inače od svih sportskih aktivnosti, domaći političar najviše voli da se slika sa uspešnim sportistima i tako spaja na prvi pogled dve nespojive stvari, sport i politiku.Za razliku od domaćeg fudbalera koji voli da startuje sa dve noge, povlači za dres i igra laktom, domaći političar skoro uvek ide djonom na protivnika a voli ponekad i da šutne novinara u cevanicu.Spisak psovki koje obojica koriste je skoro sličan ali bih blagu prednost dao domaćem političaru.Kao i fudbaler i on za loše rezultate voli da okrivi druge.Predhodno rukovodstvo,strane sile,domaće izdajnike,strane plaćenike,sušnu godinu, globalno zagrevanje.Od napada neistomišljenika se brani odlaskom u skupštinski restoran ( ne voli baš mlečne proizvode ali voli da skida kajmak ), isplatom dnevnica za odvojeni život od porodice i popunjavanjem obrazaca za predjenu kilometražu u ovoj godini.Sve probleme rešava u paketu a samo po neki u koverti. Ako ga neko neoprezno upita kolika mu je plata, budite sigurni da će vam odgovoriti'' Kako vas nije sramota!Zar u ovako teškom trenutku, kada se odlučuje sudbina Kosova, vi mi postavljate jedno tako prosto pitanje! ''Za razliku od fudbalera nikada se ne žali na sudiju, jer od svih sudova priznaje samo sud svoje partije.I dok fudbaler tek treba da zaradi svoje pare u inostranstvu, on je svoje tamo već deponovao.Uvek pred izbornu utakmicu, mada nerado, ode malo i medju običan svet da podeli neko obećanje koje je zaboravio da spomene u prošloj kampanji.Svestan je da i on ima svojih mana ali nam jasno poručuje da Srbija nema boljeg.
Premalo za Evropu, sasvim dovoljno za Srbiju.

Srk ...

Dok otvaram današnji Blic razmišljam dalje o srpskom domaćinu.On se razlikuje od gore navedenih po tome što prvog ne gleda a za dugog ne glasa.Srpski domaćin je priča za sebe.
On nikada nije držao pare kod Jezde i Dafine, nije davao novac za preporod Srbije,nije imao staru deviznu štednju u banci i nikad nije čuvao pare u slamarici jer srpski domaćin narodski rečeno nema dinara u džepu. Zato on i jeste srpski domaćin.I sad se neki pametnjaković pita '' a kako to ? '' Pa tako lepo.On je domaćin zato što razmišlja kako od države da uzme a ne kako da joj da( jer tako razmišlja svaki pravi domaćin).Srpski domaćin je blago rečeno filozof.Ne voli puno da radi ali voli da razmišlja.On nije neobrazovan.On zna da je čuveni Dž.F.Kenedi jednom rekao '' Nije važno šta ti možeš da uradiš za svoju zemlju, već šta ona može da uradi za tebe.''I srpski domaćin zna da ove reči kriju jednu veliku istinu, pa čitajući na šta sve država troši budžetska sredstva, pokušava da bude domaćin, i da umesto da nahrani domaćeg političara, pokuša da nahrani sebe.Da bi izbegao namete koji se koriste za popunjavanje rupa u budžete, srpski je domaćin razvio niz odbrambenih mera i mehanizama u cilju očuvanja golog života.Gde god može da se uštedi on štedi.Novine čita u autobusu preko nečijeg ramena, kafu popije kod komšije i ogrebe se za neku cigaru.Doručak mora da kupi ali već za ručak ide da poseti nekog iz familije.Večeru preskače od kako je pročitao da je gojaznost bolest savremenog čoveka.Obavezno posećuje sve kulturne manifestacije gde se okreće vo na ražnju dok ostale kulturne dogadjaje gde nema hrane sa gnušanjem ignoriše.Voli da ide na slave, rodjendane,svadbe i ostala narodna okupljanja a i redovni je posetilac svih slaninijada,kobasicijada,kupusijada i ostalih jada koji nas zadese tokom godine.Voli da se greje po čekaonicama i u gradskom prevozu, a neplaćanje karte u istom se podrazumeva i to doživljava kao pitanje časti.Poznato je i to da srpski domaćin ne voli nametnuta rešenja, pa tako odbija da primi svaki koverat plave boje koji bi mogao da ima veze sa sudom ili poreskom upavom.Njegov dom je uvek otvoren za sve ljude dobre volje, jedino ga zaključava kada vidi službenika koji očitava elektična brojila.Poznato je i to da je srpski domaćin tradicionalno nestranački opredeljen ali obavezno posećuje sve skupove političlih partija gde se dele besplatni upaljači, olovke,kalendari, kao i posteri lidera političkih partija.( Nije mu bitan kvalitet nego kvantitet.Srpski domaćin nikada ne baca pare na toalet- papir.)I mogao bih ja još o njemu ali se plašim da sam počeo da opisujem sebe.Uostalom, danas je puna Srbija srpskih domaćina.

Srk ...

Pročitavši današnji Blic, samo bih prokomentarisao dve stvari...

Srk ...

Ne znam kome više da verujem.Jedni tvrde da se skriva u Srbiji a drugi da se nalazi u zemlji.

Srk ...

Na kraju ćemo morati da se okrenemo Evropi. ( Nije važno s koje strane ).

Srk ...

U Belom Potoku
13.12.2007 god.

Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Порукаод Mali Voja » 31 Дец 2007, 22:54

DOK SRČEM PRVU JUTARNJU KAFU .....


Srk ...

Novogodišnja je noć i ne bih trebao da pišem kolumnu ali su nam zbog nečega isključili struju, pa je trenutno celo mesto u mraku. Mislim se nešto, dok šiljim olovku, pa i nije toliko strašno već smo se navikli da živimo u mraku, samo neće valjda biti mrak i u Novoj godini?

Srk ...

Listam '' Blic '' i razmišljam o čemu da pišem.Predsednička kampanja se zahuktava, ali većina danas razmišlja o Novoj godini. O izborima će misliti kasnije, kad se otrezne i kad se slegne pečenje. A pečenje, i to na tihoj vatri, očekuje se u predizbornoj noći.

Srk ...

Primećujem da televizijski program više ne postoji.Postoje samo : plaćeni termini, politički marketing, sučeljavanja, dueli, spotovi, izveštaji sa mitinga, skupštinski prenosi, dnevnici na svakih sat vremena i t.d. Pomenuti niz tek s vremena na vreme prekine vremenska prognoza, da nas obaveste kako sibirski vetar sve snažnije duva sa istoka, i preti da zahvati i naše krajeve.

Srk ...

A gledajući te priloge, više uopšte ne mogu da pogodim šta će koji političar da kaže.A nekad sam mogao. Znao sam i pre nego što počne govor šta će reći. Evo na primer jedan od pre neko veče, što se mnogo drao a imao je šest mikrofona ispred sebe. Počne on rečenicu : '' Ja sam večeras ovde došao ...'' ( i ja siguran da će reći '' da bih još malo ostao na vlasti '' ), a on će : '' da bih dobio Vašu podršku.'' Pa dalje nastavlja : '' Ako za mene budete glasali ...( ja opet pomislim '' ti glasovi neće kao prošli put otići mom koalicionom partneru ), ali on me opet iznenadi rečenicom : '' znajte da ste glasali za evropsku Srbiju!'' Onda opet : '' Ja Vam obećavam nova radna mesta ...'' ( e sad sigurno znam, oduševih se ja, reći će : '' čim otpustimo još pola miliona viška radnika '' ) ali on završi rečenicu : '' jer Srbija mora da radi!'' Već pomalo iznerviran ovolikim promašajima rešio sam da pokušam još jednom kada je pri kraju mitinga rekao : '' A sad idite medju vaše prijatelje, komšije, rodjake...( '' i tražite im pare na zajam '' – ne čekajući da čujem kraj spontano mi se oteo krik iz grla ) ali me on dokusuri rečenicom : '' i ubedite ih da glasaju za mene! '' Posle toliko mojih promašaja, samo sam mogao da konstatujem da ovaj jedno misli a drugo govori.

Srk ...

Čitam dalje. Vuk poziva svoje pristalice ( svu trojicu ) da ne podrže ni jednog predsedničkog kandidata.

Srk ...

Jedna druga stranka obećava da će u predsedničkoj kampanji svom koalicionom partneru dati samo pasivnu podršku.Eh, da. Tako ti je to sa partnerima. Uvek je jedan aktivan a drugi pasivan.

Srk ...

Narod koji ima grobara za predsedničkog kandidata, ne treba da brine za svoju budućnost.

Srk ...

Uostalom, biti grobar, mislim da je to jedno časno zanimanje. Za mene je to stručnost ispred politike.

Srk ...

Pita me jutros jedan čiča : '' Čedo moje, a za koga ćeš ti glasati? ''. Eh, deda, deda.....

Srk ...

Srčem ovu kafu i čitam kako je sve više šećera u kome se nalaze opiljci. Od sada ću u restoranu naručivati samo kafu bez opiljaka. Da mi šećer ne bi zagorčao život.

Srk ...

Onda dalje. Lekarima koji su osudjivani oduzimaće se licence za rad. Mislim se, bilo bi dobro ako to može da se uradi pre nego što ih osude, posle je ionako kasno. Bar za neke.

Srk ...

Stare dobre čestitke sve više zamenjuju SMS poruke i mejlovi. Pa i praktičnije je. Zamislite samo banku koja mora na milion adresa da pošalje čestitku : '' Dragi naši korisnici, koji ste podigli kredit da bi ste proslavili Novu godinu, sve najbolje u novogodišnjoj noći, i da nas se još dugo sećate, želi Vam vaša banka! ''

Srk ...

U najludjoj noći, najpametnije je ostati kod kuće.

Srk ...

Vidimo se i čujemo dogodine.
Sve najbolje za predstojeće praznike,dobro zdravlje,puno radosti i veselja i da Vam se ispune sve želje.
SREĆNA NOVA 2008 GODINA!!!!!

Srk ...

Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Порукаод Mali Voja » 11 Јан 2008, 22:11

DOK SRCEM PRVU JUTARNJU KAFU .....Srk ...

Listam '' Blic '', srčem kafu i razmišljam o tekstovima koje sam pročitao.Kampanja za predsednika Srbije se zahuktava, izbori se približavaju, pa bih ovaj tekst posvetio tom nemilom dogadjaju.(Mislim nemilom bar za neke od kandidata, a i šire.)

Srk ...

Razmišljam dalje. Ovo naše besplatno glasanje ( koje će oni posle debelo da naplate ), zašto se ne bi plaćalo?Možda će ove moje reči nekome izgledati čudno, ali da bih to pojasnio, moraću ovaj tekst da posvetim srpkom biraču i srpskom političaru, pa sami procenite da li bi trebalo da nam plate zato što glasamo za njih takve kakvi su.

Srk ...

Nekada, ne tako davno, srpski birač je bio mnogo mudriji i rekao bih pametniji.Velika apstinencija ili kako motivisati prosečnog birača da izadje na izbore, (ili neopredeljenog dovući do biračkog mesta), problem sa kojim poslednjih godina muku muči ova naša mlada demokratija ( u poVoju ), u to vreme nije ni postojao.A govorim o vremenu od pre jednog veka.Tada je izlaznost bila sto posto, jer je prosečan srpski birač bio motivisan da izadje na biralište.Izmedju raznih programa koje bi mu ponudili on bi uvek izabrao onaj koji mu nudi oba opanka.Doduše bilo je i tada onih neposlušnih koji bi dobili samo jedan opanak jer nisu dobro glasali, ali i oni su bili u mogućnosti da ga spare sa nekim svojim istomišljenikom pod uslovom da nose isti broj.Eh, ta stara dobra vremena.Ovi danas, em ne dele opanke, em svoje koje su doneli ljubomorno čuvaju kod kuće.

Srk ...

I ne samo što su ti naši preci bili mudriji i snalažljiviji, već su imali i bolji izbor.( Kad o tome razmišljam počinjem da im zavidim ).Birali su izmedju Nikole Pašića i čika Ljube Davidovića.Današnji naš izbor nije ni približno takav, ali onda moram da se vratim na priču o predsedničkim kandidatima.

Srk ...

Za mene dame uvek imaju prednost, pa bih se prvo osvrnuo za Milankom Karić ( tj. nekim njenim izjavama ).Koliko sam shvatio, pomenuta gospodja ( kao što joj i prezime kaže ), zabrinuta za naš natalitet, obećava da će nam ako ona pobedi pomoći da se bolje razmnožavamo.Iskreno da vam kažem, meni ovo lepo zvuči.

Srk ...

Pa onda jedan drugi ( koji važi za velikog favorita ), kao neki psiholog koji se obraća pacijentima, tihim, smirenim ali odlučnim glasom nas obaveštava da je upravo primetio i da tek sad vidi ljude koji teško žive, ali ne saznadosmo da li vidi i političare koji dobro žive ( u koje bih ubrojao i njega i njegovu partiju ).
Srk ...

Treći po ceo dan nešto otvara. Seče vrpce, krpi rupe.Radi, gradi i živi u nadi.Potpuno ga razumem.Kasno je krenuo sa kampanjom.Ali naš narod kaže: '' Ne goji se svinja uoči Sv. Jovana ''.

Srk ...

Četvrti obećava da će omogućiti povratak na njive koje su zarasle u korov, onima koji su sa tih njiva i pobegli, ali ne pominje mogućnost da se i sam vrati na jednu takvu koju je napustio.

Srk ...

Peti ( takodje favorit ) je kratak i jasan.Ako za njega ne budemo glasali onda smo ga najebali.Poruka kratka i jasna, da je svako može razumeti.

Srk ...

Šesti obećava završetak bolničkog centra čim on postane predsednik.Skromno bih dodao, znači nikad.

Srk ...

Sedmi se obraća svojoj užoj i daljolj familiji, da bar oni glasaju za njega ako niko drugi ne bude hteo.

Srk....

A biračko telo samo misli šta će da jede.

Srk ...

I dok nam se tako smeše ( ili smeju ) sa TV ekrana, primećijem da se svako bori da osvoji neku ciljnu grupu.Jedni se zaklinju u Rome, drugi grle seljake,treći se slikaju sa glumcima i pevačima, četvrti vuku za rukav slučajne prolaznike i t.d. Cilj je pronaći ciljnu grupu koju konkurencija još nije naciljala.A prosečan srpski birač već pomalo zbunjen ( i odavno sludjen ) svim ovim dešavanjima, mudro ćuti i razmišlja za koga da glasa a da ne ispadne glup.

Srk ...

Ja nisam glup ali sam možda gluperda, i zato mislim da je u redu da svi glasamo za ...........Gedu.

Srk ...

SREĆNA PRAVOSLAVNA NOVA 2008 GODINA !!!!!!

U Belom Potoku
11.01.2008 god.

Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Порукаод Mali Voja » 30 Јан 2008, 23:13

DOK SRČEM PRVU JUTARNJU KAFU .....


Srk ...

Više ne može da se živi od ovih izbora. Mada pojedini tvrde da će se još gore živeti tek kada izbori budu prošli, ako pobedi ovaj kandidat što tvrdi '' da zna kako je to biti majka ''.Kažu da bi u tom slučaju mogli '' roditi mečku ''. Sad ko će ga znati...

Srk ...

A ja da napišem bar nekoliko redova dok nije počela izborna ćutnja.Mada je ta izborna ćutnja jedna mnogo glupa stvar. Ja sam u prvom krugu zanemeo tek kada su objavljeni rezultati.

Srk ...

Što se tiče kampanje, stvarno ga preteraše.Gde god se okrenem samo izbori. Koliko ja kapiram stvari, trebalo bi ove 2008 god. da glasamo da li ćemo živeti kao devedesetih ili kao osamdesetih kada smo imali najbolji standard i živeli ko ljudi. U svakom slučaju, živeli.

Srk ...

A i kandidati su priča za sebe. Ovaj jedan tvrdi da će nam vratiti dostojanstvo, i da će sve uraditi da se Srbija ponovo uspravi i digne. Ja nisam imao pojma da nam sve to fali, ali ne kaže se džabe da na kraju uvek narod ispadne grbav. I kako ga uopšte dići, pitam se ja onako sam za sebe u nekim mojim razmišljanjima. Šta ako ne želi da se digne? Kako mu onda pomoći? Evo na primer moj slučaj. Nekada sam se dizao na '' Hej Sloveni '', a sad mi se uopšte ne diže. Pa da.

Srk ...

A tek ova izjava da ćemo mi biti rupa na evropskom tepihu. Iako poznati kao narod koji voli da traži rupe u zakonu, rupu na saksiji, one što se kriju po mišjim rupama, i uopšte ljudi koji vole sve vrste rupa ( jednom mi je jedna zapretila da će mi pokazati Crnu rupu ako ne prestanem da joj se udvaram ), meni sve to zvuči nekako šuplje. A i ne volim kada se stvari guraju pod tepih.

Srk ...

Ipak se nadam da će se sve ovo uskoro završiti, pa više neću morati da pišem o politici i političarima. Okrenuću se svakodnevnim temama samo da još prodje ovaj njihov TV duel. Mada neki već sada tvrde da će to biti presipanje iz šupljeg u prazno.

Srk ...

I tako. I ovi izbori će pokazati da nemamo mnogo izbora, a neki opet tvrde, da za pobedu ne treba 50 % izašlih birača, nego da će odlučiti prosta većina.

Srk ...

Od dnevnih vesti tek ponešto mi privuče pažnju. Evo današnji '' Blic '' je objavio da će ( slučajno baš pred izbore ) penzioneri dobiti povišicu od 11 %. Mislim se, ko preživi pričaće.

Srk ...

Pa onda sudstvo. Opet neki tvrde da političari vrše pritisak na rad našeg pravosudja, ali ja mislim da je ono MANJE – VIŠE nezavisno.

Srk ...

Pa vest koja stvarno zabrinjava. Sve je više dece sa krivom kičmom. Mislim se, treba nešto hitno preduzeti, jer se to direktno kosi sa zvaničnom politikom naše zemlje, koja je još davno poručila svetu '' da se Srbija saginjati neće ''.

Srk ...

A evo vesti i o štetnosti duvana. Ovi što se bore protiv pušenja kažu da su u svetu već povučeni odredjeni koraci u borbi protiv tog savremenog zla, dok kod nas puši kako ko stigne. Najnovija istraživanja ( koja se poklapaju sa nekim mojim istraživanjima i ličnim iskustvima ), u centar ovog problema stavljaju ženu kao nekog od koga živi duvanska industrija. One čine ( bar tako pišu ) onu grupu pušača ( takozvani aktivni pušači ) koji najviše vole da puše u zatvorenoj prostoriji, pa tako ugrožavaju zdravlje osobe koja se tu sa njom nalazi ( obično muškaraca, takozvanog pasivnog pušača ), koji mora da ćuti, trpi i žmuri. Zbog toga je u svetu pokrenuta kampanja da se pušači proteraju iz zatvorenih prostorija, što ja nikako ne mogu da podržim, jer ne verujem ( kao uostalom i naša Vlada ) da je nametnuto rešenje dobro rešenje.

Srk ...

Eto toliko od mene jer sam u nekoj žurbi. Očekujem da mi komšinica dodje na kafu, pa da zapalimo po jednu.

Srk ...

U Belom Potoku
30.01.2008 god.

Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Порукаод Mali Voja » 17 Феб 2008, 17:57

DOK SRČEM PRVU JUTARNJU KAFU .....


Srk ...

Opet kasnim sa kolumnom a nešto mi se baš i ne piše.Napolju je hladno da se smrzneš. Listam '' Blic '' i srčem prvu jutarnju kafu.Za početak ispoštovaću ovu Vladinu preporuku : '' Da Srbi ne treba da napuštaju svoje domove.'' Toliko je hladno da mi ne pada na pamet da izlazim.Ostajem u kući.

Srk ...

Čitam ove naslove i nešto razmišljam.Ako neki klinac danas u školi odgovori da je 1 manje od 2, dobiće keca ko vrata.Mislim, možda je tako u svetu. Kod nas je jedan veći od 2.300.000. bar tako tvrde, sad videćemo ...

Srk ...

Zamolio bih ovim putem sve novinare koji u svojim tekstovima sve najgore pišu o Voji, da budu malo precizniji.Ja sam Voja a Premijer je Vojislav.

Srk ...

Pa onda dalje razmišljam kako sudbinu naroda može da odredi jedno slovo. Ono može da napravi tu tananu razliku izmedju VETA i GETA.

Srk ...

Oni koji misle da vlast narodu nudi samo '' hleba i igara '' u velikoj su zabludi.Možda od igara nešto i ima, jer vidim da jedni igraju igre na sreću a drugi igraju na tudju nesreću, ali zato od hleba nema ništa. Bar od onog narodnog koji najviše volim ( nije zbog cene nego sam naziv u meni budi neki osećaj patriotizma ). Kažu da će ponovo poskupeti ali ja mislim da je to opet neko zamesio.

Srk ...

Onda čitam kako će se i dalje ulagati u železnički saobraćaj.Vozovi za sada u polasku kasne samo akademskih 240 minuta.

Srk ...

Sad se nešto setih i jednog mog druga kome je jedan čovek rekao : '' Ne moraš da mi persiraš '' a on mu odgovorio '' I ja Vama !'' A evo i zašto.Neki tvrde da je ovo što pišem modernizam, neki realizam,drugi opet postmodernizam a ima i onih koji tvrde da je to novi idiotizam.Ništa ja ne razumem te njihove psovke samo mogu da kažem : '' I ja Vama ''.

Srk ...

Ali kad sam već kod književnosti što više razmišljam sve više dolazim do zaključka da je Josip Broz( koji se još predstavljao i kao Tito ), bio naš najplodniji pisac.Čitam da se i dan danas pojavljuju ljudi koji tvrde da im je on otac.

Srk ...

Čitam dalje da su mnogim sportskim radnicima ruke vezane, bar kada je domaći fudbal u pitanju. Ako CZ ( nije Crvena Zvezda ) bude organizovao izbor za sportistu meseca biće krajnje neizvesno ko će pobediti jer je konkurencija žestoka. Od vlasnika klubova, funkcionera, sekretara , finansijera, pa sve do sudija.A očekuje se i dolazak pojedinaca iz inostranstva koji bi svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju.

Srk ...

I da zakljičim.Radim sizifofski posao ali očekujem da ću daleko dogurati.
Srk ...

Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Порукаод Mali Voja » 29 Феб 2008, 18:28

DOK SRČEM PRVU JUTARNJU KAFU .....


Srk ...

Komšija Mile jutros svratio kod mene na kafu pa mi priča vic koji je čuo.
Generalni sekretar Vlade u krevetu sa nekom ženom, baš se onako što bi rekli trudi iz petnih žila kad odjednom čuje zvono na vratima.- Joj, to je moj muž! – vrisne žena, u panici brzo skoči sa kreveta i počne da skuplja stvari a Generalnom sekretaru govori da je njen muž bolesno ljubomoran i da će ga ubiti ako ga zatekne tu.- Ali ja sam Generalni sekretar Vlade, čovek od poverenja najviših državnih funkcionera a i imunitet me štiti, ne plašim se ja takvih – odgovara joj on hrabro ali mu žena objašnjava da njen muž prvo puca pa tek onda gleda u koga je pucao.- Pa šta da radim? – pita on sad već malo i u panici – Da se sakrijem u frižider? – Ne, nikako, on prvo gleda u frižider – odgovara uplašena žena.- A u zamrzivač? – nastavlja grozničavo razmišljajući gde bi mogao da se sakrije.- Ne može ni tamo, tamo se već nalazi jedna svinja koju smo doneli sa sela.- Pa šta da radim, gde da se sakrijem? – sad već očajan zavapi on.- Skači kroz prozor pa beži. – predlaže žena i gura ga ka istom dok se lupanje po vratima sve više pojačava.-Jesi li ti luda, -pokušava on da je urazumi – pa ovo je trinaesti sprat! – Nema veze, - uporna je ona – skači, možda ćeš preživeti a ovako će te sigurno ubiti.
Videvši da je vrag odneo šalu i da čovek već razvaljulje vrata, on izadje kroz prozor, zažmuri i skoči.I pada on tako,pada, kad negde oko šestog sprata, cap, uhvati ga sam nečastivi i upita :
- A sad, šta sad misliš? Da te polako spustim ili da te pustim da se razbiješ?
- Nemoj molim te da me pustiš, evo obećavam da više nikad neću spavati sa udatim ženama. – zavapi Generalni sekretar Vlade.
- Nije to dovoljno – odgovara mu ovaj – nego lepo da tri puta prdneš ako hoćeš da te spustim.
- Ali kako ću, kad mi se ne prdi? – zakuka on.
- More prdi ili ću sad da te ispustim na beton. – ražesti se nečastivi.I Generalni sekretar Vlade šta će, ne prdi mu se ali mora, takva je situacija. Nekako se napne, stegne zube i uspe da to uradi prvi put ali i priznade, nemoćno šireći ruke : - Ja više ne mogu!
- A hoćeš da spavaš sa tudjim ženama? Prdi! – naredjuje nečastivi.
On se opet napne,trt,trt,trt, i nekako na mišiće prdne i drugi put.- E sad stvarno više ne mogu. – pokuša da se izvuče ali nečastivi je neumoljiv.
- More prdi ili ću sad da te bacim dole pa će tri dana da te skupljaju.
I Generalni sekretar se napne, i napne i na kraju prdne i treći put, a onda primeti da ga šef poslaničke grupe gura i šapuće mu na uvo :
- Ajde što spavaš na Glavnom odboru, i što si propustio ceo Premijerov govor, ali što prdiš?
I tu Mile poče da se smeje pa srknu kafu koju sam mu doneo.Htedoh da ga pitam da li je nekada čuo Bizetićeve stihove '' Ej nemoj Mile ništa politički, ej jer ćeš odmah dobiti po ...leđa...'', ali se predomislih pa i ja srknuh kafu i nasmejah se.

Srk ...

Ispratio sam Mileta i počeo da listam BLIC ne bih li saznao šta je obeležilo predhodnu nedelju.Nešto sam u frci sa vremenom pa preskačem nebitne stvari čitam samo ono najbitnije.Ono oko čega se javnost ustalasala a mišljenja podelila.Pa tako čitajući samo krupna slova saznajem da je veličanstveni miting podrške posvećen Kosovu protekao u najboljem redu.Koliko kapiram, Premijer je održao jedan vatreni govor a dopunio ga je najjači opozicionar svojim zapaljivim izjavama i atmosferu doveo do usijanja.Veličanstveni skup se posle toga mirno razišao ali su se izgleda pojedinci na sve ovo previše napalili, što je bilo samo dolivanje ulja na vatru.

Srk ...

Sad kad pogledam i ova sitna slova izgleda da je bilo i nekih propusta.Aleksa Žunić sreski špijun zbog saobraćajnog kolapsa tog dana u prestonici, nije stigao na vreme da obavesti nadležne šta se dešava na ulicama.Tek kada su nadležni uključili Si En En i saznali iz prve ruke i sa lica mesta da je u gradu došlo do sitnih incidenata izdata je naredba da organi reda intervenišu i sačuvaju ono malo imovine što je ostalo po radnjama u centru grada.Inače policija je krajnje profesionalno odradila svoj deo posla što je i potvrdio Savet za nacionalnu bezbednost u svom saopštenju.

Srk ...

Prebacujem se brzo na sport, pošto moram da žurim na posao.Čitam da se aktuelni predsednik FSS – trenutno nalazi na nekim medicinskim ispitivanjima.Očekujem da će mu doktor prepisati što više boravka na svežem vazduhu i da izbegava boravak u zatorenoj prostoriji.

Srk ...

Mnogi su 21.02 iskoristili šansu života i iz opanka uskočili u najke ....

Srk ...

28.02.2008 god.
u Belom Potoku

Mali Voja
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 170
Придружен: 23 Дец 2006, 20:23
Место: Beli Potok
Контакт:

Порукаод Mali Voja » 15 Мар 2008, 20:41

DOK SRČEM PRVU JUTARNJU KAFU .....


Srk ..

Listam današnji Blic i čitam izjave nekih pametnih ljudi. Priznajem da bih se osećao glupo kad ne bih znao šta nam poručuju.A poručuju nam da nemamo izbora, nego ćemo morati ponovo na izbore jer su se pojedini politički brakovi raspali.Iz daljeg teksta ne mogu da saznam šta su od imovine u taj brak uneli a sumnjam i da ću saznati šta su sve izneli.

Srk ...

Čitajući ko će sa kim u koaliciju ( na moje ne malo iznenadjenje ) saznajem da neke stranke još postoje.

Srk ...

Neki predlažu formulu G 17 plus DS minus LDP.Mislim da je tu računica prosta.

Srk ...

Opet neki misle da će sa manjinama doći do skupštinske većine, ali većina misli da će opet ostati u manjini.

Srk ...

Neke od onih koje ću u narednim mesecima gledati prilikom raznih svečanih otvaranja, očekujem i da ih vidim prilikom svečanog zatvaranja.

Srk ...

Pa onda dalje. Karla tvrdi da je zajedno sa Slobodanom trebalo uhapsiti i Ratka.Nekako ispada da je lakše bilo uhvatiti starca nego Mladića.

Srk ...

I kad sam već kod ove teme, ja lično mislim da je Ratko bio protiv rata, kao što mu i ime kaže, a Radovan se nije radovao etničkom čišćenju,kao što mu i ime kaže.

Srk ...

Čitam dalje da su Mišković i Beko novi vlasnici Luke Beograd.Sad kad znam ko je kupio Luku Beograd, jasnije mi je kuda plovi ovaj naš brod.

Srk ...

Za nas kažu da smo jedan šaljiv narod.Shodno tome čitam kako je sve više lažnih dojava o podmetnutim bombama,i to u objektima različite namene.U školama, sudovima, tržnim centrima i t. d.Priznajem da nisam bio u jednoj takvoj neprijatnoj situaciji nikad, ali bih voleo da sa korpom ponom neplaćenih proizvoda panično istrčim na ulicu i počnem da vičum : '' Bežite, bomba!!!'' Uostalom tako procedura nalaže, da se što pre isprazni objekat.Podrazumeva se da bi se kasnije vratio da sve to platim ....pa da .....možda ....

Srk ...

Inače kao stručnjak za minsko – eksplozivna sredstva ( kratki vojni kurs ) od svih vrsta bombi nekako najviše bih voleo da mi neko u spavaću sobu postavi jednu sex bombu, čisto da vidim da li bih se snašao ili sam po nešto već zaboravio.Sećam se da inicijalna kapisla dovodi do opaljenja iste, te bih pokušao da izvedem jednu kontrolisanu eksploziju ( mada ako se dogovorimo može i nekontrolisana ).Pa da ...

Srk ...

A kad već spomenuh sex, piše kako ova najnovija istraživanja pokazuju da su muškarci u Srbiji sve manje zainteresovani za isti.Sad ko će im verovati.Možda smo i mi muškarci malo krivi ali tvrdim da ni žene nisu nevine. Pa da....možda ...

Srk ...

Ja bih ove što su postavljeni po ključu smestio iza brave.

Srk.....

U Belom Potoku
15.03.2008 god.


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable