Queen

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Корисников грб
Starbuck
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 1186
Придружен: 11 Апр 2006, 16:18
Место: Beograd
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Queen

Порукаод Starbuck » 09 Јан 2008, 16:37

Слика


Queen је име за британску рок групу веома популарну у 70-тих и 80-тих година. Такође су веома запамћени по својим наступима, највише због изузетног односа певача Фредија Меркјурија са публиком. Скоро сви албуми су им били у најпродаванијих 5 у британији, а имали су и више светских хитова. Најчувеније су им песме Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are The Champions, The Show Must Go On, Radio Ga Ga, Killer Queen ...


Чланови
Фреди Меркјури (Freddie Mercury) (1946-1991) - вокал, клавир, клавијатуре.
Брајaн Меј (Brian May) (1947-) - гитара, пратећи вокали.
Џон Дикон (John Deacon) (1950-) - бас гитара.
Роџер Медоуз-Тејлор (Roger Meddows-Taylor) (1949-) - бубњеви, пратећи вокали.

Историјат

Бенд је основан 1971. године (у пуном саставу). Први албум не баш инвентивног назива Queen прошао је релативно лоше, без већег хита, и никако није најављивао једну од најблиставијих рок каријера. Већ са другим албумом ствари су постале много јасније, да би у годинама које следе Квин израстао у водећу рок атракцију у свету. Квин се сматра најуспешнијим британским бендом у последњих 30 година, до данас задржавши огроман број фанова широм света. Иако често оспоравани и ниподаштавани од стране критичара (које је Меркјури називао "исфрустрираним губитницима који никад нису ништа урадили у животу") група се сматра једним од пионира глем-рока (glam-rock), хард-рока и хеви-метала. У вишемесечној анкети Канала 4 и еминентног VH1 музичког канала из 1999. године, Квин је изабран за другу највећу групу свих времена, одмах иза Битлса. Постали су чланови Рокенрол Куће Славних (Rock and Roll Hall of Fame) 2001. године. Од 1973. до 2005. продали су између 250 и 300 милиона плоча.

Највећи успех им је била песма Боемска рапсодија (енгл. Bohemian Rhapsody) из 1975. године. Била је број један 9 недеља на британским топ листама, а забележила је успех широм света. Такође је прва песма са правим видео-клипом, што ће се убрзо после тога показати као стандард за све веће групе. Интересантно је да Фреди Меркјури, који је написао ову песму, никада није желео да открије о чему песма заправо говори. Брајан Меј је више пута рекао да му уопште није јасно о чему се ради у песми, што важи и за остале чланове групе. Самим тим се отворило доста шпекулација међу критичарима и фановима, од тога да песма говори о малолетничкој деликвенцији, до тога да је про-сатанистичка и има разне скривене поруке.

Бенд је престао са интензивним радом након смрти фронтмена Фредија Меркурија 24. новембра 1991, иако се никад није званично распао. Дикон се званично повукао из музике убрзо потом. Меј и Тејлор и даље учествују на повременим наступима и хуманитарним концертима.

2005. је почела турнеја у сарадњи са певачем Полом Роџерсом. У овом, измењеном саставу не учествује Џон Дикон, а званични назив групе на концертима је "Квин + Пол Роџерс" енгл. Queen+Paul Rodgers). На концертима изводе већином хитове групе Квин, уз неколико препознатљивих Роџерсових песама.

Лого

Лого групе Квин, или њихов грб је креација Фредија Меркјурија, настала пред излазак првог албума, мада се не налази на његовом омоту. Овај лого је одмах постао препознатљиви симбол свима који су за групу Квин знали, били обожаваоци или не. На логоу се налазе хороскопски знаци све четворице чланова: два лава за Лавове (Дикон и Тејлор), краба за Рака (Меј), и две виле за Девицу (Меркјури). Лавови се налазе са обе стране стилизованог латиничног слова "Q", краба је изнад тог слова, са пламеним језицима изнад, а виле седе испод сваког од лавова. Унутар слова "Q" је круна, а читав лого наткриљује огромни феникс. Меркјури је у каснијем периоду често говорио да је лого напросто део времена у ком је настао (односно 70-тих), а осим на омотима албума, често је могао бити виђен на предњој страни бубњева Роџера Тејлора на концертима током 70-тих. Грб, односно лого групе Квин је имао неколико дизајна са идентичним мотивима, али другачије стилизованих, једнобојних или у пуном колору.
It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains, stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.

Корисников грб
Starbuck
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 1186
Придружен: 11 Апр 2006, 16:18
Место: Beograd
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод Starbuck » 09 Јан 2008, 16:40

Слика

Фреди Меркјури

Фреди Меркјури (Freddie Mercury) (5. септембар 1946 - 24. новембар 1991), британски рок музичар, рођен као Farrokh Bulsara, на острву Занзибар, тада британској колонији. Умро у Лондону од упале плућа изазване са сидом. Најпознатији је као певач групе Квин. Зампаћен је и по свом великом опсегу гласа, као и упечатљивим живим наступима. Компоновао је велик број песама за групу, међу којима су и Bohemian Rhpasody, We Are The Champions, Crazy Little Thing Called Love i Somebody To Love. Такође је имао и соло каријеру.

Музичар

Од 1970. до 1991. је био фронтмен и певач групе Queen. Пре ангажмана у групи Квин, Меркјури је сарађивао са неколико мањих бендова, али је тренутак славе дошао тек када је упознао Брајана Меја и Роџера Тејлора, дотадашње чланове групе "Смајл" (Smile). Након што им се 1971. придружио и Џон Дикон, настала је група Квин, која је у истом саставу на светској сцени трајала двадесет година, а уз измењени ангажман Меја и Тејлора функционише и данас.

Фреди Меркјури је у групи осим певања свирао и клавир, али и друге инструменте. Био је добар програмер синтисајзера, а иако се шалио на рачун свог свирања гитаре, неколико песама је написао на овом инструменту. Гитариста групе, Брајан Меј је тврдио да је Меркјури заправо одличан гитариста, и да има стил "налик на Хендрикса". На концертима је Меркјури често изводио песму "Crazy Little Thing Called Love" на акустичној гитари.

Компоновао је велики број песама за групу, и више од пола песама је потписано његовом руком на њиховом првом албуму највећих хитова. Најславније су: Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, Crazy Little Thing Called Love, Somebody To Love. У вишемесечној анкети под називом "Music of the millenium" који је спроведен од стране Канала 4 и VH1, Квин је изабран за другу највећу групу свих времена.

Музичка заоставштина Фреди Меркјурија је и данас актуелна, па се његово име редовно може пронаћи на већини "Best of..." музичких листи широм света, а песма Bohemian Rhapsody је у више наврата, посебно у Великој Британији проглашавана за песму деценије, песму епохе, или чак песму века.

Соло каријера

У својој соло каријери је објавио неколико албума, сарађивао са Монсерат Кабаље на снимању албума Барселона, који је требао бити тема Олимпијских игара 1992. године. Тиме је испунио сопствени дугогодишњи сан да ради са овом оперском дивом. Иако је песма "Барселона" у први мах прихваћена као химна Олимпијаде 1992. године од стране Олимпијског комитета Шпаније, та одлука је поништена када је Меркјури умро, што је наишло на негодовање пре свега обичне јавности саме Барселоне, која је у тој песми препознала прави симбол свог града.

Најпознатија соло песма је убедљиво Living On My Own, за коју је снимљен и провокативан спот, на коме су снимци са Фредијевог 40-тог рођендана, прослављеног у Минхену 1986. године, и у коме уз Меркјурија учествује читав низ трансвестита из једног од најпознатијих Минхенских клубова.

Лични живот

Био је персијског порекла (народ Парс), и потиче из породице чија религијска уверења спадају у Зороастријанство (Заратустријанство), те је Фреди Меркјури се никада није женио, и није имао деце.

Остао је упамћен по екстравагантности на сцени, али и по прилично резервисаном приватном животу, чије детаље никада није желео да открива. По сопственом признању је био бисексуалан, мада је у последњих десетак година живота био готово искључиво окренут мушким партнерима.

Пошто су се у таблоидима појавили текстови о томе да су неки Фредијеви бивши љубавници преминули од сиде, новинари почињу да прогањају и самог Меркјурија. Око католичког Ускрса, на пролеће 1987 године, Фреди се тестирао на ХИВ. Резултат је био позитиван и доктори су дијагностиковали да Фреди има сиду. Тај податак је скривао од јавности, и делимично од осталих чланова групе све до дан пред своју смрт, када је видно болестан дао медијско саопштење о свом стању. Непун дан касније је преминуо. Јавност је тиме добила потврду спекулација које су постојале већ дуго, а које су нарочито интензивиране у јануару те 1991. године, са изласком видео спота за песму "These Are the Days of Our Lives", у коме је Меркјури видно слаб и изузетно мршав. Иронично, то је и последњи видео запис на коме се он појављује.

Након смрти, у складу са вером својих родитеља, Фреди је кремиран. О судбини пепела Фреди Меркјурија се не зна ништа, обзиром да је својом последњом вољом обавезао извршитељку свог тестамента, бившу вереницу Мери Остин да се за пепео побрине и никада јавно не саопшти шта је са њим урадила.

Последњи од његових партнера, Џим Хатон (Jim Hutton) са којим је провео последњих седам година живота, наследио је само мали део новца који је Меркјури стекао, а највећи део, уз огромно имање у Кенсингтону је наследила Мери Остин. Меркјури је тестаментом трајно збринуо и своје родитеље, Бомија и Џер Булсару, као и своју сестру Кашмиру са породицом. Остало је као занимљивост и то да је у својој последњој вољи предвидео одређену суму новца (никада мању од неколико десетина хиљада фунти) за сваког члана своје послуге, а једна од одредби која се односила на Мери Остин је била и захтев да настави да води рачуна о мачкама које је Меркјури изузетно волео.

Утицај

Улога и утицај Меркјурија су и данас предмет расправа у британској јавности. Конзервативни кругови негирају његов значај, пре свега због његовог начина живота и сексуалног опредељења, па тако ни данас не постоји ни један његов споменик у Лондону, упркос вишегодишњим тежњама и покушајима бројних обожавалаца да се тако нешто уради. Они који цене његов рад и таленат истичу да је он, заједно са групом Квин, за британску популарност учинио више током тих двадесетак година него цела краљевска породица. Уз сва та опречна мишљења, чињеница је да је Меркјури постао прва рок звезда азијског порекла, и да је, условно речено први персијски музички суперстар. Као занимљивост се може навести и то да је ове године, по први пут од Исламске револуције, у Исламској републици Иран дозвољена продаја носача звука једне рок групе са запада, и то управо групе Квин, из разлога националног порекла фронтмена групе.

Споменик Фреди Меркјурију се налази у Швајцарској, у месту Монтре, где је група купила студио почетком осамдесетих, и где је Меркјури провео последње месеце свог живота, радећи убрзано на песмама које су касније нашле место на албуму Made in Heaven. Остало је забележено и то да је упорно одбијао интензивније лечење, и да је често на измаку снаге снимао музику и гласове, које су остали чланови бенда касније средили. Посвета на споменику је једноставна и ефектна: "Фреди Меркјури 1946-1991, Љубитељ (љубавник) живота, певач песама" ("Freddie Mercury 1946-1991, Lover of Life, Singer of Songs"). Монтре је постао место ходочашћа обожаватеља Меркјурија и групе Квин, и сваке године у септембру се ту одржава свечаност којом се обележава рођендан Фреди Меркјурија.

2006. године се навршава 60 година од рођења, и 15 година од смрти Фреди Меркјурија, као и 35 година од настанка, и 15 година од престанка рада групе Квин у свом оригиналном саставу.
It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains, stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.

Корисников грб
Starbuck
~ pocasni gradjanin ~
~ pocasni gradjanin ~
Поруке: 1186
Придружен: 11 Апр 2006, 16:18
Место: Beograd
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод Starbuck » 09 Јан 2008, 16:45

Слика

Брајан Меј (енгл. Brian May рођен 19. јула 1947. године у Хемптону у Мидлсексу) је гитариста енглеске рок групе Квин. Као гитариста, познат је по својим рифовима и соло деоницама, јединственом звуку, као и по чињеници да, заједно са својим оцем, сам саставио своју гитару. Аутор је многих песама по којима је група Квин позната, као што су „We Will Rock You“, „Tie Your Mother Down“, „Who Wants to Live Forever“ и „I Want It All“.

Брајан је завршио факултет за физику и астрономију и кратко је радио као наставник. Додељен му је почасни докторат.

Брајан је компоновао музику за велик број Квинових песама и певао пратеће вокале, као и водеће вокале на неким песмама.

*************************************************************


Џон Дикон

Слика

Џон Ричард Дикон (енгл. John Deacon, рођен 19. августа 1951. Leicester, Leicestershire) је енглески рок музичар, познатији као басиста рок бенда Квин (Queen). Џон је најмлађи члан групе Квин, а такође им се последњи придружио 1971, што се најчешће узима као година оснивања бенда.

Компонавао је и написао неколико песама за бенд које су постале хитови, као што су: "Ти си мој најбољи пријатељ (You're My Best Friend)", "Још један је загризао прашину (Another One Bites the Dust)", и "Желим да се ослободим (I Want to Break Free)".

Свирао је ритам и акустичну гитару на неколико албума и повремено клавијатуре.

Дикон се повукао из музике након смрти Фреди Меркјурија, фронтмена групе. Свирао је са бендом на Трибиут Концерту Фредија Меркјуриа 1992. године 20. априла и на још неколико догађаја касније. Одлучио је да не учествује у новом пројекту групе Квин са певачем Полом Роџерсом.

*************************************************************


Роџер Медоуз-Тејлор

Слика

Роџер Медоуз-Тејлор (енгл. Roger Meddows-Taylor, рођен 26. јула 1949.) је британски музичар. Најпознатији као бубњар групе Квин, у којој је такође певао пратеће вокале, али је на неким песмама свирао и друге инструменте и понекад певао водеће вокале. За групу је написао неколико светских хитова, укључујући ту I'm In Love With My Car, Radio Ga Ga, A Kind Of Magic, Innuendo. Такође је издао и неколико соло албума. Основао је своју рок групу The Cross, али није постигао већи успех са њом.
It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of Sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains, stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.

Корисников грб
Etna
~ pocetnik ~
~ pocetnik ~
Поруке: 1
Придружен: 22 Јан 2008, 11:41
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод Etna » 22 Јан 2008, 11:45

Sta reci nego da su - legende ..

Корисников грб
Mirakulica
~ napredni clan ~
~ napredni clan ~
Поруке: 864
Придружен: 23 Мај 2006, 22:24
Место: negdje i nigdje
Контакт:

Порукаод Mirakulica » 26 Јан 2009, 05:32

Grupa svih vremena.A Fredi pjevač sa fenomenalnim vokalnim sposobnostima.Корисников грб
Sparrow
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 105
Придружен: 25 Јул 2010, 09:24
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод Sparrow » 14 Авг 2010, 07:44


Ravens Daughter
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод Ravens Daughter » 29 Авг 2010, 13:25


Корисников грб
Sparrow
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 105
Придружен: 25 Јул 2010, 09:24
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод Sparrow » 04 Сеп 2010, 11:13


Ravens Daughter
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод Ravens Daughter » 04 Сеп 2010, 13:41


Корисников грб
Sparrow
~ redovan clan ~
~ redovan clan ~
Поруке: 105
Придружен: 25 Јул 2010, 09:24
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод Sparrow » 04 Сеп 2010, 14:14


Корисников грб
1love1life
~ clan ~
~ clan ~
Поруке: 78
Придружен: 10 Феб 2009, 16:48
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Порукаод 1love1life » 17 Мар 2011, 15:49

Gospodar Samoće..


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable